| Message |
|
|
|
alte poze
|
 |
|
|
|
Dupa atata asteptare au venit shrimpii. I-am aclimatizat si acum sunt in acvarii. Pentruca acvariile sunt foarte mari pentru marimea lor, am pozat cate unul-doi in cadru. Pe viitor o sa iau un aparat mai tare sa fac si fotografii demne de ei
|
 |
|
|
|
recalculeaza dimensiunile lasand 1mm pentru silicon. E absolut suficient. E bine sa lasi 1mm la fiecare lipitura, in felul asta amortizezi si abaterile de taiere(care in mod normal ar trebui sa nu fie din moment ce sticla e cantuita)
|
 |
|
|
|
nu, daca ei incearca sa iasa afara, de regula o fac ca sa depuna oua
|
 |
|
|
|
e o alga, in mare bacteriile de care ne lovim sunt cele care transforma apa curata in apa albicioasa
|
 |
|
|
alex24 wrote:salutare scorpionule
presiune in sticle este (si inca foarte mare sper sa nu faca poc  )
furtunul il folosesc pe cel negru cumparat de la tine
si valva de siguranta la fel cea de ticla cumparata odata cu difuzorul ceramic ,doar ca difuzorul l-am reproiectat eu infigand in locul pastilei ceramice pe care am spart-o  o frumoasa crenguta de tei care da bule super fine
eu suspectez ca ar fi ori valva care inca mai are apa in ea ori robinetul care nu are mai mult de 5-6 luni de cand l-am luat
in conditiile i care nu mai bag co2 acum pana la rezolvarea problemei dar continui cu aditia de fertilizant si de easycarbo ca si pana acum cat de rau pot sa sufere plantele ? si cat de mult se destabilizeaza acvariul pentru ca stiu ca la dezechilibre dintrastea nu intarzie sa apara tot felul de alge care mai de care mai colorate si mai frumoase 
deci furtunul e ok. Eu as lua-o de la coada la cap. Daca nu poti scoate bucatica de lemn, taie cu tot cu furtun cam 1 cm, e posibil sa se fi infundat(lemnul se deterioreaza si el in timp). Pe urma scoate pe rand toate celelalte si verifica-le pana ajungi la piesa cea mai complicata. Bineinteles ca poti incepe si cu robinetul, dar eu as incepe cu cele mai simple, poate problema se rezolva mai usor
la 150l cat ai acvariul nu poate fi vorba de un dezechilibru mare daca nu folosesti co2 pana rezolvi problema mai ales ca folosesti easy carbo
|
 |
|
|
|
ai o adevarata zoo. Bravo Petre, banuiam eu ca nu o sa te opresti la un acvariu. Lumea shrimpilor e fascinanta
|
 |
|
|
|
si inca ceva: citeste sfaturile celor care au mai folosit acest tip de robinet. Eu le-am citi acum si sunt interesante: etanseitate cu banda de teflon, defect din fabrica, eficacitate maxima intr-un singur sens, etc
insa, pana la a suspecta robinetul, ia prin eliminare problemele enumerate de mine mai sus, si incepe cu difuzorul: scoate-l si baga furtunul in apa, daca da gaz micsoreaza cantitatea pana la o bula /s si vezi cum se comporta. Daca nu scoate gaz, scoate mai departe valva de siguranta si repeta experienta. Pui capatul de furtun intr-o cana cu apa si vezi ce se intampla. Sit tot asa ia toate componentele pana ajungi la cea defecta. Ia prin eliminare si nu se poate sa nu gasesti buba
bafta si tine-ne la curent
|
 |
|
|
|
cauzele pot fi mai multe si trebuie sa le iei pe rand:
presiune insuficienta in instalatie( presiunea trebuie sa fie foarte mare, ca atunci cand "gatui" instalatia cu robinetul. sa mai dea acea bula pe secunda). Presiunea insuficienta face ca valva de siguranta sa nu se deschida, sau difuzorul sa nu poata elibera co2
jigler murdar- se scoate,se curata prin suflare atat robinetul(locasul ramas gol) cat si jiglerul, eventual se poate spala cu solutie lichida(NON ABRAZIVA). El este foarte fin si orice zgariere a lui duce la ineficacitate
jigler stricat-in mod normal el e facut in forma conica pentru a inchide eficace, daca a intervenit uzura( nu ai precizat de cand il ai sau de cand e folosit-in cazul in care l-ai luat sh)
nu ai precizat ce difuzor folosesti-scoate difuzorul si vezi daca te mai confrunti cu aceeasi problema. Unele difuzoare functioneaza foarte bine la bomba, altele nu, depinde de finetea pastilei de ceramica. Daca folosesti altceva decat difuzorul ceramic spune-ne si mai venim cu idei
nu stiu ce furtun folosesti-daca nu ai furtun special pentru co2 iti recomand sa il schimbi imediat, pentruca co2 descompune unele tipuri de furtunuri iar aceste descompuneri infunda difuzorul
cam atat deocamdata, eu unul nu suspectez locuri de scurgere a co2 pe la imbinari( nu inseamna ca e imposibil), daca tu spui ca la mai multe bule pe secunda instalatia merge
|
 |
|
|
se refera la apa verde, care este o alga care coloreaza apa in verde prin cantitatea si puterea ei de dezvoltare
http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge/136-apa-verde
|
 |
|
|
|
dupa parerea mea sunt foarte buni daca esti atent cand ii folosesti. De ce? pentruca daca daca nu esti atent si prinzi o pietricica, un fir de nisip intre el si geam, ai zgariat instantaneu geamul. Eu recomand evitarea folosiri magnetului de geam in acvarii cu substrat gen manado care are foarte mult fier in compozitie si in momentul in care apropii prea mult magnetul de substrat acesta se lipeste instantaneu de magnet(risc foarte mare de zgariere a geamului). Daca te decizi sa iti iei magnet ia un magnet plutitor pentruca daca cele doua parti se desfac, acesta va pluti la suprafata acvariului si nu vei fi nevoit sa bagi mana dupa el sa-l scoti(chiar daca e legat din fabrica cu o sfoara). Se mai poate ca in cadere sa loveasca un peste, o planta, etc. Eu partile de jos ale substratului( cand este cazul sa le curat), le curat cu un spaclu de inox( ieftin, eficace si bun) dar acelasi sfat: atentie la folosirea lui, exista niste riscuri. Am mai incercat cu efect pozitiv, stergatoare de geam, dar am gasit unul prin Auchan cu cauciucul foarte tare. L-am taiat la lungimea de 10cm, ca era prea lung si a fost ok. Punctul lui slab e ca nu curata alge mai vechi intarite pe geam( in special geamul din spate)
|
 |
|
|
|
doar la Pepika in Bucuresti gasesti dow corning. Nu cred ca merita transportul. Cauta Den Braven e foarte bun si gasesti si pe la tine pe acolo. Sfatul meu e sa iei negru daca gasesti ca cel transparent se mai poate ingalbeni in timp
eu zic ca merita 100 lei dati in plus pe uv. E posibil sa nu ai nevoie de el niciodata, dar daca o sa ai nevoie o sa te coste mult mai mult daca nu-l ai
|
 |
|
|
|
sticla de 6 cu intarituri sus este suficienta. Ai grija mare la silicon sa fie in termenul de garantie. Daca nu mai este in termen sau se apropie de expirare eu te sfatuiesc sa iei alt silicon(CHIAR DACA CEL PE CARE IL AI ESTE MOALE) pentruca sansele sa se intareasca sunt fff mici. Un silicon nu se strica doar daca se intareste in tub, ci cand ii expira termenul ramane moale permanent chir in contact cu aerul. Culoarea siliconului e optionala in functie de gustul tau.
canistra 1000l/h este suficienta. In mod normal scade mult debitul pompei prin colmatare, asa ca eu zic ca cea de 1000 este ok pentru tine
|
 |
|
|
|
multumesc Dragos. O sa tin cont de propunerea ta. Acum nu vreau sa fac incercarea pentruca vineri imi vin shrimpii si nu mai am timp de alte probe. Mai am inca de pregatit scurgerea si alimentarea la ei, si sa vad ce moss pun in acvarii. Azi am incercat sa dau gaura in perete sa fac legatura la chiuveta si nu am reusit sa gauresc decat jumatate din grosimea peretelui. Sper maine sa strapung peretele si sa fac legaturile. De asta nu vreau acum sa ma implic in altceva pentruca nu mai am timp, dar voi apela, la tine. Multumesc
|
 |
|
|
uite a postat cineva despre cum merge acest reactor
https://www.youtube.com/watch?v=0mZia3OiFjI
|
 |
|
|
|
poze mai detaliate
|
 |
|
|
|
eu acum l-am vazut (ma refer la modelul cu spirala). Spirala aia inlocuieste de fapt bio-balls-urile. Mie imi place si cred ca o sa-mi cumpar. Un filtru de apa asa cum folosim noi, cu bio-balls si adaptoare ajunge la 150 ron. Asta e sub 150 si mi se pare mult mai ok
|
 |
|
|
|
am reusit sa fac o poza mai mare si mai amanuntita. Chiar nu e gluma, e pe bune
|
 |
|
|
|
am gasit un reactor co2 care mie mi se pare foarte interesant. Pretul lui e undeva pana in 150ron. Ce parere aveti? Mie mi se pare foarte tare
|
 |
|
|
|
la Coralis mai au tubi, si ei ii folosesc mereu. Ma gandesc ca au o sursa ok, altfel nu ar risca la ce au ei acolo
|
 |
|
|