[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante acvariu nano  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua tuturor,

M-am decis sa-mi fac un acvariu nano pentru creveti (userul Sebaka a fost extrem de amabil si ma va ajuta cu micutii) si m-am oprit la Aquael shrimp 30 litri (sper sa fie OK.....m-a atras designul simplu, chiar minimalist). Acum, m-am uitat pe forum si pe internet si in ceea ce priveste plantele/decorul am identificat doua posibilitati si anume:

1. substrat inert culoare inchisa, ceva pietre si moss/Microsorium pe lemn : pentru aceasta varianta, care este varietatea de moss/Microsorium cu o culoare mai deschisa (mi-as dori un verde mai......cum sa zic...mai "crud"). Si pentru lemn - cel de mangrove este OK? am vazut ca Mopani e mai deschis la culoare, deci nu prea s-ar potrivi....

2. substrat fertil - ei, aici m-am blocat de tot, in sensul ca nu prea ma pricep si am zis sa intreb : am vazut ca exista un substrat special pentru creveti (ma gandesc in special la duritatea apei, pH etc). Merita sau mai stiti voi alternative? Si ca plante easy pentru un nano la 11W cat are lampa.....ce anume?

3. Alte sugestii daca mai sunt pentru amenajare........sunt mai mult decat binevenite

Multumesc tuturor

Non scholae, sed vitae discimus
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

as mai avea o intrebare si anume in loc de moss pot sa folosesc Hemianthus callitrichoides? adera sufficient de bine la lemn sau ma voi trezi cu ea ceva gen Riccia.......

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. La punctul 1, pot sa-ti spun ca lemnele in apa cu timpul nu isi mai pastreaza culoarea, deci diferente mari intre mopani si mangrove nu prea sunt in aceasta privinta.
2. Substrat fertil special pentru creveti poti folosi fertil soil, eu as alege nuanta neagra "Fertil soil is ideal for keepingand breeding BEE SHRIMPS(caradinas) as well for all fish requiring soft water. Fertil soil don't have to be rinsed, the water stays clear. The ph, kh, gh could drop, a regular control of these values is advised. Add tap water when the kh drops 3 and ph below 6.5". Ti-am scris cateva specificatii de pe punga de fertil soil care o am eu cu granulatie de 3-5 mm.
La punctul 3 nu ma bag la sfaturi, deci cam asta a fost . Cu stima, Narcis.
[ICQ]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ai grija la combinatia substrat-creveti. Unii creveti traiesc la ph 6,5 necesar si plantelor, altii vor ph>7. Substratul recomandat de narcis va tine ph la 6,5 fara co2. Daca pui inert ph va fi ridicat si acolo va trebui sa ai alt tip de creveti

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aici ar fi foarte buna o parere a celor care cresc acesti creveti, pot lamuri si detalia mai bine. Bee shrimps traiesc intr-un ph 6.2-6.8. Nu scrie nicaieri in specificatii ca acest substrat va tine ph'ul undeva la 6.5, aici iar ar fi buna parerea celor care il folosesc. Ce ti-am recomandat eu este un dekoline carat6, banuiesc ca sunt mai multe tipuri de substart fertil, totul este sa gasim informatia corecta.
[ICQ]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

in informatiile producatorului nu se spune ca iti asigura ph de 6,5, nici nu poate spune asa cava pentruca ph depinde de multi alti factori. Insa tot el precizezaza ca a creat acest substrat pentru a micsora valorile apei citez: "Acest substrat, produs într-o proceduri speciale si compus din diferite tipuri de sol ars, are caracteristica de a diminua permanent valori de apa, care sunt importante pentru reproducere. Printre aceste valori sunt duritatea apei (KH) si valoarea pH-ului. Pentru reproducere, o duritate a apei (KH) de 0-2 si o valoare a pH-ului mai mic de 7 sunt de dorit pentru a se evita formarea de amoniu". Practica arata ca red bee sand tine ph in jurul valorii de 6,5( cu toleranta bineanteles)

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2014 18:15:52

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: