| Message |
|
|
|
Update,mancarea se descompune in cateva ore,la cam 20 de ore nu mai vad gram de mancare,si pun destul de multa,oare pot sa bag niste creveti/niste cyprinidae,barbs?am niste bani din care planuiesc sa mi iau test de no2 si ceva vietati.
|
 |
|
|
|
scoti ghiveciul si buretele,lasi radicina,tai partea putrezita daca are,si la fel si cu frunzele.nu scoti plantele la curatenie,ai grija sa nu se desprinda din substrat.INFIGE LE BINE!anubias,buchephalndra,cryptocoryne,echinodorus,microsorum,vallisneria,astea sunt doar familii,pot includee si plante medium/hard
|
 |
|
|
|
nu se colmateaza pt ca suprafata care s ar putea colmaata e mare,diametrul interiorului avand vreo 9cm,deci mizeria nu prea are cum sa astupe tot buretele ca sa nu mai circule apa,eu il am de 3 sapt aproape si sunt extrem de multumit,e extrem de silentios si flow ul de apa e ft bun
|
 |
|
|
|
cred ca da,atat timp cat rizomul e deasupra subtratului si e fixa,e perfect,eu as pune pietrele intr o pozitie mai naturala,nicaieri nu gasesti pietrele puse asa,si as schimba fundalul cu unul negru sau unul frosty,si iti va fi cam greu sa plantezi in pietris,stratul pare cam subtire
|
 |
|
|
|
8000k e super,dennerle scaper s light are 8000k,ideea e ca t8 are diametru de 1 inch,pe cand t5 de 5/8 inch,nu potrivesc,trebuie sa faci cateva modificari,sau, ce as face eu,as renunta la capac,iau o alta lampa,nu de pus in capac,ceva gen odyssea, imi fac un capac de sticla si iau de la nevertebrate suport de capac ce sa mi potriveasca pe grosimea sticlei
|
 |
|
|
|
Din nou,nu ma pricep,dar dupa mintea mea,desigur,nu apare de nicaier nh3 care sa fie descompus de bacterii,si chiar daca ar aparea,s ar dizolva in aer
|
 |
|
|
|
Nu ma pricep la asta,dar stiu ca plantele cresc repede,pt ca co2 in aer>co2 in apa
|
 |
|
|
|
Poti sa faci schimb linistit,poate chiar mai des,nu stiu cate din bacterii au supravietuit 2 ore fara hrana,poate nu au patit nimic.Fa schimburi la 3 zile 1 sapt-2 zic eu.
|
 |
|
|
|
Ce program de lumina ai?Poate algele sunt fotosintetice,nimeni nu consuma nutrientii din apa,logic ca iti apar alge.
|
 |
|
|
|
e ciudat si cu calibratul,eu l am calibrat si tot imi incalzea peste 30,l am scos si am 25-26 de grade,e perfect,poate il bag iar la iarna
|
 |
|
|
|
Update,totul e ok,cryptocoryne creste,gazonul stagneaza parca,se mai topesc cateva firisoare...pe la finalul lui octombrie planuiesc sa mi iau o lampa noua,am nevoie de sugestii,ma gandesc la diversaa de 80cm 21.6W.300 de lei e ok la nevertebrate.astept sugestii,si din afara,poate si sh daca cineva de pe forum e dispus sa vanda o lampa pe care nu o mai foloseste
|
 |
|
|
|
Sunt teste de ph si cl/br pentru piscina,si sunt 20 de lei,le am folosit de multe ori deja inca mai am picaturi.
|
 |
|
|
|
Cred ca sunt ok cele de la jbl,nu le am folosit,dar avand in vedere ca folosesc teste de ph de la selgros si functioneaza sigur si alea isi fac treaba=)am vazut ca is soltuii de ph minus,poate chiar de la jbl,nu stiu daca functioneaza,dar merita sa incerci
|
 |
|
|
|
Chiar sunt ciudate datele pe care le ofera,m am uitat si sunt valori normale,asemanatoare cu cele de la cluj...de ce nu incerci sa scazi ph-ul apei inainte sa o pui in acvariu?intr o galeata
|
 |
|
|
|
Salut,ar fi ok ca filtrul sa valureasca putin apa,asa se si oxigeneaza apa,eventual vezi daca poti sa i setezi debitul.Pntru mine pompa de aer nu face sens,eu as zice sa nu ti iei,are acelasi rol ca filtru dpdv al oxigenarii apei.Pune niste poze cu acv tau.Ce pesti ai?
|
 |
|
|
Foarte reusit si acesta 
|
 |
|
|
|
Foarte reusita poza,congrats!
|
 |
|
|
|
taninul nu afecteaza apa,cine stie ce prostii mai avea cioata aia pe ea,a stat atat in magazin,dar cred ca sunt mici sansele
|
 |
|
|
|
Testul de ph,valoarea scade intro zi,ieri era 7.2 azi indica 6.8 din nou
|
 |
|
|
|
Salut,ce lumina ai?co2 ai de la tropica,nu?ce fertilizare bagi?
|
 |
|
|