[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Tonelson
Member

IP:

Salut am in acvariu o gramada de melci de cativa milimetri. Are cu ce sa imi afecteze plantele?
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

pune niste poze...nu cred ca afecteaza plantele...si eu am o gramada in acvarii...nu este acvarist sa nu aiba melci in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/02/2014 15:18:12

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
Tonelson
Member

IP:

multumesc de raspuns
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Denis90 wrote:pune niste poze...nu cred ca afecteaza plantele...si eu am o gramada in acvarii...nu este acvarist sa nu aiba melci in acvariu.

am un acvariu fara melci.

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

@dragos matei...te cred...nici eu nu am avut melci in acvariu pana cand am achizitionat niste plante si de atunci...

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
Allexandra Cretu
Junior member

IP:

De la ce apar melcii? Cum fac sa nu imi mai apara?
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Melcii nu apar pur si simplu.Ajung in acvariile noastre cel mai des cu plante noi achizitionate.Multi le verifica inainte sa le planteze,dar nu tot timpul reusesc sa le verifice in asa fel incat sa nu aiba urma de melc in acvariu.

Metode pentru combaterea lor ar fi:

-pui cativa melci asasini in acvariu,ai grija insa la ce fel de melci mai ai,asasinii halesc aproape orice fel de melc.
-ii culegi cu mana de la suprafata sau de pe geam,eu unul ii prindeam,ii striveam si ii aruncam inapoi,drept hrana pentru pesti.

O alta varianta ar fi pestii botia,dar eu nu am avut specia respectiva si nu stiu cat de eficienti sunt.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

cel mai usori poti scapa de melci daca cumperi citiva melci asasini sau botia lohakata. mai sunt si metode chimice dar alea nu ti le recomand.
[WWW] [Yahoo!]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

simpfzoli wrote:cel mai usori poti scapa de melci daca cumperi citiva melci asasini sau botia lohakata. mai sunt si metode chimice dar alea nu ti le recomand.

foarte adevarat.intai si eu am incercat solutii chimice pentru melcii comunitari care nu au avut efect asupra melcilor,doar pestii pareau mai stresati.am ajuns sa am fobie de melci comunitari deoarece zilnic,dimineata culegeam o gramada de pe sticla de acvariu.am dat si restart la acvariu,am spalat plantele in solutii,am fiert substratul dar melcii tot rezistau.asta pana am introdus in acvariu melcii asasini.acum am zero melci comunitari.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

orice fiinta vie traieste pentruca are are mancare, aer si apa. Daca una din cele trei dispare, atunci dispare si acea fiinta vie. In cazul de fata melcii se inmultesc pentruca au prea mult de mancare. Mancarea provine atat din resturile de mancare cat si din plantele care se descompun. A avea melci in acvariu este ok, dar a avea prea multi melci insemna ca ai ceva dereglat in acvariu. Concluzie: da mai putina mancare la pesti astfel incat sa nu mai ramana pentru melci, si fa mai multa curatenie in substrat( aspira-l). Melcii nu vor dispare instantaneu, ei isi vor reduce numarul in timp, dar incet si sigur. Daca faci ceea ce ti-am spus mai sus vei avea in acvariu melci cat sa nu te mai deranjeze. Daca vei cauta solutii instantanee acestea poate vor avea efecte imediate, dar melcii vor reapare in timp. Marea majoritate a acvaristilor nu inteleg ca inmultirea masiva a melcilor se produce cand este prea multa hrana pentru ei. Mai exista o solutie eleganta pentru a reduce numarul melcilor: pune shrimpi in acvariu. Acestia se hranesc exact cu mancarea melcilor. Vei avea ceva frumos in acvariu si vei rezolva si problema melcilor. Totul este sa ai in acvariu si pesti compatibili cu shrimpii

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

cu(,)creveti nu rezolvi problema melcilor.crevetii sunt ok(am creveti) de introdus in acvariu dar rezultatul nu va fi scaderea nr de melci.melci se vor inmulti indiferent daca la creveti le merge bine sau sunt mancati de pesti.
solutia:melci asasini sau pesti botia cum specifica simpfzoli.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: