[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Ce ti-a recomandat cl de la magazin, este un medicament care combate parazitii intestinali. Dupa prezentarea facuta de tine, se pare ca despre asta este vorba.
Daca aveti aceasta planta, imi trebuiesc vreo 2 poturi, nu mai mult.
Tot off topic, dar ultimul.

Adevarul este urmatorul. Noi, majoritatea acvaristilor nu suntem barbati. De fapt suntem numa pe jumate. Avem asa, o frica ancestrala de neveste. Cred ca ne situam undeva in epoca matriarhatului. Nevestele ne dau voie (doar daca ele considera ca meritam) sa ne luam cate o planta un fertilizant sau in cele mai fericite cazuri, un filtru sau o instalatie de CO2. Ele sunt cele care ne dicteaza cand si daca sa facem schimbul de apa, asta doar am batut la timp covoarele si am dus gunoiul. Io de multe ori am de ales: sa-mi cumpar o bere sau banii aia sa-i dau pe ceva hrana pentru pesti.
Ce sa-i faci, astia suntem. Slabi de inger, usor de condus, fara putere de decizie si incorsetati in viata familiala. E foarte grea viata de barbat acvarist.
Serios acum. Cum crezi ca decurge viata unei familii ai carei membrii se respecta reciproc. Unu taie si spanzura, iar celalalt sta pitit pe dupa usa, de frica vreunui pumn barbatesc? Nu ti se pare normal sa existe o armonie intre toti cei din casa? Daca cerintele unei familii cu copil mic spun ca trebuie mers la cumparaturi si facut un pic de curat prin casa (asta dupa ce "femeia" a stat treaza juma de noapte si a alaptat copilu') crezi ca prioritar este acvariul? Chiar daca acel acvaru este dorit de amandoi adultii, el se afla pe locul secund. Sau poate chiar pe ultimul loc. Un hobby intotdeauna se practica in timpul liber, si fara sa deranjezi pe altii

Sa mai continui? Eu unu n-as face-o, tocmai pentru a inceta poluarea acestui topic.
Daca vrei sa continuam discutia, sectiunea Carciuma iti sta la dispozitie.
lavinial wrote:sincer ma asteptam la ceva critici serioase dupa ce am citit pe aici

E, stai asa nu fii dezamagita. Vin si criticile acusi. Dar mai intai facem cunostinta, ne incalzim, apoi trecem la atac.
Stai linistita, nimeni nu mananca pe nimeni aici. Doar dam sfaturi, facem recomandari si cam atat.
Bine ai venit printre noi.
Esti in locul potrivit, locul und eiti poti dezvolta veleitatile acvaristice.
Stii ca trebuie sa scapi de pestii aia, nu? Sau sa le faci un bazin de minim 400 de litri
N-ar fi o problema daca vei clati foarte bine cada. Sa nu ramana detergenti sau sapunuri pe ea.
In acelasi timp, pui filtrul sa functioneze. Tot acolo, daca nu ai unde in alta parte. Asta pentru a nu decicla filtrul. Mai mult de 5 minute nu il opresti. Si sub nici o forma nu il mai curata. Lasa-l asa, indiferent cat este de murdar.
cirotariu wrote:Cand vad acvarii asa frumoase, ca au pietre sau sunt pline full de plante, ma intreb cum sifonati nisipul/pietrisul.

Sincer sa fiu, de africanisti nu sunt foarte sigur. Unii s-ar putea sa sifoneze, altii nu. Cred ca depinde foarte mult de sistemul de filtre pe care il au. Dar ii las pe ei sa raspunda aici.
La plantate lucrurile stau altfel. Este mai greu sa sifonezi, daca nu imposibil la unele substraturi. Sa stii ca la un moment dat, sifonarea substratului nu este necesara. De ce? Simplu. Acvariul ajunge sa fie atat de stabil, incat tot ce ramane in substrat este inclus in ciclul azotului, participand la functionarea fara probleme a intregului sistem. O hranire ponderata a unui numar optim de pesti, niste plante sanatoase tun si multe, precum si un filtru cu medii de filtrare generoase, vor elimina necesitatea sifonarii substratului. Chiar si la acvariile cu mai putine plante, dar perfect echilibrate, se poate elimina sifonarea. Crezi ca sifoneaza cineva un substrat pe care nici macar nu-l vede? Asta pentru ca e plin de plante, desigur.
De asemenea, prin sifonarea unui substrat fertil, este posibil sa ridici in masa apei nutrienti, provocand invazii de alge, apa tulbure sau verde.
Intros wrote:Sper sa nu plictisesc excesiv

Nici o sansa.
Intros wrote:cine reuseste sa zareasca cele doua Crypto in compozitia 2010

Nu m-am putut abtine sa nu scotocesc prin acvariul tau . Cumva la baza buturugii din stanga si in spatele ei?
Intros wrote:cateva smocuri de Echinodorus ‘Vesuvius’

Cumva in coltul din dreapta spate?

Personal, pot spune cu egoism, gandindu-ma doar la mine si nu la munca celui care scrie, astept continuarile
pomi wrote: i-au trebuit 4 luni sa scoata coloanele alea de plastic

Hmmmm, vorbesti cumva de funie in casa spanzuratului? Ce socoteli ai facut! Nici prin gand nu mi-a trecut sa fac acest calcul Eteteeee, cu ce se ocupa lumea pe forum
La Obor s-ar putea sa gasesti substrat. Adica un pietris de granulatie 2-3 mm, inert. Sol fertil nu cred. Dar si substratul, ei il cumpara tot din Hornbach Personal am vazut in Hornbach un vanzator di Obor cum isi umplea caruciorul cu saci de pietris. Asa ca...tragi singur concluziile. La Cora nus tiu ce au si daca au. Dar pietris nu cred ca gasesti.
Depinde de substratul pe care il iei. Fiecare are cerintele sale. La JBL Aqua Basis de exemplu, merge un pietris cu granulatie 2-3 mm. Numai mare, nu mai mic. Si a sa mai departe, fiecare producator are recomandarile lui. Poti merge la Reef, gasesti acolo Dupla, Aquatic Nature, JBL si altele. Adica ai de unde alege, iar sfaturile date de George pot fi urmate fara probleme. Daca nu esti sigur de ceva (mai ales daca mergi in alta parte) vino pe forum, intreaba-ne ce si cum, apoi cumperi.

L.E. Oricum granulatia acelui substrat este prea mare. In primul rand, "aduna" in el toata murdaria, si este foarte greu de curatat. Iti va putrezi pe acolo si...In al doilea rand, d.p.d.v. estetic este prea mare. Daca pui mai marunt, atunci sa vezi ce frumos se vede.
cirotariu wrote:Am sa incerc sa ma opresc cu intrebarile, se pare ca raspunsurile nu se mai inghesuie sa apara ca la inceput, zicea bine cineva ca dupa un anume numar de postari topicul devine banal.

Parerea mea este sa nu faci lucrul acesta. Hai sa-ti dau un exemplu de topic banal . Ei, ce zici? Nu te sfatuiesc sa il citesti pe tot, dar nici nu te opresc. Ai cuvantul meu de onoare ca nici unul dintre noi nu s-a nascut cu acvariul in brate. Le-am primit sau cumparat unii dintre noi foarte tarziu, iar ce am ajuns sa realizam a fost doar invatand. Punand intrebari, citind s.a.m.d. Si mai ales nepierzandu-ne rabdarea si increderea in colegii de pe forum. Da, inceputul este greoi, plin de piedici rezultate din necunoastere mai ales. Daaaaar......
Mai tarziu cand am mai "crescut" putin, au aparut si satisfactiile. Nu am pretentii de aquascaper, ma depaseste rapid toata treaba asta. Dar ma bucur de fiecare data cand imi privesc acvariul, cand il vad sanatos, verde si fara urma de alge.
Cam asta este. Ti-am scris toate astea pentru ca te vad putin suparat. Lasa supararea, pune mana si citeste, mestereste, iar peste cateva luni scoate-ne ochii cu acvariul tau
Vezi ca in galeria mea de pe picassa, o sa gasesti cateva poze cu felul in care in acel capac am mai montat doua neoane. A functionat treaba fara probleme o perioada buna de timp, pana mi-am dat seama ca un capac home made, pe balamale, imi va usura foarte mult munca. Asa ca am trecut la treaba. Iar capacul "din fabrica" zace acum prin boxa de la subsol.
Le poti pune in acvariu doar cand vin in vizita cei ce ti le-au oferit
Sau daca nu, faci altfel. Le tii pe langa acvariu o perioada de timp, apoi le muti putin cate oputin cat mai departe.
berberul wrote:Iti trebuie cam 27 de litri, ca il pui in fata de 5 cm si in spate 8 cm. Asta inseamna 36 kg, pentru ca 1 litru de nisip cantareste 1,3 kg

Ah, si eu care vroiam sa-l pun la treaba pe @donpisote. Sa afle si el care este grosimea substratului si asa mai departe.
As spune totusi ca grosimea este cam mare. JBL recomanda un strat de pietris de ~4 cm. CAz in care trebuie sa mai reducem puin din grosimi.
La partea cu estetica precis o sa ma pierd pe drum. Dar poate, printre randuri, mai apare vreun detaliu tehnic, vreun mic amanunt ce poate rezolva poate o situatie fara iesire.
Mai pe scurt, ma alatur si eu colegilor care cer amanunte
Pai nu stii cam ce grosime iti trebuie? Ca daca ai stii, calculul ar fi foarte simplu de facut.
Bravos mos, dar o poza nu pui? Nu ca nu te-am crede, dar asa sa ne clatim si noi ochii.
Si cum te mai chinui cu ei? Pe unde ii mai tii, cu ce ii mai hranesti, hai, zi amanunte.
JBL AquaBasis se acopera cu un strat de pietris de granulatie 2-3 mm. Nu mai mare, nu mai mic. Sau cu JBL Manado. Dar asta este foarte usor.
cirotariu wrote:l-am lasat juma de ora cu filtrul clatit

Nu deslusesc cu exactitate ce vrei sa spui dar sper din tot sufletul sa nu fi deciclat acvariul.
Dar oricum, un sfat. Filtrul nu il cureti decat atunci cand ii scade semnificativ debitul. Altfel n-ai de ce sa umbli la el. Si atunci clatesti usor mediile de filtrare, in apa scoasa din acvariu
Hmmmm, nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca tratamentul optim este cu JBL Ektol. Acest produs se foloseste pentru alt tip de infectii. Vezi aici
Cel mai bine, pentru ca tu esti singurul care poti vedea ce are pestele tau, incearca sa identifici boala pestelui din pozele de aici. Dupa ce identifici corect boala, dai click pe poza si afli si tratamentul
Dar nu uita un lucru. Orice boala a pestilor are o cauza. Aceasta poate fi calitatea proasta a apei, stresul, etc. Aici trebuie sa vezi ce se intampla de ti s-a imbolnavit pestele.

Am sters postul din celalalt topic. Vorbim doar aici despre problema pestelui tau. Alber

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: