[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Fain crevete, da' eu ma uit mai mult la reflexia butterfly-ului
Bun, eu as fi pus si substrat fertil, dar de-acum asta e.
Da, poti pune niste bile fertilizante in pietris la radacinile plantelor. JBL 7balls sau Dennerle powertabs (mai sunt si alte variante, dar astea mi-au venit acum in minte).

As inlocui tot ce este burete in filtru (poate maxim o fasie mai fina asa lasa ca ultim strat de trecere al apei), cu material filtrant biologic.
Eu iti recomand unul din urmatoarele: ADA BioRio, Seachem Matrix sau Eheim Substrat Pro.

Pune JBL Filterstart la inceput, dar pune si ceva mancare de pesti, ca hrana pentru bacterii (mancare ce o mai poti adauga din cand in cand cate putin).
Poti sa mai folosesti si Prodibio BioDigest (eventual cu utilizare pe termen lung).

Nu cred ca e nevoie sa testezi din 3 in 3 zile.
O data pe saptamana as zice ca e de ajuns. Va creste amoniacul la inceput, dupa care nitritii, iar dupa ce astea doua sunt 0 (iar nitratii vor fi mai mari), faci un schimb de apa si poti incepe sa adaugi pesti.
Daca e buget, ia cu incredere o instalatie de CO2.
N-are ce sa se intample, daca iti iei cateva masuri minime (verificarea buteliei, umplerea in limitele normale de presiune, butelia ferita de lovituri).
Eu am doua butelii in sufrageri si totul e ok

Referitor la fertilizare.
Da-i cu easycarbo zilnic, as pune fara retineri dublul dozei recomandate (adica 2 ml, in loc de 1, la 50 litri apa; desi mai nou si cei de la easy life spun ca se pot pune 2 ml in acvariile mai dens plantate).
In ceea ce priveste lumina, aici cred ca e un punct important si pare-mi-se ca nu s-a specificat in ultimele posturi (da' e drept ca am si citit mai repejor ). Tu ai 4 tuburi de 54W, mergi cu toate 4 aprinse?
Daca da, eu as zice sa lasi doar trei.
Lumina "tureaza motoarele" plantelor. Ori la tine nu ai cu ce sustine o turatie maxima, astfel incat vor suferi.
Daca nu mergi cu toate patru tuburile, atunci ignora ce am scris mai sus

De asemenea eu as adauga Easy Life Kalium.
N-ai cu ce da gres aici (conform indicatiilor producatorului). Si imi pare ca plantele tale ar avea nevoie de asa ceva.
Nitratii sunt ok sa zicem, ar putea urca pana pe la 10 ppm.
Fosfatii i-as urca pana la un 0.5 ppm.

Pe partea de micro, daca mergi conform indicatiilor JBL, atat cu ferropol cat si cu ferropol24, ar trebui sa fie ok.
Nu te arunca la prea multa lumina deodata, lasa acvariul sa se obisnuiasca cu schimbarile.
In rest, e simpatic bazinul, da-i inainte
Fain hardscape!
E un bazin cu potential din punctul meu de vedere.
Sa ne tii updatati (mai des ).
Trebuie tuns
Vad ca ai renuntat la utricularia de pe bucata aia de coaja.
Frumos cadrul
Si te temeai sa nu vina dupa tine a?
Da, asa e.
Dar scrie asta si in cartea lui din cutie.
Altii ar vrea sa poata cobora neoanele mai jos incat sa trebuiasca sa stearga stropii
Alecs, care a fost rostul interventiei tale in acest topic?
Ca pe bune, nu-mi dau seama. Imi pare ca incerci o tergiversare, precum spuneai mai sus.

Daca ai ceva personal cu kirucd, foloseste cu incredere mesageria privata.
In rest, lasa-ne pe noi din staff sa decidem cum administram forumul si ce topicuri inchidem.
Misto bazinul, ca de obicei!
Si ai reusit sa treci si peste lene, ceea ce e bine
Scuze de intarziere Anca, da' am fost prins cu diverse.

PO4 = 0.2 ppm
NO3 = intre 5 si 10 ppm (dar mai aproape de 5)

Sunt pe fuga acum, da' vom discuta mai detaliat cu fertilizarea.
Frumos gestul lui Mihai, felicitari lui!
Daca e noua, asa ar trebui sa scoata.
Am sa te rog sa scrii cu caractere normale (atat ca dimensiune cat si culoare).
De asemenea, redimensioneaza un pic imaginea din semnatura.
Salutare si bun venit!

Asteptam sa deschizi un jurnal cu bazinul tau.
Eu am pus si cartusul NPS.
De siliciu nu ai nevoie (diatomeele profita de el in schimb). Iar NO3 si PO4 prefer sa nu aduc de la robinet, ca sa stiu exact ce adaug eu si sa pot controla parametrii.
Acum ce sa zic, n-ar trebui sa ai la robinet nitrati si fosfati prea mari.
Cam ce distanta ai matale de la neoane pana la luciul apei?
Ai niste culori superbe in acvariu...ca de obicei.
M-as uita la plantele tale non-stop...

Ce temperatura de culoare ai acum pentru iluminare?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: