[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Cei cu vodka ar trebui sa treaca pe NOPOX, cica are mai putine efecte adverse ori BioPellets, e mai dificil, trebuie agitati zdravan si e nevoie de experienta dar cu putina ambitie se poate si asta

LE. Bine v-am gasit Gabi.
Cum s-a vorbit de vodka, sar toti....acum inteleg
Multumesc Mihai.
Ricardo, daca nu-ti continui proiectul, ma las de aripioare si sa sti ca-s dependent deci va fi un efort mare !!!

Legat de "creme", prefer un alt compartiment care sa sune cam asa "Spuma de la bere" )
Ca bine spui, inchide-l p`asta si deschide-l pe ala care trebuie. Daca vrei si ne rogi frumos, te lasam sa-ti faci topic nou ca va fi bazin nou.
Succes si-ti tinem pumnii !!!
Multumesc pentru ajutor, s-a rezolvat
Eu consider ca mi-am facut partea, acu` sa-l vedem pe dom` Koala ce face
Arata extraordinar bazinul Lucian.
Urmatorul la mine va fi cu un minim de 80 latime
Rog un admin sa-mi aranjeze putin ultimele poze, sunt foarte mari si din nefericire nu pot edita postul.
Multumesc.
Te salut Lucian si-ti multumesc pentru apreciere. De-ai sti ce-mi trage cu ochiul o latime de minim 80....
Domnu` Koala, se asteapta un raspuns afirmativ, e dorinta publicului....suntem ori nu suntem democrat ?
Ia fi util si treci don`koala p`aci si poate-mi aranjezi putin pozele, unele se vad prea mare...Multumesc !
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27507.page
Va salut,
Am vrut sa postez direct la "Crème de la crèm" dar cred ca-i stricat forumul, nu ma lasa.

Sunt Calin, din Timisoara, ma chinuie de ceva vreme acvaristaica marina, am un acvariu care a trecut de-a lungul timpului prin mai multe probleme si....desi l-am avut si spart la un moment dat, am trecut peste, am luat-o de la capat (nu ca si unii gen Koala, de nu gasesc taria ) )

Va prezint bazinul, in componenta lui actuala mai jos:

Acvariu de display 100x60x60 sticla ultraclara Diamant de Saint Gobain fund dublu 10mm.

Substrat display:
Aquadeco Coral Sand (1 - 2 mm) 60 kg.
CaribSea Ocean Direct Oolite 9 kg.
Live Sand Aragonite 4.5 kg
Aquascape din piatra uscata aprox. 15 kg +20 kg piatra vie preluata din sump in urma cu aprox 2 luni

Sump 80x50x40 sticla float 10mm
in care nu se afla decat skimmerul, un reactor de Ca transformat in anaerob la picatura (cca 2 picaturi /secunda), are adaptat un injector cu ajutorul caruia fac aditii de nopox cand este cazul, deocamdata n-a mai fost

Sare folosita: a functionat multa vreme cu Red Sea Coral pro, cateva luni am dat cu ATI Coral Ocean Plus, foarte dezamagit de ea desi are un pret imbatabil ), acum folosesc aquavitro salinity, mai scumpa dar e mai rentabil sa faci schimburi cu o sare buna decat sa-ti faci bazinul muci.

Aditii: Reef Care Program de la Red Sea, operatiune facuta manual, imi place sa am si eu un aport...ceva )

Echipamente:
- skimmer Grotech Reef Octopus 3000
- pompa recirculare Eheim 3000 Compact+
- valuri 4 x Turbelle nanostream 6095 + Multicontroller 7096
- autocompletare Aquamedic cu 2 senzori, vas 20 litrii
- racitor Hailea 500A
- incalzitor Jager 250W

- lampa 6x39w + 2x39w neoane ATI cu urmatoarea configuratie:
1. Blue Plus
2. Aquablue Special
3. Coral plus
4. Blue Plus
5. Aquablue Special
6. Purple Plus
7. Blue Plus
8. Aquablue Special

Stoc viu (pesti):
- Paracanthurus hepatus x 1
- Zebrasoma flavescens x 1
- Amphiprion ocellaris x 2
- Pseudochromis paccagnellae x 1
- Acreichthys tomentosus x1
- Labroides dimidiatus x 1

Stoc viu (corali):
- Acropora sp.
- Pocillopora sp.
- Stylophora sp.
- Seriatopora sp.
- Pavona
- Montipora
- Sponge galben, albastru, pink
- Brain
- Sun yelow, pink, black
- Zoasi 11 varietati dinstincte colorat
- GSP 3 tipuri
- Xenia
- Kenya
- melci strombus alatus
- melci like porcelain
- melci trochus piramis
- melci Nassarius sp.
- melci astralium calcar
- sponge mov, galben, roz, rosu
- Cathalapillia sp
- Favia sp

Sper ca n-am uitat nimic

Si in baza principiului ca...daca n-ai poza, nu exista:

image

image

image

image

image

image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image

image

image

image

image

image

image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
elven wrote:Dragos ai starnit o revolta....toata lumea asteapta fotografii cu unul din cele mai tari acvarii marine si tu ne tot amani
parca esti politician !!! ne iei prin invaluire

Da, cel mai tare acvariu....lasa ca-ti arat eu unul ))
Salutare,
Desi a trecut suficienta vreme, desi susti ca ti se rupe....n-ai reusit sa treci peste, se pare ca te-a afectat binisor interactiunea cu Cezar. Fata de mine, o spun inca o data, a fost si ramane un om super de treaba, un om de cuvant de la care am invatat multe (atat direct cat si indirect prin intermediul forumului pe care si tu l-ai indragit o data)
Si pe mine ma blamai odata pe vremea cand te avertizam si-ti recomandam prieteneste ca trebuie sa ai grija pe cine bagi in casa, psihologii nu o data recomanda persoanelor cu diverse probleme comportamentale interactiunea directa cu animale, de cele mai multe ori acvarii. Motivul este binecunoscut, nu trebuie sa-l mi povestesc aici.
Ca sa-i dau un imbold lui Ricardo (ALO !, se aude don' Koala ?!) o sa deschid un topic in care sa-mi prezint acvariul si aici. La fel ca si tine, cu bunurile proprii fac ce doresc, dupa bunul meu plac.
In rest, ai un acvariu super fain, am citit topicul permanent si chiar n-am rezistat sa nu-ti dau un ghiont, pe vremuri te tineai de cuvant
Legat de "tarie", daca tot n-o gasesti pana luni, pun o sticla de calitate la Fan, productie proprie.......o gasesti cu AWB
Legat de reactoare, aproape ca am finalizat constructia unui CNC Router, ti le face baiatu pe toate, cumperi doar pompe ;)

Auzi la el, cica "batran si obosit", unul care are la discretie aripioare KFC
L-am citit si am inteles un singur lucru: i-ai chinuit pe oamenii astia sa-ti dea sfaturi degeaba. Tu realizezi ca le spulberi un vis, visul de a vedea un super bazin facut cu aportul lor pe banii tai
Cine esti tu sa le rapesti chestia asta ?
Ce parere-si vor face adevaratii pasionati despre tine ?
Don Koala, lasa avioanele si varianta scurta, continua proiectul ca-i treaba serioasa !

In primavara-ti trimit un colet sanatos cu fragmente, daca nu vei avea unde sa le pui si vor muri, va fi doar vina ta si vei plati in ceruri pentru genocid ! )
Ce raspuns sa-ti dau Dragos.....nici nu stiu dar am sa incerc unul, in spiritul sarbatorilor care ne inconjoara. In loc sa te bucuri ca esti citit, un semn de apreciere in umila mea opinie, mi-o arunci asa....legat de Nashu.
Atat cat mi se permite, citesc si eu ce pot, e hobby-ul meu si ce am in suflet nu-mi poate lua nimeni. Citesc ce-mi face placere si ma bucur sa vad si pe la noi acvarii ca-n occident, putine dar sunt, asta-i tot ce conteaza.
Legat de transmis....te rog sa nu ma confunzi cu un serviciu de curierat.
"nu mor caii cand vor cainii " .....imi aduce aminte de Mihaela Ispas aka Nikita.....pentru un om de categoria ta, nu se cade

Iarta-mi aciditatea dar as avea rugamintea sa nu-mi mai legi direct persoana de altcineva. Eu sunt eu

Era sa uit esentialul, voi citi in continuare, daca pana in 13 nu vi cu nimic....te derenjez din nou

Sarbatori fericite !
O intrebare scurta: cat tine o saptamana in capitala ?
Te salut don. Ricardo. Intervin si eu ca mi-au dat lacrimile )

Dupa cum ti-am spus sunt cu ochii (amandoi) pe evolutia ta in ceea ce priveste acvaristica marina ca pe butelie, chiar daca nu mi-am dat cu parerea pana acum. Mai lasa matale vaicarelile aste de tanara virgina, de donna angelicata si pune mana pe problema, ia-o de coada si incepe din nou asa cum trebuie, tine cont de erorile pe care le-ai facut pana acum, incearca sa nu le mai repeti. Te-ai chinuit pana acum ca sa ce ?, sa ai un motiv suficint de tare care sa-ti justifice retragerea ? Imi pare cel putin un gest copilaresc nedemn de personalitatea ta.
Ia-o de la capat ca ai cu ce, daca ai nevoie de support, sprijin...ai de la cine sa ceri. Baga un acvariu de recif, calumea si sanatos. Vei primi cu siguranta sprijin si fragmente pentru popularea lui de la toti cei care te sustin, inclusive de la mine, asa ca.....nea koala, lasa tanguiala, treci peste si da-i bice !

Un prieten din TM !

PS. Mai demult spuneam ca voi face o prezentare a acvariului meu aici dar ca mi-e lene
Daca treci peste hopul asta si mergi mai departe, promit ca trec si eu peste lene ;)
Domnu` Adrian_, cum stam ca mor de curiozitate ?

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: