| Message |
|
|
Un update, acvariul stabil , a 6-a zi.

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
nitriti Gasesti la JBL, nitrati dupa alte recomandari care mi-au fost date , ar fi bun testul de la dupla
|
 |
|
|
|
eu iti spun doar pareri, daca observi ca propozitia anterioara zice" probabil " sau specific ca nu e sigur, si ti-am raspuns sa ai o idee de start.
la 90 bari nu cred ca e periculos , dar daca depaseste e bine sa iei masuri:
sa o pui la rece , sau sa existe un curent de aer,unde este pusa,: Ex coolere
|
 |
|
|
|
pe timpul verii, va trebui sa feresti butelia de caldura, daca se poate unde e mai racoare. Probabil va ajunge la 90
|
 |
|
|
e ok 
|
 |
|
|
|
o presiune maxima ar fi de 80 bar (dar nu sunt sigur)ce depaseste 90 cred ca este deja prea mult
|
 |
|
|
|
ma bag si eu peste discutia voastra, deoarece asta vara am fost cat pe ce sa fac un DIY cheller. ar avea randamen acel mini frigider, dar foarte putin. Cu cat exista mai multe bucle coturi si mai multa teava, ar avea randamanet mai bun.
Eu am gandeam sa fac cu un minicompresor si o spirala de cupru vopsita si bagata direct in acvariu, problema ar fi fost , riscul fisurarii tevei,astfel incat sa curga freonul in acvariu, :sfant:
Acest sistem bineinteles conectat la un termostat. radamentul ar fi mult mai bun.pe mine ma costa circa 2-3 sute ron
|
 |
|
|
salut,foarte trist ce ai patit tu , eu am avut o intamplare asemenatoare cu un tetratec1200 (a picurat intr-o noapte 50 % apa).
Daca ai de gand sa refaci acvariul, trage o privire buna la partea cu lipitura, verifica si celelalte laturi sa vezi daca sunt prinse sau nu. Ma gandesc, daca partea din spate e piatra, siliconul o fi bun, poate ai fost mai zgarcit cu siliconul in fata. Iti sugerez bizon cu incredere 
|
 |
|
|
|
1. o curati foarte bine, de toata mizeria.
2. O fierbi in apa cu sare , pentru a deschide porii si a iesi taninul
3. schimbi apa cu sare si continui sa o fierbi pana cand apa, nu mai este maronie.
4. pt siguranta ta, dupa ce termini cu fierberea, ai putea sa o mai lasi scufundata 1 saptamana in apa rece.
|
 |
|
|
ai sa facem un brake out la capitolul asta, eu zic sa-l inchei, deci planta gold nu voi folosi,am sa ajut cu pastilute jbl, pentru echinodorusi voi folosi cele mentionate de ei,echinodorus tabs 2 la radacina fiecaruia timp de 6 luni, am sa fac o combinatie de a1 daily cu npk , asa impac pe fiecare  si cand ajung la 8 ore pe zi am sa incep sa adaug 1/3 cantitatea recomandata de profito si am sa cresc pana la termenul de 10 ore lumina.
vreau sa va arat ce face skimerul, deoarece abia acum , am reusit sa-l montez:
Se observa ca-i place spuma , asta e bine, desi nu stiu de ce fac eu pelicula, dar cel mai posibil datorita fulgilor de la mancare
*efecte negatice: imi diminueaza puterea filtrului

|
 |
|
|
poti sa incerci asa, oricum va scapa putin peste 
|
 |
|
|
|
are dreptate val, vezi cat duce butelia si spunei omului sa-ti puna mai putin,astfel risti sa-ti sara ganitura de siguranta.
eu am butelie de 2 kg, desi i-am zis sa bage 1.5 kg maxim. a bagat 2 si era sa mai scape..... (desigur a zis , ca nu e nicio problema daca sare garnitura , daca patesc ceva sa vin la el ca mi-o face, bineinteles contra cost)
|
 |
|
|
|
eu nu sunt din bucuresti, dar ar trebui la centrele de umplere sa faca si revizii, asta in cazul in care iti accepta butelia.
|
 |
|
|
eu cred ca nu ai citit acest topic de la inceput....
In fine , eu ma bucur ca am cu cine vorbi :-)
Acest acvariu a fost deschis inainte de a curata set-upul vechi, filtru nu este spalat e plin de bacterii, apa a ramas cea din bazinul vechi in proportie de 70 % acum este plantat si populat.
uite o lista a testelor inainte de a curata acvariul, http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7474 acolo am nh4 0.1 (o problema la aceste teste este ca nici nu prea diferentiezi exact acele nuante de culori)
pesti voi avea circa 45.
in privinta plantagold7 am luat decizia, bani dati aiurea. am sa folosesc un produs mai ieftin , totusi am destule chimicale care le bag
|
 |
|
|
|
la 10 ani se face. si in cazul unei defectiuni, butelia este prevazuta cu o supapa de siguranta , asta in cazul scaparilor. se activeaza si o poti repara tot la centrul de reincarcare
|
 |
|
|
acvariul are 3 zile de la start, rezultatele de la teste le ai mai sus putin.
Nici nu stiu ce sa mai fac  parca nici bani aiurea nu as da , sa cumpar oare si plantagold sa folosesc concomitent cu a1 sau sa iau Npk si gata.... oricum nu am rezolvat problema , cum se administreaza e15, in substrat sau in apa (lasat sa se dezolve)
|
 |
|
|
|
presiunea care o arata la barometrul de iesire din reductor, la mine pe cartea tehnica spune sa o mentin la 1 bar, acuma nu stiu cum o fi la altele...
|
 |
|
|
|
daca tu inchizi robinetul de reglaj mare, vei avea presiune si va iesi co2 pana cand se termina ce a ramas intre butelie si reductor(0 bar) sau invers.
termenul buteliei pana la perioada de revizie o poti afla de pe stanta care este imprimata pe butelie, de obicei cele noi sau dupa revizie le da termen de 10 ani
|
 |
|
|
frumoasa fraza ai folosit
are dreptate sesmar, ai sa incepi sa vizesi filtre, butelii, teste, solutii ... asta cand vezi ca buzunarul se goleste, dar poti sa pui si piciorul in prag, luand o decizie; sa continui sau sa te opresti cat mai ai timp
|
 |
|
|