[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cozmastie
Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Cozmastie wrote:Maine intru in a 2a saptamana,am rarit schimburile de apa,probabil ca o sa fac unul azi,inca nu au aparut 'mucii',desi fac si adaos de bacterii.La 1 cred ca bag crevetii.
Dupa cum am zis,am facut un schimb de apa,testat ph-7.2 innebunesc,tot asa imi iese,dar dupa ce il tin in fiola inchisa o zi doua devine galben,adica 6.8,are cineva o explicatie ?
Maine intru in a 2a saptamana,am rarit schimburile de apa,probabil ca o sa fac unul azi,inca nu au aparut 'mucii',desi fac si adaos de bacterii.La 1 cred ca bag crevetii.
Multumesc de sfaturieu nu mu deloc plantele,unde le pun,acolo le las)))toate trei s au topit,dar becketi a rezistat si 'renaste'
Melcii au rolul de gunoieri,mananca alge si resturi organice,poate ca daca nnu mai au ce mannca mananca plante,desi eu nu am mai auzit asa ceva,cat despre sanitar,nu cred ca a sarit din apa....
image
Acvariul incepe sa se puna pe picioare,am deja multi melci comunitari,sunt extrem de mici,sub 0.3cm.Am si cateva poze:

image
Mor de ciuda..am vrut prima data sa mi iau de la dennerle,da am zis ca ii la fel ca asta de la tropica si mi am luat unu de la tropica si si o rezerva...
Salut.In primul rand nu trebuie sa schimbi 1/2 din apa la 2 sapt,e chiar mai mult decat bine ca schimbi o data la 3 zile.Nu stiu ce sa zic despre peste,nu vreau sa ii faci tratament degeaba,dar eu zic ca are fin rot,eventual poti pune 1 lingura rasa de sare neiodata in acvariu dupa schimbul de apa,si treptat sa cresti cantitatea la 1 lingura cu varf.Eu asa am facut cu guppy-ul meu si acum e bine.Cauta niste poze cu fin rot betta pe net si compara le cu al tau.Ape limpezi!
tevile sunt verzi pentru a nu lasa toata lumina sa patrunda prin ele si sa se colmateze cu alge,oricum se depun.
Salut,eu fac asa:dozez 100ml cu jumatate de ora inainte de iluminat,ideea e ca eu bag out-ul de la filtru in apa ca sa nu aiba loc schimbul de gaze,asa co2 e folosit in totalitate de plante,ce ramane dupa ce se termina iluminarea e eliminat prin ridicarea capacului de pe clopot.daca valuresti apa degeaba lasi co2 in ea ca va avea loc echilibrarea gazelor,si co2 o sa se evapore din apa,in mare parte din ce ai dozat
Salut,eu am folosit pietris,si zic eu ca e mai ok daca vrei sa si plantezi ceva in el,ca planre easy iti recomand:bucephalandra,anubias,echinodorus bleheri,microsorum,java fern,christmasn montagnei/java moss,poate si ceva gen cryptocoryne.Eu zic ca ai dat prea mult pt acvariu asta...mai bine luai ceva 10l gen nano cube,orice hob filter si o lampa pana in 7w,plus ca acvariul venea cu pad sub,folie neagra si capac de sticla...
Azi am schimbat 10L de apa,ca de obicei am adaugat si niste bacterii.Nu am alge,doar pe furtunul de out,guppy inca traieste,cryptocoryne-ul ramas are frunze noi la baza,activitatea mea acum e sa privesc iarba crescand
Am intrat in a 2a saptamana,teoretic bacteriile nitrificatoare ar trebui sa isi fi creat o baza.Mucii inca nu au aparut.Am doar un guppy in acvariu,ma gandesc sa introduc intai crevetii(cam peste 2 sapt) si usor usor cate 4 cyprindae o data,sa nu mi iau spike de amoniac...
Incearca scapers soil,teoretic e un sol care are si nutrienti pentru plante in el,eu il folosesc imi place extrem de mult,dar ai grija ca u poti tine sanitari in el...eventual ada colorado sand?depinde ce vrei sa tii in acvariu
Normaleu am stiuteu sunt extrem de multumit de el,are tot ce vrei,e usor de umblat prin el,e simplu deci nu are ce sa se strice si e silentios
Update,totul e ok,mi s a topit si celalalt crypt broad leaf,fac asta-seara un schimb de apa,mi se pare ca a crescut eleocharis,mai comand ceva moss si poate rotala indica?
Serus,eu zic ca un hob,un acavriu de 10l,anubias si echinodorus,ceva moss,lampa sa nu depaseasca 7w si te ai scos,eventual adaugi si bacterii la inceput.
pne piatra,desi nu stiu cat sens are
nup,ce pesti ai?daca ai?ei produc nitel co2 si te ar ajuta,dar poti sa pui piatra linistit oricum,cantitatea de co3 e infima

Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Go to: