| Message |
|
|
|
si pe unde se gasesc astfel de exemplare si cam cat costa?
|
 |
|
|
|
cel mai normal mi se pare sa te raportezi la volumul real al acvariului(cata apa ai in el atat pui).
|
 |
|
|
1. misto poza
2. si eu am obs,ca dupa ce am aplicat tratamentul,am scapat de alge,dar toata valisneria s-a topit pur si simplu intr-o sapt
pp. ca tot de la apa oxigenata,dar nu-i nimic,fac rost de 1 fir 2 si in 2-3 sapt se face la loc...oricum,sunt fericit ca am scapat de alge...si acvariul o duce chiar bine acum....scalarii chiar au inceput sa depuna...i'm happy
|
 |
|
|
|
Pesti cu personalitate :yeah2: :grr:
|
 |
|
|
Horea wrote:
Ai grija sa nu te misti prea mult in preajma icrelor. Daca ii superi, isi mananca icrele. ( Am eu o pereche de scalari care asa face, chiar si numai daca te apropii de acvariu mai mult in zona unde au depuse icrele). ...
Ai mei par a fi niste adevarati parinti  . Ieri venise timpu sa schimb apa in acvariu,si doar ce depusesera,si chia cand m-apropriam cu furtunul de "cuib" femela se dadea la furtun,iar "cuibul" este in permanenta pazit ori de femela ori de mascul,cand le dau mincare,mai intai vine masculul,maninca,se intoarce la icre,apoi vine femela,mainca si se intoarce la icre,sa nu mai zic,ca femela sta aproape non stop si nuj ce draq le face vant(in cazul asta valuri  )cu aripioarele...nuj,au scalarii astia un comportament...eu stiam ca au o oarecare atitudine,dar nu ma gandeam ca in halul asta...cum ziceam,super pesti
P.S.: nici macar n-au ajuns sa aiba forma de scalar,sunt inca la stadiul de icre si deja ma mandresc cu "puii mei de scalari" 
|
 |
|
|
lol...noroc ca am citit topicul moonlight home made  a picat chiar la fix...deci au si o "luna" sa vegheze asupra lor 
|
 |
|
|
daca reusesc sa cresc puisorii,normal ca n-am ce face cu ei si am sa-i dau de pomana  ,nu vreau decat satisfactia ca am reusit sa intretin un acvariu unde viatza isi desfasoara ciclul normal,ca si in natura  ...ce poetic...dar in principiu,dupa ce se fac destul de maricei,am sa-i dau 
|
 |
|
|
icrele,am sa le las in acvariu,avand in vedere ca alta solutie nu am..in principiu,pina la urma,am sa las lucrurile sa curga de la sine,cum s-a intamplat si pina acum  ..ca nu ma asteptam nici in ruptul capului sa depuna astia acum...auzisem ca scalarii depun f greu si in conditii f prielnice...nu ma gandeam ca acvariul meu sa aiba asa conditzii...se pare ca m-am inselat 
|
 |
|
|
deci ma duc la baietzii din obor  si le cer artemia si/sau infuzori daca au...si in cel mai rau caz,incerc si cu oul..
p.s.: are ceva daca las puii in acvariul in care mai am ce pesti scrie mai jos?nu de alta,dar n-am unde sa-i pun in alta parte(parintii vor fi la fel de protectori si dupa ce ies din "ou" ?)
|
 |
|
|
|
si acum ce sa le dau?mai fin decat praful ala?mincare lichida,ce?
|
 |
|
|
|
deci vreau sa zic ca am ramas pur si simplu uimit...am stat un pic si am obs comportamentul parintilo..cand le dau mincare,nu se duc amindoi la mincare,unul dintre ei sta in permanenta cu icrele sa le apere de ceilalti....sunt chiar incredibili pestisorii astia....
|
 |
|
|
mai,eu mai demult mi-=am luat o tzeapa cu un borcan de mincare Troco Grower Premium Hrana granule pt pestisori(bine zis pestisori)..de marime 0 ...e un fel de praf...bine,ca eu nu vazusem,ca n-am desfacut borcanelu in magazin(carrefour)..si ma gandeam ca asta ar fi numa bun...cica are tot felul de proteine si prostii d-astea...necesare pt cresterea pestisorilor  ...sper sa fie bun
|
 |
|
|
Dalles wrote:
Daca icrele nu s-au albit... ai sanse. Icra fecundata, cu embrion viu, are aspect roz si translucid. Cam ca unghia... ca sa folosesc o asemanare mai fortata.
icrele sunt toate roz exact cu ai descris mai sus,si am putut sa fac si comparatia...ca am una bucata icra  care este de o culoare alb,dar un alb mat,restul sunt oarecum transparente...daca pina acum,adica de aprox 24h nu s-au albit ,de acum incolo exista sanse sa se mai intample vreo tragedie?
|
 |
|
|
acum,dupa ce am cetit ceva mai mult mi-am dat seama ca femela depune si le mai curata pe cele nefecundate....problema mea era, de fapt si n-am explicat eu bine,ca eu stiam ca masculul pt a fecunda icrele le ia in gura si le pune la loc,sau ceva de genu asta(auzisem la un prieten),dar acum am obs cum se intampla treaba..  .Si acum intrebarea de baraj....cam cat dureaza pina am sa vad micii scalarei  si daca dintr-o frunza de dimensiuni 15cm lungime si 2 latime plina cu icre,am sanse sa iasa vre-un pui
|
 |
|
|
Chiar in momentul asta depunscalarii,daca poate cineva sa m-ajute sa fac si eu deosebirea intre mascul si femela...se pare ca ala care depune icrele le cam si maninca dupa aceea,iar celalalt doar trece pe deasupra lor,si amindoi ii gonesc pe ceilalti...sper c-am fost destul de coerent in ce-am zis mai sus  ...emotiile sunt de vina 
|
 |
|
|
|
k,atunci cum ma asigur ca intr-adevar,este vb de o boala,si ce antibiotice tre sa cumpar?Si daca le administrez antibiotice preventiv,si se dovedeste ca nu era vb despre respectiva boala,pot pati ceva?
|
 |
|
|
inghesuiala n-o sa mai fie,ca 1 betta il dau si neonii ii dau si p-aia  , si da,am facut schimburi de apa,si temperatura s-a schimbat,dar nu mult,max 1 grad.
Cema ingrijoreaza e mine mai mult sunt punctuletzele alea de pe aripioare..
|
 |
|
|
|
Am 4 scalari, 2 la aproximativ 1 an si 2 la vreo 6-8luni.
1. 2 dintre cei patru,unu de 6luni celalalt de 1 an(cu voaluri mai mari) stau mai tot timpul pe fundul bazinului si nu prea maninca(asta se intampla de vreo 2 luni)
2. mai toti au pe aripioarele de jos si pe coditze niste punctulete de culoarea mucegaiului verde..cu alb si verde,iar unul in special(dintre cei 2 voalati),de la culoarea verde a inceput s-o dea in rosu...asemeni sangelui
Ce parere aveti?sa fie vreo boala?Pina acum i-am hrant cu libelule si cu fulgi Tetra Min,acum am scos libelulele si ii hranesc numai cu Tetrs
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Donez un betta,mai batranel si un pic cam ciufulit ce-i adevarat,dar cine-l vrea,reply(eu mai am un mascul si pina ieri au trait in pace si armonie  ,ieri au inceput razboaiele)
|
 |
|
|