| Message |
|
|
|
ce putere ai luat?
|
 |
|
|
Alex, felicitari ( si aici nu numai prin mesagerie)
Munca ta este de apreciat. Avand in vedere trendul ascendent pe care il are cresterea crevetilor, aportul tau va fi cu atat mai mult apreciat.
Am adaugat link-ul la catalogul de articole.
|
 |
|
|
|
Colegul nostru alyenn666 si-a schimbat nickname-ul si devine sv_costin
|
 |
|
|
Dane, mi-ai descretit fruntea. M-ai remontat dupa ce venisem praf dupa o zi " din acelea"
Sa fi iubit, ca restul vine de la sine...
...si nu te mai da batran ca atunci noi astialalti parem matusalemici... 
|
 |
|
|
polsen wrote:Cu ocazia inscrierii in concursul RAC, Shrimpinel devine Shades Of Green
doar atat: sper ca scoti echipamentele inainte sa faci pozele finale
|
 |
|
|
Shubi wrote:Nu uita un aspect important, noi astia cu marinareala stim de ambele
ei... v-au murit laudatorii
|
 |
|
|
|
Eu am utilizat si niste agrafe de plastic de la JBL. Introduse pe directii diferite tin bine.
|
 |
|
|
Poza de sus o tine pe masa in fata acvariului: daca nu stati cuminti, nu mancati si nu sunteti sanatosi ajungeti ca astia pusi unul langa altul.
Sa-ti fie de bine 
|
 |
|
|
Iti pregatesti plecarea 
|
 |
|
|
Marius, Dragos tocmai iti spusese:
kirucd wrote:Pentru consumul uman se folosesc purificatoare, de oricare fel ar fi, la care se adauga un cartus pentru remineralizarea apei.
Remineralizarea asta presupune, indroducerea in apa a unor mineralele necesare in principal Ca si Mg... 
|
 |
|
|
|
Lasa burete doar un singur strat si restul siporax.
|
 |
|
|
|
Nu, nu am ajuns sa cumpar cartusul de ultrafiltrare, am ramas pe cartusul ceramic de Sterasyl.
Cartusul de osmoza are inca o garnitura care etanseza in partea de jos si separa apa 'buna"/filtrata de cea de spalare. Din acel racord se duce un furtun la o scurgere si tot pe aceasta ramura se pune un restrictor de debit (tine debitul constant la un anumit nivel) in cazul spalarii continue sau un robinet pentru spalarea manuala (cum ar trebui sa fie in cazul membranei de Ultrafiltrare).
Din cate stiam eu Ultrafiltrarea se face tot cu o membrana ca si osmoza, numai ca diametrul de trecere este mai mare (0.01 um). Din ce spun ei necesita spalare manuala, ceea ce inseamna ca iti trebuie un robinet pus pe iesirea de spalare cu un furtun care duce la o scurgere. Cand se vrea spalarea se da drumul la robinet si se lasa sa curga (apa spala o fata a membranei indepartand depunerile minerale care pot impiedica trecerea moleculelor de apa prin membrana.
|
 |
|
|
Intotdeauna cand raresti o tufa arata urat si dezastruos. In cateva zile eu zic ca isi va reveni, tijele si frunzele ramase se reorienteaza si umplu golurile
Dupa asemenea patanii ne aducem aminte de regula de a tine in carantina pestii nou achizitionati, trece timpul si din pacate iar uitam
|
 |
|
|
 le-ai unit, traiasca unirea!... dar si functioneaza? Cum ai pus sensul: sa traga din ambele parti? Umple o pipeta cu ceva colorat (VIMI de ex.) bagi manuta pana la fundul bazinului si dai cate un pic drumul in diverse zone si vezi daca se observa miscarea apei si daca este un curent cat de mic in/din substrat.
|
 |
|
|
|
N-a mers faza cu usa - Tot nu incapea filtrul in spate?
Cine n'are instalatie pe tzava sa-si cumpere - face toti banii...
|
 |
|
|
Facem bazinul mai mare
hai Dane ca-ti poluam bazinul si nu-l lasam sa se aseze 
|
 |
|
|
kirucd wrote:
Lucian wrote:Te cred ca ai fost obosit, vad ca ai terminat de platat gazonul
Dragos cred ca trebuie sa te gandesti la o masina de cusut pentru treaba asta - toti acvaristii de plantate iti vor ridica statuie
Am uitat sa te intreb de filtrul/skimmer ca sa-l vad si eu... Stai ca-mi vine maine un BlackBerry Q10, iau taxiul si vin
Nenea Lucian ideea a fost a lu' Batman, doar lucru' manual a fost al meu
Iar ideea e foarte simpla: o cutie cu un pieptan, cu o pompa de apa in interior care trage apa din cutie si o scoate pe o gaura in fundul cutiei in acvariu,
cutia fiind umpluta cu perlon. Apa din acvariu este filtrata mecanic prin perlon, dar cel mai important este ca skimmeaza apa de la suprafata acvariului.
Cutia este prinsa pe laterala acvariului in interior cu ventuze. Simplu
Asa ca statuie trebuie sa ii ridicati lu' Batman
Stiam Skimmerul din poze dar una sunt pozele alta este vazutul in natura. Eu spuneam sa "inventezi/faci" o masina de plantat gazonul care sa scuteasca munca de a introduce fir cu fir (de aici si asemanarea cu masina de cusut). 
|
 |
|
|
Te cred ca ai fost obosit, vad ca ai terminat de platat gazonul
Dragos cred ca trebuie sa te gandesti la o masina de cusut pentru treaba asta - toti acvaristii de plantate iti vor ridica statuie
Am uitat sa te intreb de filtrul/skimmer ca sa-l vad si eu... Stai ca-mi vine maine un BlackBerry Q10, iau taxiul si vin
|
 |
|
|
Deschide-l si pune-i orice denumire, o putem schimba oricand vrei. Nu sta acvaristica in loc de asta
|
 |
|
|
Aha... Ai degustat din bunataturi, deci sti despre ce vorbeam eu
|
 |
|
|