| Message |
|
|
|
bravo, promite mult. Bine ai venit!
|
 |
|
|
mai bine( eu nu am stiut de el), si iarasi eheim e firma...Ia ceva de firma. Sunt mai scumpe dar au multe avantaje
|
 |
|
|
|
parerea mea: un Dennerle e un Dennerle si acum si mai tarziu daca vei vrea sa schimbi proiectul. Eu am folosit filtre cascada si au multe inconveniente. E drept ca sunt mai bune decat nimic, dar au prea multe inconveniente. Ia ceva bun si crevetii o sa-ti multumeasca
|
 |
|
|
|
eu as merge pe Dennerle, chiar daca e mai scump(am vazut valori intre 220 si 280 ron). Filtrele cascada sunt zgomotoase si nu la fel de eficace
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
kazaku wrote:Eu am ciclide. Schimburile de apa le fac cu o pompa interna. Dar substratul nu pot sa il aspir cu pompa. Am un furtun de schimbat apa si ma mai chinui cu ala, dar scot o gramada de nisip odata cu mizeria.
de asta cei de la Sera si nu numai, au pus in capat o palnie. Aceasta are rolul de a amesteca substratul si de a scoate din el mizeria. Parerea mea e ca 20-30 ron cat costa el, chiar merita. Eu la ciclide dupa cum spuneam folosesc cu succes un Eheim automatic( aproape zilnic, la cate cilcide am si la cata mizerie fac)
|
 |
|
|
kazaku wrote:In acvariu de 300l e mai indicat manual?
oricare din ele este bun la 300l. Daca vrei doar sa aspiri substratul folosesti automatic, dar daca vrei sa aspiri si sa schimbi si apa folosesti unul manual. Se mai pune problema vietatilor din acvariu. La acvariile cu shrimpi ambele trag puii de creveti, daca le pui in capat un filtru gen ciorap nylon nu prea mai poti aspira substratul. E mai complicat putin
|
 |
|
|
Lemon wrote:Si eu am observat ca melcii sunt innebuniti dupa curatenie. Nu mai gasesc nimic pe substrat, totul e aspirat de fomistii aia...
nu numai asta, dar ei afana substratul si il curata in profunzime, de asta eu recomand melcii de substrat in mod special la un acvariu asa mic, in locul unui curatator marca Sera sau orice alta firma cu debit asa mare. Eu de ex folosesc la ciclide in afara schimbului de apa, Eheim cu baterii( automat) iar in bazinul de 300l Sera manual cu palnie triunghiulara( exact cel pus in discutie mai sus). Amandoua sunt foarte bune, fiecare in felul lui si pentru anume bazine, nu pot fi folosite in bazine asa mici de 25l
|
 |
|
|
|
Stringy-Moss : 5 poturi 10 lei(toate). Valabil pentru Bucuresti. Pentru ceilalti trebuie sa va ganditi daca merita transportul, ramburs, etc, iar comanda minima 20 lei. In moss pot fi pui de creveti RCS. Prefer contact tel 0722 67 28 68 Bogdan
|
 |
|
|
|
in curand Dragos. Am facut cateva filmulete cu ei dar nu sunt multumit de calitate( nu am un aparat performat). Trebuie sa maresc lumina la filmare/pozare ca sa iasa cat de cat ceva. Important este ca i-am stabilizat, au inceput sa creasca si sper sa vad cat de curand si pui de la ei
|
 |
|
|
|
diferenta majora intre un automatic si un manual e ca cel automatic opreste mizeria in el si returneaza apa in acvariu, pe cand cel mecanic scoate apa complet din acvariu( daca vrei sa refolosesti apa, ceea ce nu este recomandat, va trebui sa astepti decantarea)
Dpdv practic la bazinul lui de 25l eu recomand melci de substrat si un furtun mai subtire simplu. De ce spun simplu? pentruca cel de la Sera prin cavitatea mare pe care o are iti scoate atat de repede apa din acvariu incat nu ai timp sa filtrezi substratul( ma refer la cazul lui)
|
 |
|
|
bogdang wrote:o se le lipesc cu silicon pt acvarii
nu stiu daca e bine sa le lipesti cu silicon. Alta data poate vrei sa schimbi aranjamentul si siliconul va arata naspa. Cel mai bine e sa le gasesti o pozitie fixa doar prin pozitionarea lor
|
 |
|
|
|
cel mai bine e sa pui pietrele si apoi nisipul pe langa ele. Ciclidele vor sapa sub pietre si acestea isi vor schimba pozitia sau vor cadea
|
 |
|
|
|
daca nu ai capac 100% o sa-i gasesti pe jos
|
 |
|
|
|
nici nu e nevoie de cuvinte, pozele vorbesc de la sine. Bravo Petre!
|
 |
|
|
|
bine ai venit!
|
 |
|
|
|
multumesc Alex. Acum a venit si mancarea pentru ei. Voi folosi Ebi Dama, Ebi Dama Special si Chi Ebi toate produse de la Shirakura
|
 |
|
|
|
te rog......nu ii corci, si scrie si tu pe poza ce sunt
|
 |
|
|
|
multumesc baieti. Din acest transport pot spune ca cei mai sensibili au fost Yellow shrimp. Din 20 de buc au murit 8. In rest cam 1 de specie. Cel mai greu cu apa s-au acomodat black shrimp, dar atat ei cat si red bee shrimp au supravietuit in totalitate. Acum sa vedem cum se vor comporta in continuare. RCS si sakura shrimp sunt mai interesanti decat ce am vazut pe piata noastra. Rcs sunt mai rosii, si mai stralucitori, am primit chiar unele exemplare cu ochi- nu stiu ce culoare sa spun ca au, dar nu sunt negri. Au o culoare deschisa. La noi nu am vazut decat shrimpi(rcs si shirakura) cu ochi negri. Poze cu rcs nu am pus pentruca i-am bagat deja in acvariul mare unde mai aveam rcs si s-au amestecat pe acolo. Ideea cumpararii din afara de rcs a fost ca sa mai amestec sangele de provenienta
|
 |
|
|
|
si ultima poza acum
|
 |
|
|