[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P

Am crescut africani timp de vreo 3 ani insa am inceput sa ma plictisesc de ei (nu dati cu pietre). Sincer africanii ii vedeam doar la ora mesei cand imbulzeala era maxima, iar odata cu burta plina frumosii mei pesti (pentru ca intr-adevar sunt frumosi) preferau sa stea pe sub pietre sau in spatele lor. Intr-o zi cumnatul ma intrebat daca am pesti in acvariu. Cand i-am spus ca sunt peste 30 de bucati nu ma credea.

Am incercat sa ii tin nemancati o zi doua sa vad daca ies la pascut. ... nici o sansa.

Acum legat de noii mei pesti:

Am vazut prima data Jack Dempsey la un crescator pe cand aveam vreo 8-9 ani (adica de mult, acum am 34). Am fost impresionat extrem de pestii respectivi insa pana de curand nu am stiut exact ce sunt. Acum vreo luna am vazut vreo 8 exemlare adulte (jalnice) la un pet shop in Brasov si am avut un moment de evrika. Dupa ce am aflat cu se cheama am inceput sapaturile si am gasit pui la Albinik (multumesc inca o data si recomand cu incredere ).
Eu de obicei prefer sa iau pestii de mici, pentru a cunoaste toate stadiile de crestere si comportamentul lor. Sincer sunt extrem de incantat de micutii Dempsey. Sunt mancaciosi sanatosi si extrem de vioi. In cateva zile vreu sa le mai fac o sedinta foto ca au crescut si au inceput sa se coloreze.
Legat de setup astept sa se depuna algele uniform si pe cele doua "roci" din mijloc pentru a fi un fundal uniform. Avand in vedere ca sunt identice cu cele din laterale cu siguranta in cateva saptamani vor fi lafel.
Plantele cresc destul de repede si probabil in vreo 2-3 saptamani vor arata mult mai natural.

Acvariul e Eheim de 240 L, am un filtru JBL Cristal Profi 1500 L si un Resun 1200L. Am incalzitor Aquael (nu mai stiu exact de cat dar isi face cu brio datoria). Neoanele sunt JBL Solar si Natur
La decor am optat pentru doua roci artificiale Ekol pe care le-am taiat in unghiuri diferite pentru a nu avea sectiuni de decor identice. Stiu ca decorul nu e cel mai potrivit pentru americani insa mie imi place foarte mult si are multe avantaje.
Nisipul este cel clasic de la Hornbach.

Africanii ramasi o sa plece treptat pe masura ce o sa creasca micutii Jack.

Momentan in acvariu sunt 8 Jack Dempsey mici 2-5 cm, 6 Caeruleus 4 Auratusi 3 Red Zebra si trei Ancistrusi. Mai am un Salvini de vreo 8 cm care momentan e separat de restul pestilor. El va ajunge in acvariul mare doar cand cresc americanii

Daca aveti sugestii sau critici nu ezitati!
Am vazut prima data Jack Dempsey la un crescator pe cand aveam vreo 8-9 ani (adica de mult, acum am 34). Am fost impresionat extrem de pestii respectivi insa pana de curand nu am stiut exact ce sunt. Acum vreo luna am vazut vreo 8 exemlare adulte la un pet shop in Brasov si am avut un moment de evrika. Dupa ce am aflat cu se cheama am inceput sapaturile si am gasit pui la Albinik (multumesc inca o data si recomand cu incredere ).
Eu de obicei prefer sa iau pestii de mici, pentru a cunoaste toate stadiile de crestere si comportamentul lor. Sincer sunt extrem de incantat de micutii Dempsey. Sunt mancaciosi sanatosi si extrem de vioi. In cateva zile vreu sa le mai fac o sedinta foto ca au crescut si au inceput sa se coloreze.
Legat de setup astept sa se depuna algele uniform si pe cele doua "roci" din mijloc pentru a fi un fundal uniform. Avand in vedere ca sunt identice cu cele din laterale cu siguranta in cateva saptamani vor fi lafel.
Plantele cresc destul de repede si probabil in vreo 2-3 saptamani vor arata mult mai natural.
Daca aveti sugestii sau critici nu ezitati!

Daca se poate muta la acvarii cu ciclide ar fi excelent !
In curand voi renunta la africani in favoarea unor superbi Jack Dempsey.
Va prezint actualul setup!
Se poate inchide!

Multumesc!
Buna
vreau sa cumpar o roca Ekol SH-30 folosita.

Dan 0745-145354
sau office@eurodeka.ro
La mine unele femele mai luau granule si cand au pui in gura dar destul de rar.
Iau eu 5 pui!

Dan
Pestii au ajuns cu bine la Bucuresti intr-un final.

Se poate inchide multumesc!
Donez Elongatusi masculi si femele cca 12 bucati. Sunt vreo 5 masculi si restul femele si au intre 5-11 cm.
Valabil doar pentru Brasov sau cu preluare din Brasov. NU trimit pe tren sau autobuz.
Daca cel care ii vrea doreste sa dea la schimb Melanochromis Auratus sau Red zebra sau alte tipuri de africani ma declar extrem de multumit. Daca nu nu e nici o problema .

Multumesc

Dan
0745-145354
office@eurodeka.ro
As dori sa schimb africanii mei cu Neoni rosii, Xifo, Guppy, Molly, Red Cherry, Betta si plante.

Caeruleus 5 masculi cca 10-12 cm 15 RON Buc
Caeruleus 2 femele cca 6 cm 15 RON Buc
Elongatus 7 masculi 5-9 cm 15 RON Buc
Elongatus 12 femele 5-9 cm 15 RON buc
Red Zebra o pereche cca 7 cm 15 RON buc
Auratus o pereche cca 12 cm 15 RON Buc

Mai sunt si cativa pui insa nu stiu exact cati pana nu scot pietrele. Am sa ii dau la pachet. Cateva femele au gusa
Prefer sa ii dau la pachet cu 400 RON toti sau la schimb

Dan 0745-145354
office@eurodeka.ro
Pe mine ma speriat pana aia de 8 ore si nu am loc si de generator.
Vai ce naiv eram eu !

Am citit postul tot tau Reefer si linkul pus de Mosu legat de Acvarii marine! Excelente materiale didactice. Din pacate pentru a face un acvariu ca la carte e nevoie de o investitie serioasa (unii cred ca ar fi fericiti sa isi ia masina la banii aia ) Cum eu nu am asemenea resurse momentan si nu vreau sa imi bat joc de pesti, va trebui cu siguranta sa mai astept.

Pot sa va intreb ce faceti in caz de pana de curent? La mine a fost o pana neanuntata de cca 8 ore si mi sa dat peste cap tot acvariul. Daca nici nu esti acasa cred ca .....

Multumesc pentru sfaturi
Am facut upgrade la 240 de L si filtru mai mare.

Intre timp Elongatusii s-au inmultit ca iepurii si am renuntat la Saulosi in favoarea unor Ceruleus. Desi nu o sa va vina sa credeti rezista plantele cu brio, ba chiar sunt nevoit sa le mai raresc.
Poti sa pui si o poza??
Multam Reefer!
Acum ma pun pe cautat informatii. Orice alte sfaturi sunt binevenite.
Dan
Sincer ma intereseaza ambele.
Banuiesc ca numai cu pesti ar fi mai simplu nu?

Buna

vreu si eu sa va intreb care ar fi minimul necesar pentru un acvariu marin? Ma refer la echipamente si accesorii.
Cati Demasoni ai?

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: