| Message |
|
|
Andrei Panainte wrote:Bacteriile nu traiesc un apa  , deci daca ai schimba jumate de apa nu ar trebuie sa patesti nimic
Eu din cate stiu chiar traiesc in apa. Cam greu de zis unde sunt mai multe aceste colonii de bacterii (masa apei, filtru sau substrat). In fine , daca vrei sa schimbi un filtru fa asa:
Daca ai bureti sau vata de perlon in filtru vechi, baga-l in cel nou, la fel cu toata porcaria ce o mai gasesti in cel vechi.
Lasa-le sa mearga in paralel macar 1 saptamana, dupa care sunt sigur ca s-au inmultit destul de bine, incat sa nu risti o deciclare.
|
 |
|
|
Buna Mitza !
Stau si ma uit la acvariu si ma gandesc ce fac vanzatorii astia din noi !
Vina este a lor ca tin in magazine religve ca acel castel.
Parca ma vad pe mine la inceput... eu aveam poduri  )
Curiozitate, cat a costat castelul ?
Sunt multe de spus si multe de facut. Mai intra la rubrica Aquascaping , poate te inspira ceva. Ai ales un drum greu cu multe batai de cap 
|
 |
|
|
|
Frumoase(rare/grele) plante detii.
Care-i secretul ? ce le dai bun ?
|
 |
|
|
|
nici eu nu aveam lumina in spatele acvariului, loc pe unde traceau furtunele, dar uite totusi ca in cateva luni , aveam o mazga acumulate pe ele.
era mai bine daca in locul curbelor de 90 se foloseau 2 curbe de 45, dar si asa cred ca te descurci cu sarpele.
In functie de cat e de lung sarpele, leaga o perie de el si lasa varful liber de a patrunde.
|
 |
|
|
|
Ebay
|
 |
|
|
viulian wrote:
Sticla de de 2.5mm
Ia in calcul grosimea sticlei. Este foarte subtire si are un risc foarte mare de a crapa. Operatiunea este firava, gandeste'te ca mangai :18: o femeie cand bagi orice lama , sau mai simplu lasi o  femeie  sa faca treaba.
|
 |
|
|
|
Voi enumera testele in functie de necesitati
Parerea mea persolana este urmatoarea:
1. Ph/Co2
2. Fe , Kh , No3
3. Mg
4. Gh , No2
5. Cl , O
Deci 1 este cel mai important si 5 cel mai putin important.
Daca nu intelegi prescurtarile, poti sa-mi spui.
|
 |
|
|
|
tot pe masa sta filtrul ?
|
 |
|
|
|
daca te gandesti ca pe viitor sa-l echipezi mai bine , presupun ca vei avea si plante mai coalte.
asa ca: daca pui de acum substratul, nu afecteaza cu nimic daca-l lasi 3/4 luni, atata timp cat nu tii echinodorusi. Din contra atunci cand vei fi pregatit sa upgradezi acvariul vei avea un substrat activ.
|
 |
|
|
 citeste-i cartea .... din cate stiu trebuie sa aibe 100 cm nu 10 cm distanta...... nici nu mi-a trecut prin cap sa cred ca tu ai filtrul la aceeasi inaltime cu acvariul........
|
 |
|
|
|
No coment !
I like IT !
|
 |
|
|
|
vezi tu cum faci cu lumina, la ce te gandesti tu sa bagi va trebui sa mergi pe plantute mai easy.
in alta ordine de idei ti-as recomanda o mixtura de 865 cu osram flora. Pe langa faptul ca ii da o culoarea mai frumoasa , decat cea a doua tuburi reci si verzuie (865) , lumina calda a florei va avantaja fotosinteza plantelor precum si coloritul lor, dar si coloritul pestilor
|
 |
|
|
caraitul ala il avea si filtrul meu o data. Tetratec 1200 era, sau este... nici nu stiu daca-l mai am  am uitat si ce aparatura am acasa
in fine, la mine problema venea din acvariu. Nu o sa-ti vina sa crezi, dar furtunul IN era in partea opusa celui de OUT. Totusi datorita curentilor, a oxigenului emis de plante si a buleor micute de co2 se acumula in timp un gol in filtru, ducand la oprirea eliciei si totodata sunetul caracteristic.
Ma  holbam bine pe furtunul IN si ma  si iete ca la un minut vedeam cum trece o bulicica..... si tot asa pana bulicica era ....  .
Verifica si chestia asta, stai si 5 minute... de undeva provine aerul ala.
Alta modalitate NEORTODOXA, pentru a verifica etansarea filtrului si a furtunelor. Exemplul este usor si se practica la verificarea scurgerilor de gaze. Baga intr-o cana cu apa niste sapun sau sampon (depinde ce prefera pestii tai), iei un penson si incepi sa "vopsesti" filtrul si conectarile furtunelor etc. Daca trage-n piept spuma... ai rezolvarea.
crede-ma eu sunt mai curios din fire  si chiar vreau sa aflu unde ti-e problema.
|
 |
|
|
|
Sa incepem cu piatra aia de apa.
Nu zic ca nu da bine . Inteleg ca ai cripto ,dar si ele vor co2. Vad ca ai si pogostemon.... deci co2 nimic.
care-i rostul pietrei de o2 daca faci oxinegare la suprafata
Doresti critici ? Va bon !
Zici ca ai plante sanatoase ? de aia pogostemonul e asa ciuruit.... ?
Ascunde piatra... si pe viitor alege un substrat de o culoarea unica si cat mai naturala.
Beta ala e cam panicat..... E teritorial si nu prea are un teritoriul al lui...
0.5 w per litru ceea ce e ok pana la pogostemon.
Filtrul e exagerat ce ai facut tu si nu e estetic. Leaga o bucata de burete negru la iesirea filtrului sau fa altceva ca nu e estetic deloc.
In rest aranjamentul e ok
|
 |
|
|
burete de firma .TM  de ce nu mergi la magazine de specialitate si iti iei de acolo... ai nevoie de 2 tipuri , unul cu gauri mai mari si unul grosier. sigur nu dai mai mult de 15 ron.
Arata binisor acvariu. De ce n'o muti pe elodia mai in spate?
Ai dreptate are putina lumina , dar poate are si mult no3. Care e ?
Da.... filtrul ala care-i treaba cu el? vad ca nu mai zici nimic de aer, dar zici ca te simti prostit.
|
 |
|
|
|
hm... cam multicica pentru un asemenea acvariu. De obicei probleme apar datorita lipsei de lumina. Oricum eu nu as schimba lampa, as merge cu aia inainte. Is bani cheltiti aiurea. La inceput lasa aprinsa lumina intre 4-6 ore.
Baga plante minuscule si alegele bine.
Pentru inceput cauta niste plante cu crestere rapida.
|
 |
|
|
|
nu sunt foarte clare pozele.
cateva sfaturi daca' mi permiti:
pune un fundal de culoare albastru sau negru. Fa cateva probe , vezi care se preteaza mai bine.
Incearca sa aduni putin tufele de plante si ordoneaza'le.
Vad ca ai un ph destul de mare... baga ceva co2.
Inteleg ca ai avut probleme cu acvariul, e buna valisneria, dar incearca sa o tii in frau.
|
 |
|
|
|
asa la o vedere scurta nu arata rau.
Cabomba aia grupeaz'o cumva la fel si lemnele.... gaseste'le o pozitie si nu lasa asa imprastiate ca cele 2 din stanga.
Anubiasul ala care l-ai agatat pe crenguta la inaltime nu sta bine acolo. In timp va face spot aglae. Anubiasul are nevoie de putina lumina datorita cresterii greoaie.
Incearca sa schimbi silvania...
Vad ca-ti plac plantele. sa zicem ca la ce plante ai acum 2 tuburi t8 ar merge, dar dupa ce prinde vechime acvariul si poate schimbi si plantele de start up vrei ceva mai frumos, asa ca: T5 isi merita investitia.
Cate zile are setupul ? ai deja si pesti observ.
Pietrele alea nu-s calcaroase ? ai facut testul ? aranjeaza-le.
Incalzitorul mascheaza-l in dreapta dupa tufa aia.
|
 |
|
|
|
te referi la osmozator poate
|
 |
|
|
|
e scarboasa tare apa alba / laptoasa....
Cu un UV cat de mic rezolvi treaba in 24 ore. Cauta pe la cineva, poate iti poate imprumuta.
|
 |
|
|