[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari.  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Buna am si eu cateva intrebari ptr cei ce ma pot ajuta:

Cati africani Malawi pot sa pun intr-un acvariu de 240 de l ?
Cu ce specii se impaca Demasonii??
La saulosi se poate intui sexul cand incep sa se coloreze?? Am cativa saulosi si acum incep sa se coloreze si am observat ca o parte din ei au cateva pete colorate intens pe inotatoarea anala (banuiesc ca sunt masculii) ceilalti nu.
[WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Dan P wrote:Cati africani Malawi pot sa pun intr-un acvariu de 240 de l ?
Cam 10 exemplare intr-un aranjament stancos cu 4-5 teritorii/"garsoniere"/grote cu intrare si iesire - amenajate pentru masculi.
Cam 15 exemplare daca nu le creezi teritorii (un singur bolovan masiv si in rest plaja de nisp si pietre izolate mai mici).
Asta in conditiile in care ai filtrare corespunzatoare si te axezi pe specii care nu depasesc 10-12 cm la maturitate.

Dan P wrote:Cu ce specii se impaca Demasonii??
In general Demasonii (masculii dominanti) nu prea au treaba cu colocatarii, ci tot cu Demasonii (masculii care se vor dominanti sau care isi apara teritoriul); de aceea e mai important e sa fie in grupuri mari (peste 12 indivizi, dintre care cat mai putini masculi).
Ii poti asocia cu alte Mbune, de preferat evitand speciile cu un colorit asemanator (Afra, Elongatus, etc).

Dan P wrote:La saulosi se poate intui sexul cand incep sa se coloreze?? Am cativa saulosi si acum incep sa se coloreze si am observat ca o parte din ei au cateva pete colorate intens pe inotatoarea anala (banuiesc ca sunt masculii) ceilalti nu.
Indicii ca ai masculi ar putea fi: daca incep sa se coloreze si noua culoare mai e si bleu, sau daca incep sa se inegreasca pe inotatoare, sau daca se disting clar punctele galbene pe inotatoarea anala. Incep sa se coloreze doar masculii care acum sunt in varful ierarhiei; e posibil sa mai ai masculi subdominanti si printre cei "necolorati".

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ms Lofty

Sa inteleg ca Demasoni vor avea multe de impartit ceva cu Elongatusii din cauza asemanarii??

Legat de saulosi am 9 buc si 6 dintre ei au inceput sa se innegreasca pe inotatoare mai evident si au bulinele galben intens pe inotatoarea anala. La ceilalti trei s-au inchis si ei umpic la culoare (nu mai sunt galben intens) insa niciunul nu are bulinele galbene pe inotatoarea anala. Daca la toata lumea proportia e lafel e cam greu sa ajung la proportia ideala intre masculi si femele.

Pana la urma se pare ca si cu acvariul de 240 de l care urmeaza sa vina in curand va trebui sa renunt la cativa pesti

Cu filtrarea m-am convins Tetratec EX 700 ptr acvarii de la 100-250 de l abia face fata acum la cca 140-150 de l efectiv. Si aici am in vedere un upgrade.
[WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Dan P wrote:Sa inteleg ca Demasoni vor avea multe de impartit ceva cu Elongatusii din cauza asemanarii??
Nu multe. In general, s-ar putea sa nu-i bage in seama. In particular, s-ar putea sa se bata pana la moartea Elongatusului. Ideea era ca sunt sanse mai mari sa se inteleaga mult mai bine cu ... Caeruleus (de exemplu). Vital ramane spatiul oferit - cu cat mai mare, cu atat mai bine.

Daca celor trei femele de Saulosi le opresti doi masculi, o sa ai o familie aproape fericita.

Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La Elongatusi care ar fi proportia limita M/F??

Si ca filtrare la acvariul de 240 cam ce sa iau sa fie indeajuns??

Ms
[WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Proportia limita e de 1M/1F dar asta nu inseamna o familie in cazul africanilor. Raspuns final: macar 1M/2F.

La acvariul ala ar merge un Eheim Prof. II 2028 (Eheim Prof. I 2228) sau JBL CristalProfi e1500.

Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Inca o intrebare:

Cum pot sa fac elongatusii sa nu mai depuna un timp, ca femelele arata jalnic si nu le-ar strica un repaus???

PS: Vine filtrul imediat
[WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Dan P wrote:Cum pot sa fac elongatusii sa nu mai depuna un timp, ca femelele arata jalnic si nu le-ar strica un repaus???

:-) Separi masculii de femele, ca altfel nu ai nici o sansa!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: