[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Alex wrote:Nu a venit inca momentul sa discutam despre aquascaping. Pana atunci tinem legatura...

Asa-i, nici nu ne apropiem inca

Alex wrote:
Am si o temere stiu ca vrei sa treci dintr-un tip de fertilizare intr-altul. Nu stiu cum o sa reactioneze algele daca schimbi din Scaper`s in classic
Este un experiment interesant pe care am sa-l urmaresc cu atentie.

Si eu am oarece temeri.
Momentan merg cu ambele scheme combinate, niciuna in doza maxima.
Pana acum, totul pare in regula, nu vad alge.
Ma bazez si pe schimburile regulate si destul de mari de apa, filtrele cu mult material filtrant si aditia de bacterii regulata.

Alex wrote:
Vad ca vrei sa schimbi si tuburile, cu riscul sa ma injure un forum intreg alaturi de altele care ma injura constant de ani de zile eu "m-as risca" cu niste T5-uri de la Dennerle: Special Plant.
Am argumente si nu numai de natura spectrului, spre a-ti dovedi ca sunt peste ce fac ceilalti (la acest moment)...dar asta, probabil, intr-un articol la care prima replica pe care o sa o citesc o sa fie ceva de genu`....aaaa scump dom'le scump da halatu`

Da, vroiam sa le iau din vara, insa din pacate nu am mai avut bugetul necesar, iar tuburile actuale nu au fost folosite mult, astfel incat le-am lasat asa.
Vroiam sa iau tuburi Dennerle mai ales pentru a merge pe o linie completa (substrat - fertilizanti - lumina).
Sunt intr-adevar mai scumpe decat celelalte, dar eu intotdeauna am considerat ca daca un lucru e calitativ superior, atunci sunt dispus sa dau mai multi bani. La fel am facut si cu Giesemann...da' am avut plante frumoase si cu Osram, dar am vrut sa incerc altceva si nu mi-a parut rau, ca drept dovada am continuat cu tuburile astea.
Cu siguranta in viitor (mai apropiat sau mai indepartat, in functie de ce zice portofelul ), voi lua si tuburi Dennerle, in primul rand pentru experienta mea. Daca ma vor convinge, voi continua cu ele, chiar daca vor fi mai scumpe.

Alex wrote:
Bafta, in masura timpului sun` cu ochii pe tine

Mersi, sa fie
Ferropol si EasyCarbo cum dozezi?

Eu m-as gandi si la ceva carente de macronutrienti. Ai un acvariu bine plantat, unde e nevoie de resurse.

Cu lumina cum stai?
Pune sa valureasca apa usor.
Nu se va echivala cu concentratia de CO2 din atmosfera, doar nu taci tsunami la suprafata.
In schimb obtii o oxigenare in apa, ceea ce e benefic pentru tot bazinul.
Pai de ce il tii ascuns?
Baga niste poze intr un jurnal
Stefan1979 wrote:Fac asta deoarece, in general, oamenii au tendinta sa preia un comentariu dintr-un punct de vedere defensiv.

Stiu si iti inteleg retinerea.
Dar ca sa stii pe viitor, da-i cu incredere aici, ca nu primesti suparare inapoi

Stefan1979 wrote:singura modificare care as face-o eu, as incerca sa vad cum se vede in spatiul acela dintre radacini cu plante nu foarte inalte, sa fie o usoara separare intre ele

Gand la gand cu bucurie
Asta este si intentia mea, doar ca trebuie sa creasca plantele ca sa am ce tunde si replanta

Stefan1979 wrote:
Poate este o idee proasta, poate nu

Daca e, poti sta linistit, amandoi am avut aceeasi idee
Daca nu e, atunci ne-am scos amandoi
Precum ziceam, mersi de comentarii, le astept cu mare drag si nu am pretentia sa mi se spuna ca-s rupt din stele si bazinul meu va castiga IAPLC-ul anul asta
Deci spune ce si cum doresti, eu primesc cu bratele deschise

Bun, sa inteleg ca "buba" nu e de la hardscape ci de modul de plantare?
Plantarea inca e in modelare sa zic asa, nu e definitiv nimic inca.
Tu ce ai schimba?
dan.pavelescu wrote:Sa fim seriosi, in atatia ani n-am reusit sa realizez mare lucru (in afara de automatizari).

Pai de ce ai impresia ca n-am fost serios cand am zis ca ai acvarii misto?

da.pavelescu wrote:
Boala a venit de la sine si a fost amplificata de Nevertebrate.ro si Pepika.ro.

Asteptam banul comun

In cazul asta e mai greu
Da' facem cumva sa venim sa-ti tuflim o planta in marin din cand in cand
Vai de capu' meu.
Bre', ne lasi asa, avea niste acvarii misto.

Cine te-a imbolnavit asa tare cu marinele? Il banam pe loc!
Mersi de comentariu Stefan

Dar n-as zice ca e o carare...e doar in spatiu liber intre cele dou radacini.
Sa zicem ca as fi lasat mai mult spatiu intre cioate (le-as fi tras mai in lateral, sau as mai fi taiat din ele), acelasi spatiu care poate duce cu gandul la o carare ar fi ramas, doar ca era mai lat. Nu?
dan.pavelescu wrote:Da, o sa fie un plantat cu piatra vie si anemone, eventual cu corali moi

Acu' serios, treci si in asta mare tot la marin?
N-am mai intalnit treaba asta, n-as putea sa-ti zic ce anume are.
Dar, probabil nu ai filtru in bolul in care au stat nu? Presupunerea mea e ca amoniacul si nitritii i-au afectat. (si nic Bettanului nu ii va fi bine pe termen lung)
Mersi Petre!
Sper sa evolueze spre bine.
Il desfiintezi ca sa urmeze un alt setup plantat, nu-i asa?
As zice sa mai bagi niste plante.
petre79 wrote:
Curand voi face si o poza de asamblu

Asteptam cu interes
Un scurt update.
Am scos Heteranthera, si-a facut treaba pana acum. Am scos si Didiplis-ul.
Am mai aranjat cateva plante.
Incep sa se coloreze, sa-si revina dupa perioada de ciclare (Walichii spre exemplu a suferit, dar incepe sa creasca binisor acum).

Am ajuns la 6 ore si jumatate de iluminat cu toate 4 tuburile.
Fertilizarea inca nu e "full power", dar progresam.
Ca o prima impresie cu aceasta fertilizare, mi se pare ca didiplis-ul a inceput sa se coloreze mai repede decat eram obisnuit cu el pana acum.
De asemenea mi se pare ca baza plantelor s-a mentinut mai bine, mai sanatoasa, fata de celelalte "ciclari" in setupurile anterioare (cu cateva exceptii in cazul plantelor mofturoase).

Bun, alt avantaj fata de setupurile trecute cred ca e si duritatea mai mica si implicit un pH mai micut.
Poate si Twinstarul (mi-a dat impresia ca a ajutat plantele la inceput; parca au regresat mai greu, fata de ciclarea din setupurile anterioare; si ma refer aici la prima saptamana cand nu am fertilizat si in a doua cand am inceput foarte timid sa adaug un pic de fertilizant, doar micro).

Algele vad ca nu m-au deranjat pana acum, ceea ce ma bucura bineinteles
Cu toate ca la inceput, cateva fire de walichii aveau niste alge micute atunci cand le-am introdus in bazin, asemanatoare cu un fuzz incipient...
O fi avut Twinstar un efect, cert e ca nu s-au inmultit (partile noi crescute erau curate) si un mare mare plus pentru SAE, ce mi le-au curatat literalmente peste noapte, dupa ce i-am introdus in prima zi.

Atasez si cateva poze, doar cu plante.
O imagine de ansamblu mai tarziu, inca mai am cateva manunchiuri de plante puse aiurea in mijlocul bazinului, dar care inca se "inpotmolesc" asa ca nu vreau sa le deranjez mutandu-le).

Varfurile de Didiplis diandra

image

image

Rotala walichii
A inceput sa creasca frumos dupa ce a inchirchit toate varfurile. Insa a dat lastari noi.

image

Rotala rotundifolia red

image

image

Polygonum sp. "Sao Paolo"

image

Rotala macrandra green
Va fi mutata in curand in bazinul mic.

image

Rotala macrandra - doar un varf (le-am scurtat si nu se vad prea bine dupa cioata )

image

Alternanthera reineckii "mini"

image

Am o oarecare impresia ca ultimii cm din spatele bazinului nu sunt iluminati chiar cum trebuie; am o intaritura longitudinala dara care e pusa din capat in capat, asa ca piciorul lampii nu ajunge chiar pana in spate si de asemenea lampa propriu-zisa e chiar un pic mai in fata decat piciorusul de sustinere (pentru ca suportul e usor oblic inspre fata). Sper sa nu-mi afecteze inrosirea plantelor din spate...vom vedea pe viitor.
Important e sa creasca frumos.
Pana la urma daca se inalta incet, e un avantaj, ca nu trebuie sa dai cu coasa dupa ea prea des
Am pus si eu cateva fire, ce-i drept in perioada de inceput, mai instabila a acvariului si s-a pipernicit. O las in pace, n-o deranjez, sper sa-si revina
Ne auzim
Te vei invata in timp sa faci si aranjamente.
Important e sa ai rabdare si sa tfaci treaba temeinic (cu ajutorul documentarii)
Ancamarketing wrote:Lumina merge asa:doua neoane 8 ore si doua 4 ore. Nu pot aprinde trei, ori doua , ori toate.

Acopera cu ceva un neon (eu foloseam staniol de bucatarie; il acopeream larg (ca sa circule aerul pe langa), nu strans "lipit" de neon).

Ancamarketing wrote:
Asa m am hotarat sa aduag doar Kalium la ce puneam deja - ECarbo si Ferropol si 24.
Vom vedea, trebuie sa iasa ceva.

Bun, e un inceput.
Vedem pe urma ce si cum mai trebuie.

LE: Am scos niste Heteranthera zosterifolia din bazin ieri, o vrei? Si cred ca mai am si niste Didiplis (mare parte sunt tulpini, caci am rupt si folosit varfurile, dar tot e ceva, fac ele alte varfuri).

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: