[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
nu trebuie sa-ti faci probleme pentru GSA.
GSA este intotdeauna o veste buna, o sa descoperi in timp ca daca ai GSA nu ai alte alge.

si oricum, din ce am vazut, este GSA doar pe frunzele mai vechi de staurogyne, dar cele noi arata beton, deci eu nu mi-as face absolut nici o grija.

poti sa te apuci sa cresti foarte usor doza de macro si la un moment dat nu o sa mai ai nici GSA.
atunci inseamna ca este de la fluctuatiile de CO2

si este o alga foarte urata - una dintre cele mai urate alge, de fapt.
ce ai tu acolo e de-abia la inceput - cand o sa ai staghorn de 5 cm lungime sunt convins ca nu o sa-ti mai placa.

mai vezi si aici, se zice cam acelasi lucru + SAE sau amano shrimp care se ocupa de efecte, si nu de cauze
http://www.aquariumalgae.blogspot.ro/

din ce s-a scris mai sus "am mai adaugat inca un neon si co2 si am scapat de alge" partea cea mai importanta este "si CO2" nu "am mai adaugat inca un neon"

aproape niciodata cresterea luminii nu rezolva o problema cu algele (in afara de diatome, dar alea trec oricum de la sine)
reducerea ei iarasi nu prea rezolva problema, in cel mai bun caz impiedica agravarea ei.

din experienta mea, optim este sa tii CO2 si lumina constante - ai o plaja larga de valori, dar sa fie constante.
apoi pui nutrienti (excesul de nutrienti nu prea dauneaza, deficitul insa da) si faci schimburi mari de apa saptamanal.

daca nu esti multumit de viteza de crestere a plantelor, poti sa mai maresti lumina dupa aia.

dar cand te lupti cu algele vrei sa ai cat mai multi parametri constanti, pentru ca altfel nu ai cum sa stabilesti care e cauza a ceea ce se intampla in acvariu pt ca tu modifici mai multe lucruri deodata iar procesele biologice din acvariu sunt si-asa mult mai complexe decat putem noi sa intelegem la nivelul nostru de acvaristi.
Alex, nu mai inteleg nimic

pisica de sticla pare o traducere de la "glass catfish", adica asta
https://www.google.ro/search?q=glass+catfish&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib-fya8tjLAhVJXRQKHdacA4kQ_AUIBygB&biw=1920&bih=965

potamotrygon ala e o pisica de mare de apa dulce, sau cum sa-i zic, ma indoiesc ca aveau asa ceva la zoomania si oricum, nici nu se pune problema sa tii asa ceva intr-un acvariu de 54 de litri

probabil e vorba de sewellia lineolata, cum zice narcis
filtrele astea sunt nou instalate?
daca da, cel mai probabil ai staghorn de la amoniac, ceea ce inseamna ca acvariul nu e ciclat, cum se zice.

in mod normal si lipsa de CO2 favorizeaza alga asta, dar tu zici ca ai CO2 si mai zici ca ai ph de 6.6 in acvariu.

eu ma cam indoiesc ca ai ph de 6.6 la 180 de litri cu o bomba de CO2 si ti-as recomanda sa cumperi un test permanent de ph ca sa poti urmari ce ph ai in acvariu.
poate in momentul in care ai facut testul aveai 6.6 dar imi vine greu sa cred ca ai 6.6 in mod constant in acvariu.

iar fluctuatiile de CO2 sunt o cauza principala pentru aparitia algelor in general, adica e mai bine fara CO2 decat cu o bomba de CO2 care induce fluctuatii.

eu mi-as lua testul ala permanent de ph si nu as mai lua alte teste ca nu cred ca are sens la tine.
stabilizeaza in primul rand CO2-ul si in functie de CO2-ul din acvariu (adica de ph, ca CO2 nu poti sa masori) decizi dupa aia ce lumina sa dai si ce fertilizare macro si micro sa dai.

se pot creste plante si fara CO2, sa stii.
nu orice planta si nu repede, dar se poate.

bineinteles. alternativa dezirabila e sa-ti iei CO2 presurizat.
ma miram ce naiba e aia "pisica de sticla", am crezut ca e vorba despre un bibelou de pus in acvariu si m-am agitat imediat ca eu de ce nu stiu despre el si de unde iau

"catfish" cred ca se traduce cel mai bine in limba romana prin "somn"
nu?
primul e sigur mascul
la al doilea ar ajuta si o poza din laterala cealalta, dar e destul de sigur ca si el e mascul

cum se deosebesc ramirezii:
1. femelele au puncte albastre in interiorul petei negre de pe laterale, iar masculii nu au (de asta zic ca la al doilea ar ajuta si o poza din partea cealalta, ca nu i se vede pata neagra din partea asta(
2. femelele au o pata de culoare roz pe burta
3. masculii au primii spini din creasta mai mari
nu o sa gasesti mai ieftin decat sunsun-ul.

un filtru extern demn de acest nume incepe de pe la 350 de lei.
si e bine sa iei unul de capacitate mai mare ca poate la anul o sa vrei un acvariu mai mare
filtrele externe de capacitate mai mare sunt mai ieftine per unitatea de capacitate
adica un filtru de 400 litri pe 0ra = 350 de lei
aceeasi marca, dar modelul de 700 de litri pe ora = 400 de lei

eu daca as fi in locul tau mi-as lua in JBL e701 sau e901 in caz ca o sa vreau un acvariu mai mare in viitor
cauta pe google SunSun Nano Filter.
in general, este o idee nefericita sa se faca comparatie intre procesele din acvariu si cele dintr-un ecosistem natural, cum este bazinul amazonului.
cel mai important motiv este ca la nivelul nostru, de acvaristi, nu avem cum sa avem o idee nici macar aproximativa despre ce se intampla intr-un asemenea ecosistem, ca e extrem de complex
vezi ca ai nevoie si de filtru, nu numai de acvariu

si eu zic sa citesti si tu un pic inainte sa mai omori vreun peste

de exemplu aici
http://www.acvariu.ro/ghidul-incepatorului

ideea de baza e ca pestele respira, mananca si face caca in apa - toate lucrurile astea polueaza apa si daca nu faci nimic, pestele va muri - de aia ai nevoie de un filtru si de schimburi regulate de apa

lectia pe care trebuie sa o inveti dupa intamplarea asta e ca nu toata apa e la fel, desi aproape toata apa arata la fel.

asa cum s-a spus si mai sus, pestele a murit cel mai probabil de la faptul ca parametrii fizico chimici ai apei in care l-ai pus au fost diferiti de cei ai apei in care a trait la petshop

poate fi vorba despre lucruri cum sunt temperatura, ph-ul, duritatea, substantele dizolvate in apa etc

orice peste are nevoie de o aclimatizare inainte de a fi bagat in alta apa.

cum trebuia sa faci tu: trebuia sa torni toata apa din punga in vas, impreuna cu pestele; apoi, la fiecare 10-15 minute, trebuia sa adaugi apa noua in vas, cam o cincime din cantitatea existenta in vas.

cand ai acvariu, faci invers: adaugi apa din acvariu in punga, cate putin la fiecare 10-15 minute, in decurs de minim 1 ora si de-abia dupa aia bagi pestele in acvariu.

si in general nu se foloseste apa plata la pesti, ci apa de la robinet, dar trebuie sa astepti pana se duce clorul sau sa o agiti ca sa se duca mai repede.

pentru 1 betta iti trebuie un acvariu de minim 10 litri, cu filtru si incalzitor.
nu te lua dupa faptul ca la petshop traiesc intr-un pahar, ca acolo li se schimba apa cel putin 1 data pe zi.
mama ce imi plac chestiile de genul asta... ai putea sa cumperi niste broscute din alea mici si sa le lasi sa traisca in stufarisul ala )
nu te gandesti sa faci un paludariu?
Da stiu i-am vazut la coralis weekendul trecut.
Sa ai noroc cu ei.
cu pla!
zi-mi si mie te rog de unde i-ai luat, ca vad ca esti din bucuresti.

nu mai am ramirezi de vreo doi ani de zile si mi s-a facut dor de ei vazand clipul tau.
am zis ca nu mai iau in viata mea ramirezi ca din pacate mor toti, indiferent de ce faci sau nu faci - cel mai mult mi-a trait unul 1 an de zile - dar imi plac atat de mult incat periodic ma apuca.
pestele cu pata roz pe burta si puncte albastre pe petele negre laterale este femela.
celalalt e aproape sigur mascul (nu se vede f bine in film dar ar trebui sa aiba primii spini din creasta mai mari), deci eu zic ca ai o pereche frumusica, sa-ti traisca.
solutia cu ridicatul acvariului imi pare cea mai simpla si mai eleganta
si mai este si o mostra de gandire in afara cutiei, cum se zice.
sunt putin invidios ca nu mi-a venit si mie ideea )
foarte fain arata standul, esti meserias!
google is my friend si pe google zice ca se pun 5 ml la fiecare 20 de litri ai acvariului, o data pe luna.
daca chiar zici ca nu scrie pe el, ceea ce ma mira.

trebuie sa stii ca plantaminul e un fertilizant cu care nu se obtin rezultate notabile, ba unii ar zice ca sunt bani aruncati.
acum depinde si de ce acvariu ai (ce plante, ce lumina, ce alti fertilizanti etc) si ce vrei de la acel acvariu.
la cladofora este suficient ca o bucatica oricat de mica sa ramana in acvariu si va reveni

ce as face eu ar fi sa arunc pur si simplu moss-ul asta pe care l-ai aratat in poza si sa dau cu domestos pe cioata, apoi clatita, apoi bagata inapoi in acvariu

apoi faci ce a zis Lucian mai sus si ai sanse de reusita, dar trebuie sa pazesti locurile in care apare si sa-i dai cu easy carbo in cap, de la prima aparitie

moss-ul ala nu il mai vindeci si cu cat il lasi mai mult in acvariu cu atat cresc sansele ca bucatele de alga sa ajunga si in alte parti

asta-i problema cu cladophora: se rup bucatele mici din ea si se imprastie peste tot
trasalica wrote:pur si simplu sunt niste fire de par verzi, care se rup f usor si se desprind usor dar sunt asa scortoase, ieri cand am curatat acv, erau si firicele pe geam. Am avut 2-3 fire mici prinse de substrat, le-am luat si le-am scos afara.

din ce ai scris tu, e cladophora.
doar ca arata destul de diferit decat la majoritatea acvaristilor )

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: