[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
expediere plante prin curier  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Salutare. Vreau sa expediez cateva plante prin curier unui coleg din sibiu...plantelor le treebuie vre-un tratament special ?
sau pur si simplu in punga si in cutie

Apa inseamna viata
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

trebuie sa nu se usuce si sa nu le fie frig.
asta inseamna de obicei punga de plastic inchisa ermetic, eventual cu un pic de apa in ea.
pt frig, ziarele inteleg ca fac minuni.
acum depinde si cat dureaza transportul si daca au sau nu sansa sa stea peste noapte in vreun depozit neincalzit la curier.

moisei
Member
[Avatar]

IP:

Despre rotala e vb ...cred ca ea rezista...a deci sa nu o scufund de tot in apa gen sa umplu punga
Dar altceva in plus ma refeream gen sa aerez bine apa sau sa bag co2 in ea sau stiu eu

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2016 16:53:27

Apa inseamna viata
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu este nevoie sa scufunzi planta complet in apa pentru un transport care tine cateva zile.
si nici nu e nevoie sa bagi nici un gaz in punga - oricum nu il vei putea convinge sa stea acolo

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Cel mai bine pui plantele pe cateva servetele umezite. Le rasucesti in jurul plantelor si introduci totul intr-o punga. In punga mai pui un pahar cu apa (100 max 200ml) si umfli punga cu gura, o legi cu un elastic. Punga o mai bagi intr-o alta punga de plastic pe care o legi. Punga o invelesti in folie cu bule, eventual in ziare/hatie sifonate si se umple cutia. daca este frig tare poti sa tapetezi cutia pe interior cu polistiren expandat de 2-3cm.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles multumesc nu cred ca e nevoie sa tapetez cutia ..chiar daca ar sta o noapte in depozit ar sta in bucuresti sau in giurgiu nu in sibiu deci cred ca e destul de cald .

Apa inseamna viata

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: