Un scurt update.
Am scos Heteranthera, si-a facut treaba pana acum. Am scos si Didiplis-ul.
Am mai aranjat cateva plante.
Incep sa se coloreze, sa-si revina dupa perioada de ciclare (Walichii spre exemplu a suferit, dar incepe sa creasca binisor acum).
Am ajuns la 6 ore si jumatate de iluminat cu toate 4 tuburile.
Fertilizarea inca nu e "full power", dar progresam.
Ca o prima impresie cu aceasta fertilizare, mi se pare ca didiplis-ul a inceput sa se coloreze mai repede decat eram obisnuit cu el pana acum.
De asemenea mi se pare ca baza plantelor s-a mentinut mai bine, mai sanatoasa, fata de celelalte "ciclari" in setupurile anterioare (cu cateva exceptii in cazul plantelor mofturoase).
Bun, alt avantaj fata de setupurile trecute cred ca e si duritatea mai mica si implicit un pH mai micut.
Poate si Twinstarul (mi-a dat impresia ca a ajutat plantele la inceput; parca au regresat mai greu, fata de ciclarea din setupurile anterioare; si ma refer aici la prima saptamana cand nu am fertilizat si in a doua cand am inceput foarte timid sa adaug un pic de fertilizant, doar micro).
Algele vad ca nu m-au deranjat pana acum, ceea ce ma bucura bineinteles
Cu toate ca la inceput, cateva fire de walichii aveau niste alge micute atunci cand le-am introdus in bazin, asemanatoare cu un fuzz incipient...
O fi avut Twinstar un efect, cert e ca nu s-au inmultit (partile noi crescute erau curate) si un mare mare plus pentru SAE, ce mi le-au curatat literalmente peste noapte, dupa ce i-am introdus in prima zi.
Atasez si cateva poze, doar cu plante.
O imagine de ansamblu mai tarziu, inca mai am cateva manunchiuri de plante puse aiurea in mijlocul bazinului, dar care inca se "inpotmolesc" asa ca nu vreau sa le deranjez mutandu-le).
Varfurile de Didiplis diandra
Rotala walichii
A inceput sa creasca frumos dupa ce a inchirchit toate varfurile. Insa a dat lastari noi.
Rotala rotundifolia red
Polygonum sp. "Sao Paolo"
Rotala macrandra green
Va fi mutata in curand in bazinul mic.
Rotala macrandra - doar un varf (le-am scurtat si nu se vad prea bine dupa cioata

)
Alternanthera reineckii "mini"
Am o oarecare impresia ca ultimii cm din spatele bazinului nu sunt iluminati chiar cum trebuie; am o intaritura longitudinala dara care e pusa din capat in capat, asa ca piciorul lampii nu ajunge chiar pana in spate si de asemenea lampa propriu-zisa e chiar un pic mai in fata decat piciorusul de sustinere (pentru ca suportul e usor oblic inspre fata). Sper sa nu-mi afecteze inrosirea plantelor din spate...vom vedea pe viitor.