[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Un aranjament frumos. Vad ca ramai in continuare "verde"
daca te uiti numai la bani poti sa iei orice LED
Ca sa comparam doua tipuri de led-uri trebuie mai intai sa avem fisele tehnice... Daca gasesti aceste fise la "High Power LED..." putem sa ne dam cu parerea. In rest sunt numai vorbe. Daca cineva imi spune ca a avut rezultate bune cu LED-uri "No Name" eu personal nu stiu daca no name-le lui este acelasi cu no name-ul pe care le voi primi eu Aici depinde de firea fiecaruia: este dispus sa riste sau nu. Eu cu Cree-urile nu am dat gres niciodata (si mai sunt cateva brand-uri de top cu care sigur nu dai gres). La fel de bine canalul de distributie este important - si Cree-urile sunt falsificate la greu
Asta e ala mare de respira greu din office? Unde il mutati?
koala wrote:On topic: Bah Cipriene, lucrurile se intampla asa din cauza ca nu pui poze... e o razbunare cereasca!
Off topic: Salutam aparitia miraculoasa a barbosului photograph.

Propui sa-i fac eu poze?

Ezista esplicatii dar trebuie descrisa problema (are dreptate si obositul... o poza face cat 1k cuvinte ) macar sa ne bucuram si noi de parchetul tau inflorit (ca pe al nostru l-am admirat in tacere )
Nu am inteles cum este montat osmozorul (vasul de expansiune... ???) si pe unde se produce inundatia...
Daca osmozorul deverseaza intr-un recipient deschis iti trebuie un senzor de nivel si o electrovalva (sau cel mai simplu un flotor pentru vasul de wc <sunt cele cu flotor vertical nu cele clasice cu brat si plutitor> - am utilizat aceasta solute 5 ani fara probleme)
Daca osmozorul are un vas de expansiune (hidrofor), trebuie sa existe si o electrovalva cu senzor de presiune.
Vezi ca marinatele sunt cam mofturoase la plecarile de acasa. Daca cu balariile o mai dregi, o tunsoare, o atentie, cu marinele poti sa o dai in bara rau de tot...
Frumos realizata lampa.
Bazinul promite, ca de altfel tot ce ai facut ... si ai avut rabdare
Dar ce vad??? dai Flourish la saratele???
dan.pavelescu wrote:
In poze apare si o super-mega-uber-extra-lampa. Este ultima creatie a colegului Sergiu Ciubotariu, caruia ii multumesc si pe aceasta cale!

image
In general o sa ai nevoie de lumina mai puternica in fata pentru gazon. Cu cat mergi spre spatele acvariului plantele sunt mai inalte si mai aproape de sursa de lumina.
cele mai bune pentru plantate (parerea mea ) sunt neoanele Giesemann Power Chrome Midday si Aquaflora
Este la la Radio Erevan, totul este perfect doar ca... Substratul este prea subtire, granulatia prea mare, lumina este insuficienta, etc.
Incepe prin a citi cateva din articolele de baza de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Dupa asta, pregateste-te sa fi rabdator - chiar daca setup-ul tau ar fi fost perfect nu ai fi vazut rezultate intr-o saptamana

Trebuie sa achizitionezi un alt substrat (in functie de buget poti sa iei de la nisip 1-4mm de la Hornbach pana la substraturi de firma) si sa mai investesti in partea de hard - lumina, niste prize programabile, instalatie de CO2 (si in functie de buget regulator de pH), niste teste de Ph, GH, NO3, PO4, Fe (mai ales la inceput)...
Posteaza ce ai mai facut si baietii te vor ghidona pas cu pas...
Varianta 2
Din programul tau rezulta ~7 ore full si ~3 ore 3 tuburi...
De ce nu faci un singur program cu crestere si scadere a intensitatii? Daca vrei sa ai lumina dimineata cand le dai de mancare faci un program scurt pentru asta (1 ora cu 1-2 tuburi)
8:30 - 9:30 1 tub - masa de dimineata (daca vezi ca pestii nu se dezmeticesc si nu mananca bine trezeste-i mai devreme sau mareste lumina la 3 tuburi)

12:30-13:30 un neon
13:00-13.30 3 neoane
13:30-20:30 5 neoane
20:30-21:00 3 neoane
21:00-21:30 un neon
21:30 stingerea
Lipsesc un pic si ce vad: Pavelescu marinar
Sa-ti traiasca
Frumosa lucratura.
O sa ai probleme cu circulatia apei dar le rezolvi tu. Parerea mea este ca o mana de nisip ajuta biotopul care se va crea... O sa te pastrezi tu dur o perioada dar nu o sa rezisti sa nu pui mana si pe cava mai moale pe acolo

Frumoasa si sera
Frumos proiect!
Caline, gata... te-am gasit deci sunt cu ochii pe tine

Felicitari Alex!

Pe mine ma bucura o crestere a participarii romanilor la concursuri de acvaristica si o tendinta evidenta de crestere a punctajelor obtinute. Stiu ca suntem mult in urma altor tari mult mai mici decat Romania (asta e pentru Sandu :ok dar daca privim din avion trebuie sa vedem tendinta generala...
depinde de materialul din care faci capacul, de cum il sigilezi (lac pentru yaht), de izolarea alimentarii tuburilor de neon. Sunt cateva lucruri de care trebuie sa le ai in vedere si de care sa ti cont.
il ridici mai sus...

Chiar si sticla cu cat este mai jos cu atat se va forma o mazga verde pe ea nemaivorbind de depunerile de calcar...
Ti-am trimis PM
Tineti cont ca acea sticla va reduce considerabil fluxul luminos.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: