M-ar interesa un grup mic de 5-6 corydorasi, sterbai, panda sau ate varietati mai putin intalnite (nu vrea aeneus sau paleatus).
Daca nu e un vanzatorm nacar un PM cu un loc de unde se pot lua in Bucuresti? Multumesc
Salut!
Am un acvariu cu 4 scalari argintii, lemne (destul de inchise la culoare) si nisip alb din hornbach, plus cateva plante anubias.
Ce culoare recomandati pentru background? Alb, negru, poate altceva?
Multumesc!
Carbunele e pentru filtrarea chimica. Ai aici un articol despre filtrare http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/825.page Legat de pesti, ar fi mai bine sa ramai doar cu o specie de vivipari.
Stai linistit. Pentru hoplosternum, trebuie sa le faci cateva caverne, scorburi, locuri unde sa se ascunda, ei fiind pesti de fund. Poti folosi ori pietre (grija sa nue fie calcaroase - franitul ar fi ok), ori lemne. Asta e tot. Nu se fac cat balenele, se fac cam de 10-12 centimetri.
Din cate vad, ai acvariu de 60l. Cand vor creste, spatiul va cam fi o problema. Momentan e inca ok. Daca vrei sa pastrezi exemplare mai mari, va trebui un acvariu mai mare decat cel pe care il ai.
Atunci cand erau foarte multi nu aveau cum sa le fie de bine. Pestele e stresat cand nu are destul spatiu (asta fiind cazul la tine care aveai 30 de pesti in acavriu de 30l), cand parametrii apei nu sunt buni (respiratia pestelui, dejectiile si resturile de mancare duc la cresterea nivelului de amoniac la un nivel la care poate deveni toxic).
Ce ti-a ramas acolo sunt pesti pasnici, dar in continuare e recomandat sa renunti la o parte din ei.
Ai gresit din foarte multe puncte de vedere. Ai avut parte si de vanzatorul clasic, cum a zis Koala, care fac bani din necunoasterea ta, ei si-au terminat treaba iar tu ramai cu beleaua.
Bun. Un acvariu de 30 de litri cum ai tu e bun pentru un numar mic de pesti de talie mica. Tu ai pus de toate acolo, ai facut un amestec. Fiecare peste are nevoie de un anumit spatiu, in functie de marime, iar tu nu ai respectat asta.
Trebuia sa te documentezi un pic inainte de a-ti lua pesti, vad ca unora nici nu le stii numele.
Ca sa vedem cum stam, spune ce mai ai si in cate exemplare, ca sa ramai cu unu mar optim de pesti pentru un acvariu de 30 l. restul, daca mai traiesc, vor trebuie dati.
Citeste ce ti s-a zis mai sus, te va ajuta data viitoare
Cum spune si titlul, donez pui de Hemichromis lifalili, aproximativ 20 de exemplare de 2-3cm.
Anuntul este valabil doar pentru Bucuresti. Pentru detalii, astept PM
Atentie A zis sa il scoti, dar nu sa il si dai Ai un betta foarte frumos acolo (din poza pare ca e halfmoon). Ii poti face o casa mai mica, pentru el, ceva de 10-20l. Depinde cat de simpatic iti e.
Succes!
Off: Clasic romanesc sa ceri, nici macar fara sa raspunzi la intrebare
Ai acvariul destul de populat pentru 50l. Sugestia mea e sa scapi de vivipari (xifo si guppy), de gurami, leeri, pleco (e mare sau va creste mare pentru 50l) si de cei 2 hoplosternum (si ei vor creste mari).
Asa ai ramane cu colisa, betta si ceilalti pesti (care cred ca sunt otocinclus).
Sunt interesat de o femela betta halfmoon (culoarea, de preferat dar nu obligatoriu, sa fie mai deschisa, cat mai spre galben/alb/bleu). Cadou pentru masculul meu Astept PM!
Masculul de betta este cea mai buna sugestie, in special pentru el, care e incepator. E un peste frumos si lenes (eu am unul care ma amuza mereu cand ma uit la el..ti-am si atasat un video acum).
Nu iti va face probleme, el in natura traieste in ape slab aerate. La cum te-ai descurcat cu pestii din trecut, asta e cel mai potrivit, are sanse sa reziste.
Betta:
PESTI - aprox. 20 de pui (1-2 cm) de Hemichromis lifalili (film atasat) 1 RON buc.
INCALZITOARE:
1. Rena Cal excel 300W (folosit) 35 RON
2. Visi-therm 50W (folosit) 15 RON
3. Juwel 200W (folosit) 40 RON
4. Akva-stabil (Danemarca) 100W (folosit) 25 RON
5. 2x Heto 50W (noi) 20 RON buc.
6. Eden 405 100W (folosit) 20 RON
7. Rena Cal 100W (nou, cu cutie) 40 RON
8. Sera 75W (nou, fara cutie) 40 RON
9. Hagen Thermal Compact 100 W (folosit) 30 RON
Toate cele de mai sus merg (au fost incercate inainte de a face lista), inclusiv cele folosite. Nu m-as fi obosit sa el fac poze daca erau bune de aruncat
Anuntul este valabil pentru numai pentru Bucuresti. Predarea se face in zona decebal - piata muncii seara sau in zona piata romana in timpul zilei.
Daca este cineva interesat, il rog sa imi lase un PM.
Trecand peste faptul ca ai 20 de pesti in 6l.. ai filtru? Da detalii despre acvariu intr-un post scris mai putin in graba Cred ca acea dara de la lipsa unui filtru apare. Probabil dai si mancare in exces, fiind prea multa pentru recipientul de volum mic. Nu mai zic de nuamrul de pesti..
Am vazut si sincer ma gandesc sa iau un Eheim 2211. Vad ca e unul dintre cele mai mici din cele externe. Pretul pare ok si el.
Cum nu ma fac experimentat peste noapte, mai trebuie sa intreb:
- acest filtru vin cu medii de filtrare urmatoare: burete si polypad. Cat de des trebuie inlocuite sau spalate mediile filtrante? Sau.. exista ceva mai bun si mai durabil ca mediu filtrant?
Rasbora sunt pesti de card. Ei merg mai bine intr-un grup de min. 6-7. Si corydorasilor le este mai bine cand sunt mai multi.
Se poate un cory, e un peste simpatic Totusi, gandeste-te la alternativa unui acvariu ceva mai mare, si tu si ei se vor simti mai bine cu un acvariu mare
Salut! Am un acvariu de 60l si ma gandesc sa iau un nou filtru. Vreau ceva care sa imi absoarba mai bine resturile solide din apa, mai ales dupa ce hranesc.
Din pacate nu ma pricep foarte bine in acest sector si nu stiu ce face un filtru sa fie eficient.
Se poate sa mi se spuna de catre cineva care stie mai bine ce este mai bun sau are cineva recomandari pentru un acvariu de 60l (intern sau extern, cat costa, de ce vi se pare bun..)?
Salut!
E destul de simplu. Masculii au aripioarele mai mari decat femelele. Pe langa asta, femela are "burtica" roz/violet. Are abdomenul mai violet. cam asta ar fi In cazul tau, cel din prima e mascul, in timp ce in a2-a poza pari sa ai o femela.