[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 120l homemade - ajutor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MariusNdr
Junior member

IP:

Buna ziua.
Abia ce mi am facut cont aici la voi si m am minunat de ce am vazut pe aici.
Am in plan sa mi fac un alt acvariu. Acvariul va avea in jur de 120 l. Perimetrul disponibil ar fi lungime 98cm/ latime 36 cm/ inaltime 33-35 cm. Mi as dori foarte mult sa fac si un decor 3d, nu foarte mult iesit inafara dar sa fie ceva...
As vrea niste indicatii incepand de la zero. Doresc sa cumpar sticla, silicon. Am un silicon luat de mai de mult den braven transparent dar am inteles ca ar fi mai indicat sa folosesc un silicon negru.
La acest volum de apa, ce grosime sa aiba sticla?
Legat de sticla stiu ca e float, clear float...care ar fi diferenta intre ele si de ce as avea eu nevoie.
Legat de filtrare: Nu doresc sa cheltuiesc foarte multi bani as dori sa merg pe filtrare extern si pe produsele de la sunsun. Am vazut ca sunt mai multe modele, tipuri. Sunsun de 1000l/h, 1400l/h.
Sunsun 1000l/h model HW-302 sau HW-402A
SAU
Sunsun 1400l/h model HW-303A , HW-403A , 303B sau 403B
Care dintre acestea imi recomandati pentru acvariul ce l voi construi? Astept si alte indicatii legate de alte filtre externe... sunt deschis numai sa nu depaseasca suma de 350 le-400lei
In acvariu vor sta ciclide... acum stau ingramadite intr un acvariu de 60 l... stiu ca nici 120 l nu e indicat dar mai mult nu pot, pentru ca nu am unde sa l pun.

Acesta este acvariul care l am acum si acestia vor fi locatarii noului acvariu. Noul acvariul va ocupa acelasi loc in care e pozitionat acest acvariu.
image

Pentru ce traiesti daca nu ai macar un hobby?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sticla de 6 cu intarituri sus este suficienta. Ai grija mare la silicon sa fie in termenul de garantie. Daca nu mai este in termen sau se apropie de expirare eu te sfatuiesc sa iei alt silicon(CHIAR DACA CEL PE CARE IL AI ESTE MOALE) pentruca sansele sa se intareasca sunt fff mici. Un silicon nu se strica doar daca se intareste in tub, ci cand ii expira termenul ramane moale permanent chir in contact cu aerul. Culoarea siliconului e optionala in functie de gustul tau.

canistra 1000l/h este suficienta. In mod normal scade mult debitul pompei prin colmatare, asa ca eu zic ca cea de 1000 este ok pentru tine

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2014 16:17:02

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
MariusNdr
Junior member

IP:

Nu e expirat.... l am cumparat inainte sa mi cumpar acvariul dar am ramas cu el pentru ca am luat tot acvariul de la zoomania.
Sa caut sa mi cumpar silicon Dow Corning 881?
Ce tehnica ar trebui sa folosesc pentru lipire lui? cu fundul inauntru sau partile laterale sa vina pe fundul sticlei?
Imi puteti da niste idei cum sa fac capacul?
Multumesc.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ai citit topicul asta?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page

Raspunde la intrebarile tale...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
MariusNdr
Junior member

IP:

acum l am citit... foarte util....

4a) Daca bazinul are undeva intre 80-150 litri, atunci folositi si 2 bucati de sticla lipite pe geamul de fund, pe lungime.
- vor dubla suprafata de lipire si vor da o "rezistenta" suplimentara zonei inferioare a bazinului.

Deci spuneti ca cu sticla de 6 nu ar trebui sa mi fac griji pentru dimenisunile mele.
Ar fi mai ok sa pun fund de 8 sau 10 mm inloc sa pun acele 2 bucati de sticla pe fundul geamului?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2014 21:30:35

Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

La 36cm inaltime nu cred ca ai nevoie de sticla mai groasa de 6 cu intarituri

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu are nevoie. Lucian-o si-a facut de 140x40x40, din sticla de 6mm si nu are nici o problema.

0771 496 835 Lucian
MariusNdr
Junior member

IP:

Acvariul care e prezent in poze de mai sus are filtru intern si sta in camera in care dorm. Nu se aude nimic, adica e ca si cum nu ar fi. As vrea sa stiu daca filtrele astea externe fac galagie... Filtrul sunsun care doresc sa l iau oare face galagie, pot dormi cu el in camera?
Cum sunt alte filtre externe?

MariusNdr
Junior member

IP:

vroiam sa va mai intreb... care e diferenta intre filtru cu lampa uv si fara?
As avea nevoie de lampa uv?
multumesc

Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

MariusNdr wrote:vroiam sa va mai intreb... care e diferenta intre filtru cu lampa uv si fara?
multumesc

uv = ultra violete si aceasta lampa are rolul sa curete apa si sa omoare niste bacterii care ti-o pot colora.
Nu prea vad de ce ai avea nevoie.

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
MariusNdr
Junior member

IP:

Am intrebat ca e o diferenta de 100 lei la filtre cu aceasta optiune.
Intre timp am verificat si siliconul care l aveam a expirat pe 11/2013.
Aveti idee unde pot gasi Dow Corning 881, la magazinele gen baumax, praktiker, etc?

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

doar la Pepika in Bucuresti gasesti dow corning. Nu cred ca merita transportul. Cauta Den Braven e foarte bun si gasesti si pe la tine pe acolo. Sfatul meu e sa iei negru daca gasesti ca cel transparent se mai poate ingalbeni in timp

eu zic ca merita 100 lei dati in plus pe uv. E posibil sa nu ai nevoie de el niciodata, dar daca o sa ai nevoie o sa te coste mult mai mult daca nu-l ai

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2014 20:59:08

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Avansatul wrote:
MariusNdr wrote:vroiam sa va mai intreb... care e diferenta intre filtru cu lampa uv si fara?
multumesc

uv = ultra violete si aceasta lampa are rolul sa curete apa si sa omoare niste bacterii care ti-o pot colora.
Nu prea vad de ce ai avea nevoie.

Bacterii care coloreaza apa?

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

se refera la apa verde, care este o alga care coloreaza apa in verde prin cantitatea si puterea ei de dezvoltare

http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge/136-apa-verde

[Yahoo!]
MariusNdr
Junior member

IP:

as vrea sa comand unul din aceste filtre
http://shop.wiltec.info/index.php/cat/c646
ce parere aveti si ce mi recomandati pentru 120l?
am vazut si la noi dar aici m ar ajunge putin mai ieftin sa zic asa....mai ales ca unele din ele au si medii filtrante incluse. sunt ok acele medii care vin la pachet?

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:se refera la apa verde, care este o alga care coloreaza apa in verde prin cantitatea si puterea ei de dezvoltare

http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge/136-apa-verde

Dar nu este o bacterie,nu?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

e o alga, in mare bacteriile de care ne lovim sunt cele care transforma apa curata in apa albicioasa

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi de raspunsuri scorpionul.Acum stie si colegul nostru Avansatul ca apa verde nu este de la bacterii.

@MariusNdr:Banuiesc ca asta e filtrul de care vorbesti,link-ul tau ma trimitea pe pagina cu mai multe modele.15,5 litri volum si 1200l/h debit mi se pare excelent pentru acvariul pe care vrei sa il construiesti.Acum depinde si cat de calitativ este,cat de repede se va defecta pompa (pentru ca niciuna nu tine o vesnicie),cat de rigid este plasticul,sau daca gasesti la noi piese de schimb pentru el.

In legatura cu lipitul acvariului,daca nu ai mai facut asta,te sfatuiesc sa rogi pe cineva cu experienta sa te ajute,parerea mea.

Multa bafta cu proiectul!

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
MariusNdr
Junior member

IP:

e corect cum e construit acest acvariu din filmulet?

ma refer la acele benzi puse pe acvariu, cele lipite ca sa curete mai usor... dar am o inttrebare.... daca va uitati in filmulet el mai si racleaza surplusul dintre ungiul facut dintre 2 bucati de sticla... e corect asa sa nu ramane nici un "surplus".... inteleg ca benzile sunt puse ca sa fie estetic ...dar benzile alea trebuie puse fix pe cantul ramas pe care vine sticla... de exemplu daca am sticla de 10 mm... banda respectiva vine pusa fix la 10 mm sau ar fi bine sa o punem la 12 mm de exemplu ca sa mai aibe un surplus acolo sa mentina cele 2 bucati de sticla.
Mai am o intrebare... penntru acvariul meu am nevoie de 2 tuburi de silicon sau unul e deajuns?
multumes

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2014 13:12:07

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ala din film n-a lasat surplus de silicon pe interior, a considerat ca nu-i nevoie. Eu prefer sa las 2-3 mm, algele ajung mai greu in lipitura, in acvarii intens luminate pericolu' e real dupa ceva ani.

Ai nevoie de mai putin de jumatate de tub .

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2014 15:21:45

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: