[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tropica vs Dennerle  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare, vreau sa dau un reset la ultimul setup si nu sunt hotarat ce substrat sa aleg .
Si cum la mine in oras nu gasesti nimic , va trebui sa iau ceva de pe net. As avea nevoie
de un sfat in alegerea substratului nutritiv . Am avut niste experiente foarte placute cu
cel de la Tropica , dar vad ca Dennerle e in top. Mentionez ca peste el va fi pus volcanit.
Nu prea fac deosebirea intre substraturile de la Dennerle , vad ca e o gama destul de
larga ennerle Nano DeponitMix , asta banuiesc ca e ptr nanao, Dennerle DeponitMix Professional 9 in 1,
Dennerle DeponitMix, etc...
Multumesc anticipat!

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai cred ca pe masura ce trec anii mai schimba numele substratului, intai ii zicea deponitmix, pe cutia pe care o am eu de acum 2 ani cand am inceput acvariul curent scrie deponitmix professional, iar acum pe site-ul de unde am luat eu substratul vad deponitmix professional 9 in 1 si cutia arata altfel

deci eu cred ca nici nu o sa gasesti pe site-uri altceva decat deponitmix professional 9 in 1 (ala nano e pt nano, deci nu ai treaba cu el, adica se vinde doar la 1kg ca sunt sigur ca e acelasi substrat si acolo)

acum sunt curios ce este Nutribasis 6 in 1, ca de asta nu am auzit pana acum si pe site la dennerle nu apare

poate ne ajuta Alex

eu am luat de aici

This message was edited 2 times. Last update was at 07/07/2015 22:34:07

IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sa inteleg ca e ca la detergent, de fiecare data cand apare un model nou e de
doua ori mai puterninc decat cel dinaintea lui, dar face la fel de multe bule)
Era o gluma , nu pun la indoiala calitatea gernama. Totusi Humbert tu ce substraturi
recomanzi, eventual un top ?
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu am folosit Tropica, inca, dar am folosit deponitmix-ul de la Dennerle si ti l-as recomanda cu incredere.
Eu unul am fost foarte multumit de el, iar poze cu plante (si radacini) poti gasi la mine in jurnal.

Intr-adevar deponitmix era varianta veche, i s-a schimbat numele si acum e Deponitmix Professional 9in1.
Diferenta este ca noul substrat are si bacterii incluse (niste granule albe) ceea ce trebuie sa duca la o activare mai rapida.
Eu recunosc insa, am folosit si niste FB1, ca sa fiu sigur. Da' nu e obligatoriu.
Posibil sa mai fie si alte diferente, da' nu le stiu.

Nano Deponitmix e varianta veche de deponit.

Nutribasis apare pe site la Dennerle: http://dennerle.com/en/products/aquaristic/aquarium-bed/nutribasis-6in1
Nu l-am folosit, din ce stiu, rezista ceva mai putin timp decat deponit-ul.
Alex e in concediu, asa ca sigur n-o sa dea pe aici; dar vezi ca pe site-ul Dennerle este un formular de contact si poti intreba care e diferenta

This message was edited 1 time. Last update was at 08/07/2015 10:09:53

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, iti cunosc topicurile si te-am votat in concurs ;)
Am vazut si ce radacini ai scos de curand din Deponit, am avut si eu
o experienta asemanatoare acum vreun an cu cel de la Tropica si de
aici si nehotararea alegerii celor 2 turbe...
Dar tind sa inclin spre Dennerle, mai ales ca ai zis ca are si bacterii.
Ca si textura am inteles ca e mai dur, nu e doar lut, e mai pietros ?
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, cautasem nutribasisul doar la categoria "Plant care", unde e si deponitul, si acolo nu apare

@iwagumi, eu in 7 ani de cand am acvarii plantate nu am folosit pt substrat fertil decat jbl si de vreo 5 ani numai deponit
eu sunt foarte multumit de el, dar nu pot sa spun daca e mai bun decat altele, ca pe altele nu le-am folosit (decat JBL sigur e mai bun, mai precis decat JBL-ul ala de acum 5 ani, ca intre timp si JBl a scos ProScape Soil, despre care nu stiu absolut nimic)

ca textura deponitul e ca un nisip.
eu zic sa mergi cu el, nu cred ca vei fi dezamagit

la substratul inert care se pune deasupra nu ma bag cu recomandari, ca iarasi nu am folosit decat nisip din hornbach si de cativa ani doar JBLManado (despre care am o parere buna, dar altii au si pareri mai proaste)

baga si tu deponit si acopera-l cu ce vrei tu, nu cred ca e foarte important

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: