[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
stefanp wrote:a urcat ph-ul la 7.93 ... de la 7.31 (in 12 ore).

sa scada la fel in 12 ore ca e pericol pt tot: plante si pesti
baga 6 ore lumina pana redresezi treburile.
dai cu seringa la bba in freza sau cu co2 lichid.
chiar este un top al mancatorilor de alge, dar mai difera de la o tara la alta.... statisticile...

TOP 5 ai si un SAE de la mama lui in poza
http://www.aquatic-eden.com/2007/03/top-5-algae-eaters-for-planted-aquarium.html
N-ai terminat?
Sunt curios cu aerul ala. Ai descoperit de unde provenea?
pai se stie ca pestii trebuie sa fie flamanzi, caci altfel stau cu burta la solare

baga niste teste ca bine zice viulian.
lumina aia cat o tii ?
schimburi de apa se fac? cam cat la %
era un clasament pe undeva a mancatorilor de alge. din cei 3 expusi de tine locul 1 sunt crevetii , 2 e oto si 3 e sae. Asa ca.... bine ca ai doar 1.
Axeaza'te pe creveti amano si red si bineinteles ceva Oto

Am mai zis'o azi. Nu va incredeti in vanzatorii din magazine. Ei tre' sa vanda.
Eu zic ca e corcitura.... desigur ma pot insela...
dar mai citeste si astea poate te ajuta sa iei o decizie.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/4661.page
stefanp wrote:
Presupusurile voastre ma ajuta, caci aveti experienta, iar eu, nu prea

Nu zic ca nu, dar stii cum e daca nu bajbai marfa nu stiu unde sa te indrum exact. Tocmai de asta zic.... trebuie sa vezi de unde trage aer.
Chiar de e nou.... ce n-ai vazut lucru chinezesc ? unde stau eu 99 % e made in china
bogdan.filip wrote:Am in acvariul actual (160Lx62lx62h; ~ 500L apa ) 4 carasi (dimensiuni intre 12 - 16 cm).
Ca filtrare am asa:
1 Filtru extern Eheim 2228 (1050 litri/h si volum bazin: 4.9 litri);
1 Filtru extern JBL Cristalprofi 250 (700l/h si volum bazin: 5.3 litri);
1 Filtru intern HAGEN Fluval 4 Plus (1000l/h)
Sincer, nu sunt multumit de filtrare

Pfai ..... ce derbedei
Baga o poza cu inculpatii sa le vedem fetele lor nevinovate

No hai cu raspunsul sa stim ce vrei sa faci din sticla aia ! Mai vrei carasi ? vezi cate filtre are nea' Bogdan
ultkas wrote:Asta din poza zici tu ca e oto? Pai eu l-am cumparat drept SAE.

arata-mi unde zic eu asta

ziceam ca daca era dunga pana la coada iti ziceam ca e 100 % sae, nu ca ar fi Oto . o fi o corcitura , ca se practica acuma. EDIT: INTRE CAE SI SAE
sa-l lasam in pace pe Otocinclus.

E bine ca i-ai luat mici. Stai fara grija ca dupa ce se acomodeaza ii vei vedea cum rontaie. In 2 zile nu va disparea alga.
Oto e mort datorita socului de PH.

Tu ai aclimatizat pestii ?

Cauta pe google cateva diferente intre SAE si CAE.
Cat era de lung cel de la magazin ? sae nu prea is lungi. Si ca sa faca treaba tre sa fie in floarea varstei alfel e lenes.
Dunga aia daca se termina in coada iti ziceam ca sae 100 %.
Sta asa ca il preseaza "plamanii". Ce ph ai in apa ?
Baga o tara de O2 ca poate mai au sanse.

Oricum acum beleaua e facuta. Roaga'te sa nu mai gasesti mortaciuni.
Da ia stai mataluta o leaca. Noroc ca beni vorba de pesti ca de altfel nu-mi dadeam seama. Nu ca mie mi s-ar parea anormal dar unde sunt pestii ?
Sau tu imi calci usor usor pe urme Acvariu plantat , e 100 % plantat si fara fecale
Poate nu mai este bine etansat capacul....
Oricum nu are rost sa ne dam cu presupusul. doar tu esti in masura sa gasesti cauza.

Asteptam rezolvarea. Succes.
ai clatit si celelalte medii filtrante in timpul schimbului ?
ai stors mizeria materialului schimbat in acvariu ?
cat timp a stat acvariu fara filtru ?
deja era filtrat de 2 / 3 luni ?
Cata apa ai schimbat ?

Bacteriile nu sunt doar in filtru, ele se gasesc si in apa , dar si in substrat.
ar merge si ranforsata sticla cu un schelet din fier.
Hai sa le luam pe rand.
Lasam acvariu actual in pace caci e un bors total.
Concentreaza-te pe cel nou.

Edit: Scoate-ti din cap Pompa de AER. Aerarea se face prin valuiea apei la suprafata.

Ce vrei sa faci ? sa inteleg ca vrei sa tii carasi si papagali si plante ? Imposibil

Argument:
Papagalii sunt pesti care necesita o temperatura de 28-30 grade C.
Carasiilor nu le place aceata temperatura. Temperatura trebuie sa fie intre 15-18° C. Daca e mai mare sufera pestii

Papagali ajung la 25 de cm si unde mai pui ca sapa intr-una ? Deci ai nevoie de acvariu maricel si fara plante, deoarece ele vor fi smulse.
Asa ca daca vrei Papagali te sfatuiesti sa faci un acvariu dedicat lor.

- Sa zicem ca al 2-lea filtru ar face fata 50 %. Problema este urmatoarea: carasii sunt porci.
- Daca ai o sursa de pietris de rau du-te cat mai repede si lasa quartul. Daca nu ai pune pietrisul intr-o lingurita cu otet si vezi de sfaraie. Nu ai idee cata duritata elimina acel quart si unde mai pui si duritatea apei din iasi.

Daca lasi totusi carasi nu tine mai mult de trei. Un caras la 50 l Apa.

Plante pt carasi bineinteles: Anubias si Echinodorusi

Tu gandeste-te bine ce vrei si intreaba aci. Nu te lua dupa vanzatori caci un zambet iti confera multa incredere, dar nu uita ca este un vanzator si tre sa-si vanda marfa. Nu prea il doare capu ce se intampla in acvariul tau.
stefanp wrote:
Dar gazul de ce ar intra in filtru daca e pus pe furtunul de out? Daca ma uit la furtun, se vad bulele in el, dupa difuzor. Inainte, nu vad...
Totusi, in filtru este aer, se vede in canistra in partea de sus si din cand in cand se aude cum il scoate filtrul afara. Asa face de cand l-am montat...Oare trage aer pe undeva? I-am uns garniturile din powerhead cu vaselina aia venita in pachet, dar n-am mai uns cand am pus tot capul pe canistra...

inainte de toate inclina filtrul la 45 de grade pe mai multe parti pana cand nu mai scuipa aerul. Faci asta pana cand esti 100 % sigur ca nu mai e. Presupun ca e un filtru extern ?

- verifica toate conectarile de la furtunul de intrare (in mod special coturile , teurile care au contact cu aerul. Posibil sa traga pe undeva si se acumuleaza in filtru pana cand acesta se opreste. In cazul tau mai scuipa aerul ceea ce il face sa mai mearga.)
- din cate stiu e cam nasoala treaba sa mearga pe aer ca supraincalzeste motorasul -> ardere

Daca esti sigur ca toate astea sunt bine facute, verifica ca nu cumva bulele alea care intra in acvariu sa nu ajunga la furtunul -IN-. Practic de undeva trage aer, trebuie doar sa gasesti de unde.

Mai micsoreaza lungimea furtunului de co2 caci cum zice faraonul se acumuleaza multa presiune si pe langa asta mai si pocneste in toti dracii electrovalva aia. Nu de alta da mai zic invitatii ca ai vre'un criminal prin casa cu pusca.
pc.ciprian wrote:

Recomand HD si fullscreen

Speechless

Frumos acvariu !
noroc ca'i bagat'o pe asta, ca de nu era cat pe ce sa zic ca prima poza e cea mai faina.
asta le intrece ;)
da ai vazut vreodata un acvariu marin sa fie urat?
sau sa fi auzit tu un acvariu marin cu probleme pe acvariu.ro ?

Complimente !

Bre da Ogarul di la Iesi, nu la'ti convins sa-si faca si el o marinata?

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: