[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Message

Mai avem locuri la sarata, la dulce s-or ocupat toate
....sau ia o plasa gata facuta.....

Da, foarte buna ideea.
Materialul ramei trebuie sa fie destul de solid, altfel va face burta la mijloc prin strangerea firului.
Latimea firului de plasa poate fi si 0.1 mm dar rezistenta ochiului va fi data de grosimea materialului, adica eu pot realiza grosimea asta fara sa-l rup.
Ca sa ne extindem pe verticala si ca plasa sa fie suficient de rezistenta incat sa suporte o tensiune decenta cred ca ar trebui sa mergem pe o grosime a materialului de 2-3 mm (ca sa nu faca burta) iar plasa sa aibe 2 mm cu o marime a ochiului de 50 mm.
Lumina va trece bine, plexiglasul fiind incolor.
Teoretic suna bine dar ultimul cuvant il spune testul fizic.


LE. da domnu` Kiru, se poate realiza, cu cat grosimea materialului este mai mare cu atat putem subtia latimea ochiului
S-a auzit si pana-n UK ca esti betiv de-al meu
Tre` sa facem un grup: "Betivi fara frontiere", Andrei, poate vrei si tu....ai sa privesti lumea cu alti ochi, cercul nu mai e cerc
Si ... nu ne mai povesti Andrei ce fac fetele p`acolo ca stim ce fac prin Grecia, Spania, le-am vazut ... nu prea le place sa poarte tricou ori altceva si iti dau senzatia ca au sange in alcool, nu invers
Sau, ma rog, poate vrei romburi, inimioare, "I Koala"

LE. in placa respectiva poate fi frezata pe adancime fix marginea acvariului astfel in cat sa fie incastrata pe buza acvariului, pot fi lasate locuri libere pentru picioarele de sustinere a lampii, etc.
Daca vorbesti cu colegul Shubi, sa sti ca poate sa-ti faca rama + plasa dintr-o singura bucata de plexiglass, sa-i spui doar ce grosime sa aibe "firul plasei" si cat de mari sa fie ochiurile


LE. Ceva in genul asta:

Vezi tu cand ajungi acasa daca o sa mai vezi pestii de albeata
Bine de stiut, pregatesc intrarea in oras cu covor rosu, vopsesc cainii, bag semne " RONI" si "catre Shubi ---> smilie "
Ia zi, ce fraguri de incepator sa-ti pregateasca tata ?
Si Kiru stie ce spune
As completa, cu permisiunea lui, ca nici necrozarea, moartea la baza nu se datoreaza acestui animalut.
Nu poate Levi sa respire fara marin, e infectat.
Aceeasi soarta-l paste si pe roni, asta are virus adanc, parca-l vad ca-si face acvariu de 0,5 litrii cu zoasi pe care-l leaga la oglinda retrovizoare ca manelistii crucea
O solutie rapida este sa mergi maine la o farmacie si sa-ti iei Lugol, o solutie ce are la baza 5% Iod, faci imbaieri de cateva minute urmata de clatirea energica a coralului intr-o apa curata pentru a se desprinde parazitii dupa care-i treci intr-un bazin de carantina si repeti operatiunea dupa cateva zile. Acvariul de carantina e obligatoriu mai alesc cand vrei sa faci o ferma de corali unde vei avea import permanent biologic din surse diverse.
dragosch1 wrote:.....montiporele mele mi se pare ca se dezvolta foarte incet (ca 1 cm in 3-4 luni)......


Exact la asta ma refeream.
Nu poti sa spui ca un coral dur, oricare ar fi el, este un coral usor doar pentru ca el moare mai greu (sau ca n-ai reusit dupa lungi chinuri sa-l omori), pentru ca in secunda 2 toti incepatorii trec imediat dupa ciclare (poate nici nu mai asteapta momentul) sa bage Montipore si se intreaba de ce au rata ta de crestere, de ce au o culoare stearsa, fada ori maronie. Am fost si sunt inca de parere ca daca se vrea un topic de genul asta, sa fie unul corect informat pentru ca ce-i care-l citesc sa nu fie dusi in eroare pentru ca nu-i corect.
Daca ti-as spune ca la o Montipora orice culoare sau varietate vrei de 10-12 cm am o crestere de 2,5-3 cm pe luna, comparativ cu tine 0,25 cm/luna si culorile probabil nu se compara, poti considera ca Montipora e un coral usor doar pe considerentul ca n-ai reusit inca sa-l omori ?
Lucrurile ar trebui privite putin altfel.
...In conditiile descrise de tine "albirea apei" se datoreaza precipitarii Calciului. Nu respecti conditiile minime de preparare a apei de schimb.
Albirea durului respectiv, dupa umila mea parere, se datoreaza temperaturii ridicate din acvariu si/sau iluminarii prea puternice si/sau de o calitate inferioara.
Corect, asa voi face, multumesc.



by koala: Fi-v-ar diacriticile ale 'reakului...
Am folosit "1,2,3,4" pentru usurinta comnicarii si poze din acvariul propriu ca sa vada "musteriul" cum se prezinta la sursa coralul respectiv.
Daca consideri ca ar fi fost normal si corect sa folosesc o alta metoda, mult mai simpla si usoara de utilizat, te rog sa mi-o spui iar daca este pertinenta promit solemn ca in viitor o voi utiliza.

Dac? ai un skimmer calumea, care-ti aereaza apa cum trebuie, poti pune o coala de sticla deasupra ori plexiglas, daca vrei plexiglas perforat, chiar si foarte subtire, te ajut cu cea mai mare placere.
Eu cred ca ianinte sa deschizi un topic de gen ar trebui sa te documentezi mai bine, sa prinzi putina experienta personala.
Incepatorii care vor avea rabdare sa citeazca ceea ce scri, avand in vedere ca nu a intervenit nici un Moderator pana acum desi ar fi fost cazul, vor lua de buna informatia.
Nu toate subtipurile sunt la fel si nu le poti baga in aceeasi categorie, de exemplu, exista "versiuni" de Montipora care sunt mai greu de tinu comparativ cu altele, exista si aici pe forum acvaristi experimentati care au avut probleme in a le tine in viata.
Desi americanii, dupa cate ai constatat si tu, folosesc tot felul de denumiri optice, observ si constat cu placere ca acvaristii romani, nu doar cei de apa sarata, folosesc uzual denumirea stiintifica partiala sau totala.
Daca vrei sa dai lectii, cred ca-i obligatoriu sa respecti niste standarde.
Da, si stim scrie si fara "?"
 
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com