[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Depunere scalari  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
AncaMaria
Unripe member

IP:

Am dat un search si am citit cred tot ce s-a scris despre depunerea la scalari, dar nu sunt lamurita ...

Scalarii mei au depus acum pentru a 2-a oara ... si nu stiu concret ce trebuie sa fac. Sunt 2 frunze late pline pline cu icre ... intr-un acvariu comunitar.

As vrea cativa puiuti de pe urma lor, ca mi-s dragi ...

Un alt acvariu mai mic , nu am ... aveti idei ?

Multumesc anticipat.

Am pus si o poza.

image
viviparu'
Senior member

IP:

Daca vrei sa ai cativa pui atunci, in primul rand iti trebuie neaparat un acvariu mai mic(10L) in care sa pui frunzele cu icre. Altfel icrele vor fi mancate de catre ceilalti locatari ai acvariului comunitar. Pui frunzele in acvariul mic, le atasezi niste plumb sa stea pe fund, pui apa din acvariul comunitar si un incalzitor ca sa tii apa exact la temperatura pe care o are apa din acvariul comunitar. O pompa de aer si o piatra de aer in acvariul mic, aerare moderata. Unele icre se vor albi. Le indepartezi de pe frunze cu un ac si in 42-44 de ore icrele ar trebui sa eclozeze. Ai sa vezi niste gagalici rotunde mici si cu o codite. Sapte zile le lasi asa, nu te atingi de apa(schimburi, etc). Intr-a cincea zi pui la eclozat niste oua de artemia iar dintr-a saptea zi incepi sa le dai cate putina artemia. A saptea zi este socotita din momentul zilei depunerii.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
AncaMaria
Unripe member

IP:

Multumesc frumos.

M-am trezit dimineata fara nici "o icra"

Am sa fiu mai atenta data viitoare ...
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... in primul rand, bun venit pe forum !

... in al doilea rand, ar fi bine sa dai cateva amanunte despre bazin ... cat e de mare, cati pesti ai, amanunte d'astea ... altfel ne este greu sa dam sfaturi pertinente, nu putem ghici fiecare aspect discutat ...

1 - ar fi bine ca scalarii tai sa fie singuri in bazin ...
2 - in perioadele optime pestii depun la intervale scurte [ saptamanal ] asa ca o sa ai icre cat de curand ... citeste articolul despre scalari care e postat aici, la aceasta sectiune ...
3 - dupa depunere, incearca sa eviti miscarile bruste in fata bazinului, zgomotele puternice, schimburile de apa, si, in general, orice lucru care ar putea speria perechea ...
4 - lasa-le noaptea aprinsa o veioza in camera unde este acvariul ... sa nu fie intuneric complet ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: