| Message |
|
|
|
Petre, ca de obicei ai bazine frumoase. Felicitari.
Cand iti faci o parere despre dozator sa ne spui si noua ce parere ai despre el. Eu am unul de cateva luni dar nu am mai avut timp sa-l pun in functiune...
|
 |
|
|
Exceptionala lucratura
O masurare cu PAR-metrul ar fi interesanta pentru a afla ce filtrare a luminii introduce gratarul...
|
 |
|
|
|
Contul cosyn a fost blocat si redenumit seriouscos fiind acelasi user cu noul user seriouscos...
Cand uitati o parola sau orice probleme aveti la logare va rugam sa anuntati un Administrator sau Moderator, pentru a evita situatiile neplacute care pot apare...
|
 |
|
|
Sa-ti traiasca amandoi!
La 2 ani fetita cred ca este deja fascinata de acvariu 
|
 |
|
|
|
Crezi ca moderatorii si administratorii nu trebuie sa respecte regulamentul?
|
 |
|
|
Stefan, multumim pentru interviu. Foarte interesant si uite ca sunt si doamne implicate foarte activ in acvaristica 
|
 |
|
|
Inainte sa intrii in descifrarea tainelor fertilizarii EI hai mai bine te apuci sa aplici recomandarile date si sa intelegi ce se intampla acolo. Daca tot ai utilizat site-ul http://rota.la/ro/ nu ai ajuns la ecranul asta? Iti spune ca trebuie sa adaugi 11ml de EL Potassium ca sa cresti concentratia de K cu 10ppm... (doza se poate mari pana la 30ppm/saptamana fara probleme).
La fiecare sfarsit de saptamana faci un schimb de apa de 30-40% dupa care faci aditia de EL Potassium (o singura data toata).
In ziua respectiva nu se mai pune nimic (se mai pun doar corectiile de calciu/magneziu si alte saruri daca este cazul). In urmatoarea zi incepi sa faci aditiile de Macroelemente si Microelemente in zile diferite.
|
 |
|
|
Am mai spus-o in cateva randuri pe forum: nu utilizati la instalatiile de CO2 alte garnituri decat certificate ca sunt facute pentru CO2. Sub actiunea bioxidului de carbon cauciucurile si multe materiale plastice se descompun si isi pierd proprietatile fizice (unele se inmoaie, altele devin friabile, etc). La aerul conditionat garniturile sunt facute pentru alte conditii/fluide:
Freon - nu se mai utilizeaza
R125 – pentafluorometan – 65,1%
R134a – 1,1,1,2 Tetrafluoretan – 31,5%
R600a – isobutan – 3,4%
R404A
etc.
Niciunul din acesti ageti nu are legatura cu bioxidul de carbon
Sa va povesteasca Sandu ce a patit de la o garnitura din asta inlocuita pentru ca nu gasea pe vremea aia garnituri originale... culmea ca tot cu Dupla 
|
 |
|
|
Curentul trebuie sa faca o circulatie in toata masa apei. Daca sunt curenti numai la suprafata nu ai facut nimic. Daca spray-bar-ul este din mai multe segmente lasa unul sa faca valuri la suprafata si alt segment intoarce-l spre fundul bazinului. Testeaza si urmareste cum se formeaza curentii 
|
 |
|
|
|
Nu ai miscare de apa in bazin, se vede ca nu sunt curenti care sa antreneze depunerile. Iti recomand ca atunci cand schimbi apa sa torni apa astfel incat sa creezi curenti care sa agite frunzele plantelor si fundul acvariului.
|
 |
|
|
|
Userul alexandra01 a fost banat definitiv pentru spam.
|
 |
|
|
Mie imi pare ceva ciudat cu pH de 8 sau chiar peste la apa dulce
Cat este pH-ul la apa de retea?
|
 |
|
|
Este cat sa pui (nu ai cu ce sa masori K asa ca oricum nu ai fi avut cum sa sti cat sa pui ca sa atingi o tinta  )
EL Fosfo cat sa mentii ~1ppm PO4, JBL Ferropol cat sa mentii ~0.6ppm Fe (PO4 si Ferropol in zile diferite, nu in aceiasi zi) si zilnic JBL Ferropol 24 si Easy Carbo.
|
 |
|
|
Ar fi bine sa pui 5-10ppm K.
10ppm de NO3 este ideal mai ales pentru majoritatea plantelor rosii 
|
 |
|
|
|
Da, sunt fara TVA.
|
 |
|
|
|
Este echivalentul unui filtru de osmoza de 50 Galoane. Vezi ce gasesti la noi si compara pretul in rest nu are ce sa fie "mai bun", membranele de la WTS si apafiltrata.com sunt foarte bune si poti gasi unele chiar cu debit mai mare 75-100 Galoane. Randamentul la presiunea retelei este mic... Atentie si la filtrele in linie, multe din ele fiind de unica utilizare - nu se poate reutiliza carcasa si sa se schimbe doar filtrul ci trtebuie schimbat cu totul...
|
 |
|
|
|
PPS-Pro este o schema de fertilizare (sper sa nu incepem si aici o discutie nesfarsita pe acest subiect cum am vazut ca au existat pe multe forumuri) cu anumite proportii intre macro-elemente. EI este o alta schema de fertilizare si are alte proportii intre macro-elemente.
Daca ai Easy Life Fosfo, Ferropol si Ferropol 24 si Easy Carbo poti sa incepi sa dozezi doar din astea, nu mai ai nevoie de PPS-Pro. Nitratii de produc intr-o cantitate mult mai mare decat fosfatii din mancare si reziduurile aferente mancarii di a bazinului in sine, totul este sa completezi cu fosfati astfel incat sa nu apara un dezechilibru NO3/PO4. Nitratii daca ii mentii la un nivel de 5-10ppm este foarte OK si nu mai trebuie sa faci aditii de nitrati. Fosfatii ii mentii la 0.5-1ppm prin aditii de ELFosfo.
|
 |
|
|
Acum nu. Acum incerc o combinatie de Seachem, Aquavitro si Planta Gold7 de la Dennerle
Am lucrat pe schema EI sau apropiate principiului de baza cu diverse produse timp de un an.
|
 |
|
|
|
In primul rand trebuie sa faci niste teste pentru a vedea duritatea apei tale.
Dedurizarea apei se face cu instalatii de osmoza.
|
 |
|
|
Placile verzi se descompun in umiditate
Trebuie sa pui ceva care sa impiedice sa zgaraie sticla sau sa fie concentrator de tensiune (sarcina punctuala). Cred ca mai bune sunt foliile alea ondulate sau bucati de polistiren extrudat subtire
|
 |
|
|