| Message |
|
|
eu cred ca ar trebui sa te duci inapoi si sa le ceri ce ai comandat si platit,sun banii tai si e dreptul tau odata ce ai dat niste bani sa primesti marfa care trebuie...e ca si cum te-ai duce la piata sa cumperi 1 kg de mre si ala-ti da 750g...daca stramba din nas ii ameninti cu protectia consumatorului si ai sa vezi ce amabili or sa devina  ...
Parerea mea!!! 
|
 |
|
|
|
ok,atunci cand imi voi face acvariu de 300l merge sa bag mai multe perechi de sclari?ma gandeam sa bag vreo 3 perechi...si restu sanitari...vreo 6-8....sau intr-un acvariu de 300l nu merge decat o pereche de scalari daca vreau sa supravietuiasca vre-un puishor...?
|
 |
|
|
|
eu zic ca e perfect pt sticla de 6 ...eu l-am facut tot din sticla de 6, eu il am 75lungime,40 inaltime si 30 latime..si n-a facut burta,nimik....
|
 |
|
|
huh...bad ideea?..ok,am sa ma mai gandesc la asta  ...ca totusi amindoua speciile cam au "atitude"..  ) fish with atitude
|
 |
|
|
pai ma gandeam,sa dau ceilalti 2 scalari
si sa mai aduc 2 femele de betta ca ala e mascul pe care-l am...si sa incerc inca 2 ancistrusi...mai maricei...si asa ramin cu familia de scalari,familia de betta,2 cori si 2 ancistrusi....voi ce ziceti?
a...si multe plante 
|
 |
|
|
2.ce este mai bun pentru a curata apa sin acvariu: filtru resun(200l/h) sau filtrul ala din burete care se monteaza pe pompa de aer?
eu nu am avut niciodata filtu intern cu burete,dar am auzit ca ar fi mai bune astea externe cu burete,dar numai daca adaugi la ele si carbuni activi si niste pietre de rau pe fund,pt filtrare biologica....astfel,ai:
pietre de rau pe fund...vreo 2 cm grosime....burete,carbuni activi,burete si vata sintetica.Stratul de carbuni activi sa fie cat se poate de gros,dar ai grija,sa mai ai loc si de buretele de sus si de vata sintetica,si sa mai ramina si vreo 5-10cm de apa,in care sa stea tzeava...si astfel vata o schimbi ca 1data pe sapt,cand schimbi si apa in acvariu...eu asa fac,si pestanii mei par fericitzi  ...eu zic sa mai astepti niste sfaturi de la mai batranii forum-ului 
|
 |
|
|
|
l-am citit imediat dupa ce au inceput sa depuna..acum...ce sa fac? what's done is done...data viit voi fi mai atent si mai experimentat...
|
 |
|
|
acum sa revin la subiect  ...uita-te la acvariu.la lipituri,si daca intre geamuri(la lipituri) este mult silicon..."mult" adica daca exita o oarecare distanta,ai toate sansele ca acolo sa incapa o lama de cutter..ca atare,bagi lama,dezlipesti geamurile,te duci cu ele la geamgiu,din aia 60 cm mai tai vro 20....si in cel mai rau caz mai tai si din fund si laterale,sa reduci latimea...
o sa dureze ceva sa dezlipesti geamurile,si o sa mai dureze ceva sa le si cureti bine de silicon...eu am reusit treaba asta la filtru meu care avea lipit cu silicon doua bucati de geam pe lungime ,in mijloc,pt a sustine buretii,si eu am vrut sa-l laf cu buretii pe latime...si m-am apucat intr-o zi cu cutter-ul sa dezlipesc geamurile alea de sustinere care,repet au fost lipite de un "meseriash" din br,care face acvarii de mult timp.
Parerea mea este sa incerci treaba asta...sa vezi ce iese...si sa dormi linistit noaptea si sa stai linistit cand pleci de-acasa  ....
|
 |
|
|
soare wrote:stau in bucuresti... cartierul titan... aproape de faur poarta 4 .. am 18 ani... si am avut primul acvariu la 13 ani.. l`am dat pentru ca am racit rau intr`o iarna...si un doctor i`a zis lu tata ca sigur de la acvariu e...(lol)...
lol,istoria se repeta....si eu am avut un acvariu de vreo 200L prin 93-94...cu rame de metal tin minte ca-l facuse taica-miu,care in adolescentza lui avusese si el acvariu...s.a.m.d. deci aveam vreo 8 ani..ma rog,si tot la fel am racit si i-a zis b******ul ala de doctor lu taica-miu ca de la acvariu se trage...si s-a desfiintat acvariu...si anu trecut,tot la 18 ani...mi-am dat seama ca acum nu mai are ce zice batranu,ca am banii mei,si ca pot sa-mi fac acvariu  ca atare am trecut la fapte,dar eu am inceput cu unul facut de meseriash"" de 50L dupa care mi-am facut eu unul de 90L din geam de 6....Sper ca nu am fost prea off topic 
|
 |
|
|
gata,s-a terminat...s-au albit azi toate icrele,si "mamica" a-nceput un mic festin...
Eu nu vreau sa inmultesc scalari,sa-mi fac crescatorie,vreau ca pestii mei sa se comporte la mine-n acvariu exact cum se comporta si in natura....ca micii scalari,odata ce se fac maricei,si pot fi transportati,ii dau...
acum am notat in calendar cand au depus,si astept sa vad ce se intampla dup vreo 10-15 zile,daca mai depun...si acum stiu si eu sa recunosc dupa semne...retragere in colt,cum ai scris mai sus,curatirea locului...eu am vazut inainte sa depuna ca stateau amindoi si mincau din frunza aia nenorocita...cu toate ca ii hranisem...si asta faceau cu vreo 2 zile inainte..dar daca n-am stiut...acum sper sa fiu destul de documentat si sa reusesc,la urm depunere,sa vad cum care-i mascul, femela...si sa pot aduce pe lume puiutzii  ...am sa revin peste vreo5-10 zile,sa va zic daca-u depus din nou
|
 |
|
|
lampa au noaptea si de mincat icrele nu le maninca,dar s-au km dus  mai toate,si parca nush ce sa fac .... 
|
 |
|
|
|
acum se pare ca icrele albe(mai ales unde sunt mai multe la un loc) au inceput sa faca in jur o chestie albicioasa,ca un fel de mucegai..
|
 |
|
|
hmmm...cam najpa moment,eu sper sa nu am 2 femele gay  si sa fie o femela si un mascul la prima depunere,deci neexperimentat (adica ... ... ... cenzurat Dalles: atentie la limbaj!)
Acum si ei,si eu suntem incepatori,la prima depunere,asta e,daca n-a fost sa fie...poate imi fac vreo surpriza si mai depun peste 10-15 zile 
|
 |
|
|
hmm....nu vad nici un punctuletznegru,pe nici o icra...acum mai apar niste intrebari:
1. e posibil femela sa depuna fara mascul?
2. e posibil sa am 2 femele care sa fi depus amindoua odata si sa nu fi existat nici un mascul care sa fecundeze?
3. e posibil...la un moment dat te bate gandu sa te intrebi si asta...ca masculul...sa ...nu...poata  ..sa fie steril?(de aici iese un nou subiect: Impotentza la pesti  )
|
 |
|
|
|
da,dar au trecut aproximativ 2 zile de atunci...cred ca s-ar fi albit pina acum daca n-ar fi fost fecundate...sau...nush,intreb si eu...
|
 |
|
|
|
sper sa nu fie prea tarziu...mai sunt inca cateva icre nealbite....
Ash avea si alta intrebare...icrele care nu s-au albit pina acum...alea sunt sigur fecundate,nu?sau exista posibilitatea ca icrele sa nu fie fecundate cum trebuie?
|
 |
|
|
albastru de metil 1% am luat,sper sa fie bun...acum sa-i colorez un picutz 
|
 |
|
|
filtru extern are 12 litri  ...hai ca ma duc la farmacie sa cumpar albastru de metil...
|
 |
|
|
|
pai mi-a zis si mie cineva ca trebe?eu de unde sa stiu?si cat albastru de metil trebe la 100L de apa?
|
 |
|
|
Vesti proaste  ,daca ieri numaram icrele albe pe degete,azi s-au inmultit...aproape de jumatate si tind sa cred ca nr lor o sa creasca si nu-mi dau seama unde gresesc...temp apei e undeva intre 26-27,filtrul mere non stop..duritatea apei si restu nu le stiu...schimb de apa am facut acum 2 zile...
|
 |
|
|