| Message |
|
|
|
pei inafara de filtru,cu nimic...plante si cam atat.ma rog plantele au rol chimic
|
 |
|
|
|
Salut,am apucat sa citesc doar printre randuri,in primul rand,bine ai venit!Cred ca ai 2 echinodorus si un anubias in acvariu daca bine vad.cat despre filtru,eu iti recomand gama classic de la eheim,poate cel de 4 litri,355 de lei pe nevertebrate,iar din cate am auzit eheim e peste jbl la capitolul filtrare.eu am eheimul de 1 litru si e extrem de silentios,nici nu l aud. lumina nu ai nevoie nu stiu ce deoarece ai plante easy,dar daca vrei un scape mai pretentios iti va trebui ceva de 60w.eu as scoate castelul de acolo.
|
 |
|
|
|
Update:Lampa isi face treaba,gazonul s a inaltat si e mult mai verde,crypto creste in ritm alert,astept rezultate si de la pogostemon.Apar din ce in ce mai multe diatome,deci sunt pe drumul cel bun.Crevetii sunt bine,tare vioi.In cateva zile,poate pe la sfarsitul lunii voi baga si pestii,nu stiu inca de care sa iau,ma gandeam la neoni sau ceva gen microrasbora,boraras.Voi pune o poza mai spre seara dupa ce fac un schimb de apa.
|
 |
|
|
|
Aseara am introdus creveetii,care par foarte fericiti in noua lor casa.Sunt in numar de 17,sper sa nu se inmulteasca prea curand ca deocamdata sunt destui.crypto creste cu o viteza uluitoare.Azi imi vine bolul de hranire,aspiratorul dennerle si un pot de pogostemon errectus.
|
 |
|
|
|
incearca sa cauti pe net poze si sa le compari...
|
 |
|
|
|
Mareste acvariul,ia plante adevarate,NU SCHIMBA TOATA APA,CEL MULT 50%,ce filtrare ai?pt plante iti va trebui si lumina.Puna o poza
|
 |
|
|
Update:Am incercat sa fac un prefiltru din burete grosier,ideea e ca are o grosime prea mare,o sa iau si un burete mai subtire si mai poros si o sa l inlocuiesc pe asta,dar pana atunci functioneaza.Am schimbat vreo 10 litri de apa,temperatura se mentine la 25 de grade,dar am bagat incalzitorul setat la 26,sper ca l am calibrat de data asta,daca nu il scot din priza cand apa ajunge la 28 de grade.

|
 |
|
|
|
Merci de raspuns,oricum ii iau doar vinerea viitoare,pana atunci am timp sa ma mai uit.
|
 |
|
|
|
Mulutmesc @Hermit pentru lampa,dennerle scaper s light 24w,acum astept sa creasca plantele.Lumina ajunge in fiecare colt al acvariului,au aparut algele brune,din pacate azi nu era deschis la nevertebrate asa ca crevetii ii voi lua sapt viitoare.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
din cate stiu,e ceva legat de o mutatie genetica,probabil e din cauza ameliorarii pestilor...
|
 |
|
|
|
Ia un acvariu de 80 de litri,cu niste pietris,niste pietre,ceva anubias,poate echinodorus si UN FILTRU EXTERN FOARTE BUN!carasii sunt pesti de apa rece,fac multa mizerie,dar nu au nevoie de un scape special,plantele de care ti am spus sunt ok pt ei,nu sunt amatori de plante,cat despre lumina,nu ai nevoie de ceva ft puternic deoarece si anubias,dar si echonodorus sunt plante de tip easy.Eventual donezi unul din ei si tii 2 in 60L,desi ar fi cam putin.
|
 |
|
|
|
Maine ma gandesc sa iau 10 red cherry,poate chiar 12,ceva spirulina sau am vazut niste 'algae wafers',ce mi ati recomanda ca hrana pentru creveti?Sau intai sa iau mai putini?si vreau sa mi iau si niste teste 5/6 in 1 pt apa,stiu ca nu sunt asa de precise,dar la nevertebrate nu au test de no2,asa ca ma gandeam sa iau teste 6in1 de la eheim?aveti experiente cu ele/sau cu cele de la dennerle?multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Salut,pune o poza si te vom ajuta.
|
 |
|
|
|
arata bine,imi placee,felicitari!
|
 |
|
|
|
nu ma prea pricep,cauta poze pe net si compara le...
|
 |
|
|
|
Nu,nu prea are cu ce,daca nu l poti scoate lasa l acolo,o sa se duca de la sine.
|
 |
|
|
|
Nu am zis ca daca mancarea se descompune in 20 de ore no2/no3 sunt absenti,am spus ca iau un test de no2 si poate bag si ceva vietati care nu fac mizerie multa.
|
 |
|
|
|
daca ai anumite probleme/filtrul slabut merge 50
|
 |
|
|
|
crede ma,m am chinuit aproape un an cu un intern,ia ti un extern si o sa mi multumesti
|
 |
|
|