[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Explozie de plante...  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

salut.. am luat niste plante si s-ar putea ca pe una din ele sa fi ramas o planta mica de suprafata ..
Si intr-o saptamana imi umple toata suprafata .. in fiecare zi culeg plantele cat pot dar unele raman ascunse si nu se vad si iar apar.

Exista vre-o metoda pt a le distruge ? pt a scapa de ele ?

Sunt niste plante de suprafa mici maxim 1cm cu o codita subire care sta in apade 5cm. Deobicei au 2 -3 frunze

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Din pacate nu exista o "solutie". Doar culegerea manuala. Am avut asa ceva si se inmultesc EXTREM de rapid ajungand sa nu mai lase lumina sa treaca pentru plantele din acvariu. Am adunat 4 sau 5 ore cu minciocul si apoi penseta fiecare frunzulita de prin acvariu (160x40cm). O singura frunzulita, fie ea si fara radacina, face sa reapara stratul de suprafata intr-un timp extrem de scurt.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pai am vrea si noi sa stim cum se cheama planta de suprafata , ca sa stie tot Romanu ,
Si in al 2 rand acele plante de suprafata trerbuiau eliminate din start , ca se stie ca daca scapi si una bucata in acvariu se inmulteste foarte repede
Asa ca dragiilor greselile se platesc

Ogar batrin dar.... cu miros fin
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

of .. ok
Wish me luck

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
dark_one
Junior member

IP:

ce planta de suprafata e? daca e salata normala sau creatza vei scapa de ea daca tot culegi, dar daca e linte de balta nici vorba. vei scapa de linte numai schimband toata apa shi spaland absolut tot acv shi continutul lui. are frunze mici , ovale, shi pe o capatina nu sunt mai mult de 3-4 frunze?

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Se poate scapa de ea ... cu un mincioc si cu multa rabdare. Ea sta numai la suprafata. Deci, taie toate plantele care ating suprafata si ia cu minciocul de 2-3 ori pe zi, si o tot pandesti pana nu o sa mai gasesti.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hans wrote:Se poate scapa de ea ... cu un mincioc si cu multa rabdare. Ea sta numai la suprafata. Deci, taie toate plantele care ating suprafata si ia cu minciocul de 2-3 ori pe zi, si o tot pandesti pana nu o sa mai gasesti.
Confirm cooltura™ metodei . Daca eu am reusit s-o elimin in 2 metri juma' de acvariu inseamna ca se poate . Nu vreau sa spun ca n-am ramas cu oarece traume psihice :nutz: , da' am reusit ....... arta cere sacrificii .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
viviparu'
Senior member

IP:

E lintita. E crima cu ea. Cam asta e singura metoda de a scapa de ea: culesul manual. Cand mai luati plante din magazin sau de aiurea spalati-le bine inainte sa le puneti in acvariu. Lintita cade de pe ele destul de usor.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

1) asa e, e Lintita( genul Lemna), creste pe toate baltile si o mananca ratele cu mare placere. Ceea ce ma duce cu gandul la o posibila rezolvare , vezi punctul 2.

2) iti iei o rata mica si o pui in acvariu...

toti patim mai devreme sau mai tarziu faza cu lintita, singura solutie este indepartarea mecanica si constiincioasa a tuturor frunzulitelor. Spor!

http://www.seachem.ro
[Email]
viviparu'
Senior member

IP:

Nu numai ratele. Si carasii se baga la lintita la greu. Halesc lintita de se sperie gandul

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

am inceput culesul ... deocmandata nu mai vad nici una ..daca reapar intr-o zi inseamna ca mi-a scapat.

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
dark_one
Junior member

IP:

fratilor tot repectul pt. voi, daca ati avut rabdare shi nervi sa o eliminati manual!! sunteti acvaristi adevarati.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am reusit sa o elimin sper scotand toate plantele ( kiar daca multi nu o sa fie de acord dar nu aveam cumsa caut in acvariu toate plantele ) ... curatate luate la puricat .. si sper sa nu mai iasa nimic...

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

se baga si testoasele la ea

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: