Message |
|
nu, moss-ul nu face radacini
te-ai uitat pe linkul ala cu alge?
tu vezi cel mai bine ce e in acvariul tau si poti compara cu pozele algelor.
oricum, chiar si daca e planta, pare o planta invaziva.
la cum arata, as zice ca creste semnificativ mai repede decat moss-ul - e adevarat?
sunt f curios ce e, totusi.
seamana cu un java moss subdezvoltat dintr-o anumita privinta, doar ca ar trebui sa scoata crengute mici pe lungimea firului si nu vad asa ceva.
|
 |
|
stai ca acum am descarcat poza si am marit imaginea.
acum nu-mi mai pare alga, pare o planta ceva, dar nu am vazut niciodata asa ceva.
|
 |
|
firele alea verzi par a fi cladophora (da, o alga)
mai uita-te aici dupa ea, de altfel aici scrie ca formeaza "moss like structures"  )
http://www.aquariumalgae.blogspot.ro/
daca e intr-adevar cladophora, din pacate e cam greu de scapat de ea, daca nu imposibil.
eu am scapat de ea in trecut doar cu un reset.
|
 |
|
nu este nevoie sa scufunzi planta complet in apa pentru un transport care tine cateva zile.
si nici nu e nevoie sa bagi nici un gaz in punga - oricum nu il vei putea convinge sa stea acolo 
|
 |
|
trebuie sa nu se usuce si sa nu le fie frig.
asta inseamna de obicei punga de plastic inchisa ermetic, eventual cu un pic de apa in ea.
pt frig, ziarele inteleg ca fac minuni.
acum depinde si cat dureaza transportul si daca au sau nu sansa sa stea peste noapte in vreun depozit neincalzit la curier.
|
 |
|
dati un telefon la coralis
|
 |
|
merge sigur, ca si eu am card maestro de la raiffeisen si da, maestro e un tip de card mastercard
|
 |
|
râme.
cand eram mic si prindeam tritoni ii hraneam cu râme.
odata am adus un borcan plin de tritoni acasa si i-am pus in uscator ca nu m-a lasat maica-mea cu ei in casa si apoi am prins rame in fata blocului ca tocmai plouase si am bagat o gramada de rame in borcanul ala, avea 400 de grame borcanul
a doua zi toti tritonii erau morti, de rame nu stiu, dar ce stiu e ca l-am rugat pe taica-mi sa arunce borcanul ala la gunoi ca mirosea atat de rau incat nu am puut sa ma apropii de el.
|
 |
|
cel mai probabil sunt oua de la melcii aia mici (pomaceea de obicei depune oua in afara apei)
cauta pe google imagini dupa "pond snail eggs" sau "bladder snail eggs"
referitor la neoni, da, e una din cele 3 variante propuse de tine, mai putin probabila fiind aia ca se imperecheaza
|
 |
|
reductorul ala de la acvamax este ok in sensul ca este pentru acvaristica si ca are reglaj fin.
problema care se pune este cat de precis este acel reglaj fin.
eu nu am avut acel reductor, dar am avut o chinezarie similara, desi de la alta firma (dar e posibil sa fie exact acelasi reductor branduit diferit), si pot sa spun ca reglajul fin era o pacoste, in sensul ca nu tinea constant nr de bule mai mult de 2 zile (il pui la 3 bule si dupa 2 zile e la 1 bula).
daca ai un acvariu de peste 200 de litri, hai sa zicem ca o sa fie cat de cat ok, il reglezi saptamanal, dar tot o sa te enervezi cu el.
daca insa ai acvariu mai mic, mai bine nu mai bagi co2 ca o sa faci numai variatii foarte mari de ph si o sa te umpli de alge.
mai bine mai astepti 6 luni si mai strangi inca 130 de lei si il iei pe asta de mai jos, care are si solenoid si pe care il am eu acasa de 3 ani, deci iti pot garanta ca e brici.
de altfel are si pe site 160 de review-uri cu nota maxima.
http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve
43 de lire * 5.8 lei/lira = 250 de lei la care se mai adauga ceva transport, nu mai stiu cat.
sau fara solenoid, la 200 de lei dar nu merita sa nu iei si solenoid
http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/dual-gauge-co2-regulator-aquarium
apropo, vezi ca reductoare de alea cu un singur ceas gasesti pe ebay.com ceva mai ieftine - cauta "co2 regulator single gauge"
uite pe asta il aveam eu
http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Co2-Regulator-Single-Gauge-Pressure-Manometer-for-Moss-Plant-Tank-/321764208272?hash=item4aeaa42e90:g:bW0AAOSwNSxVXuSc
|
 |
|
o idee: nu e nevoie sa gasesti o bucata de lemn care arata ca un copac, poti sa "construiesti" tu un copac din bucati diferite de lemn, avantajul fiind ca o sa arate cum vrei tu, nu cum il gasesti
omul care a facut acvariul din poza pe care ai pus-o asa a facut acel copacel, lipind diferite crengute
uite aici jurnalul unui acvariu similar al aceluiasi om, poate te ajuta in caz ca nu l-ai studiat deja
http://www.aquascapingworld.com/threads/aquascape-of-the-month-september-2008-pinheiro-manso.1182/
|
 |
|
multam fain
|
 |
|
salutare
voiam sa intreb daca foloseste cineva pompe de dozare de la Jebao
am vazut ca exista 2 modele, cu 2 capete sau cu 4 capete, iar pretul este foarte atractiv: 65 usd pt 2 capete si 100 usd pt 4 capete
daca are cineva si zice ca-s bune, mi-as lua si eu din aia cu 2 capete ca n-am mai cumparat demult ceva acaret pentru acvariu si mi s-a facut pofta, nu ca n-as putea trai si fara, asa cum am trait in ultimii 8 ani  )
|
 |
|
este fertilizant pentru plante de apartament?
si tu ai pus de 3 ori mai mult decat voiai sa pui?
|
 |
|
pentru pafaristi din astia asa ca mine, poti sa spui te rog cu ce camera ai filmat si mai ales cum ai filmat?
e filmat ca si cum ai folosit un dispozitiv din ala cum au cameramanii profesionisti, cu contragreutati etc...
multam
|
 |
|
Senzational bazin!
|
 |
|
si eu am avut 4 scalari pe care i-am crescut de cand erau cat moneda de 50 de bani (acum cel mai mare are cam 20cm inaltime cu tot cu aripi)
primul an a fost ok, dar in al doilea an perechea care s-a format i-a stresat pe ceilalti 2 masculi pana cand au dat coltul.
acum am o pereche de scalari in 300 de litri brut si m-am convins ca mai multi nu intra, ca nici eu nu credeam  )
|
 |
|
severum777 wrote: scarii mai cresc dupa ce irisul se inroseste ?
pestii nu se opresc niciodata din crestere; desigur, la maturitate cresc mai incet decat in copilarie, dar de crescut cresc
|
 |
|
nu-i problema cu domestos sau ace, e suficient sa dai 1-2 clatiri cu apa dupa aia, ca doar nu pui o tona, pui si tu un capacel la 5 litri de apa cand scufunzi buturuga.
easy carbo e evident excelent, dar doar daca ai deja sau vrei sa dai cateva zeci de lei pe o sticluta ca sa dezinfectezi o buturuga.
apa oxigenata iarasi e buna, dar din experienta mea cel mai sigur e sa folosesti apa oxigenata nediluata sau in orice caz putin diluata, pt ca BBA rezista binisor la doze mici, asa ca iti trebuie 500 ml sau mai mult, ca presupun ca buturuga e mai mare, deci ca s-o scufunzi complet ai nevoie de 5-10 litri de apa, deci de o cantitate f mare de apa oxigenata.
|
 |
|
pune-o in apa cu Domestos sau cu Ace.
dupa aia, clateste.
gata.
|
 |
|