[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Da pomi, mai am plasa aceea... insa i-am promis lu' nentoo Lofty ca-i dau sa-si taie din ea, cat are nevoie... nu stiu cat de mare ii trebuie bucata respectiva, vorbeste te rog cu el si lamuriti-va intre voi. Plasa e la mine si va asteapta, cuminte si rabdatoare .

================================

News:

- Astazi am fost cu Ana (fiica-mea) pe la mosu, ca sa-l luam acasa pe Florica (the shrimp) precum si pe restu' de zoasi care mai adastau in moshescul bazin ... pana sa ajungem, am trecut pe la birou si fiica-mea i-a urat crevetelui un "Home, sweet home" in felul ei... adica, facandu-i un desen . O sa vi-l arat maine, il scanez si-l postez

- L-am ajutat pe mosu sa puna un colet cu fraguri pentru amicii din Constanta... meritul meu este ca am tinut pungile "la indemana", si ca le-am facut apoi cate un superb nod .

- Am venit acasa si m-am enervat iar cu plastilina lu' papuc ... e clar, treaba buna se face cu ciment! Aviz amatorilor!

Vedere din fata
image

Vedere din laterala
image

Florica, the shrimp
image
image

"La cules de diatomee"
image

Tabloul "Zoanthusi cu crevete in fundal"...
image

Dan wrote:Sunt unii oameni care banuiesc ca ea este doar paravan ... Koala fiind de fapt mai sensibil decat pare la prima vedere, incearca sa-si pastreze imaginea de dur punand pe seama ei toate dulcegariile.....

koala wrote:... e drept ca imi seamana, si eu fac la fel

Dupa cum lesne se poate observa, koala nu vrea deloc sa se ascunda, el recunoaste deschis ca are un suflet de copil (dar si o minte pe masura )...
Dan wrote:Studiu de caz :
1)Samson si Delilah : de aici cine face putina aritmetica poate trage niste concluzii in ceea ce priveste teoria de mai sus
2) Rita si Carlos : mai putin evident, dar totusi demn de luat in seama

Studiul tau de caz nu face nici 2 parale, pentru ca nu stii nimic despre Diogene, masculul de nigro ...
Totul e bine, cand se termina cu bine! ...
dorin_st wrote:Mai am si eu 2 melci sa-i dau, i-am promis.
Din pacate stau prost rau cu timpul. Fetita ta le da nume la toti?

Bah, sper ca nu ... am avut o mare problema cu pestii: Blondu', Pletosul, Gri, etc... e drept ca imi seamana, si eu fac la fel
1) Multumesc Dragos, pentru "plastilina"!

- aseara m-am apucat sa lipesc 2 bucatele de roca pe decorul meu...
- am taiat o bucata de plastilina din aia si am inceput sa ma joc cu ea, ca sa se omogenizeze... in 2-3 minute s-a inmuiat si a devenit lipicioasa, tocmai buna de folosit.
- am pus-o pe o bucata de plastic si apoi m-am apucat sa scot niste apa din bazin (ca sa "nu dau pe-afara", cand bag mana inauntru).
- am terminat de scos apa si am ales pozitia unde vroiam sa lipesc bucatele de roca.
- m-am apucat si am "frecat" alta bucata de plastilina, intrucat cea dinainte s-a facut tare ca piatra si a trebuit sa o arunc la gunoi
- intr-un final, cu chiu cu vai, am reusit sa incropesc ceva-ceva... rezultatul arata ca 'reaku, plastilina aia e alba si contrasteaza enervant cu piatra deja "colorata"... sper ca in 2-3 saptamani sa ajunga totul la "un numitor comun" in ceea ce priveste algele depuse pe deasupra .
- deseara urmeaza sa aduca acasa si restul de polipi, cei care sunt la mosu acum... voi face poze si le voi posta, ca sa avem motive de ras

2) Multumesc Roni, pentru melci!

- aseara, pe la ora 21.00, ma trezesc cu telefon de la Roni... "bah koala, esti acasa?... sunt in zona si am niste melci pentru tine, coboara sa ti-i dau".
- ca atare, am in acvariu inca 3 nassarius si 2 euplica.

La momentul actula, CUC-ul (CleanUpCrew) din bazinul meu este alcatuit din:

- 1 pagur (nea' Caisa)
- 1 cleaner shrimp (Florica)
- 4 melci Nassarius
- 2 melci Trochus (Tectus?)
- 3 melci Cerithium
- 2 melci Euplica ...

Mai vreau sa introduc in bazin un peste clown (Amphiprion ocellaris) si un grama (Gramma loreto). Si aici ma voi opri!
Nu merge injectata cu ceva? Apa fierbinte, zeama de lamaie, etc?... ca pe aiptasii?

Bucata de piatra este mica si poate fi scoasa afara usor pentru "deparazitare"...
Bricostore, Hornbach, alte asemenea magazine... raionul de "Scule si accesorii de gradinarit"... gasesti plasa de plastic... se vinde la metru.

image

Da, e buna... pestii mari vor manca intotdeauna primii, e o regula nescrisa si mereu aplicata ... cu cat sunt mai mari, cu atat mananca mai mult... si cresc mai repede... si se fac si mai mari... si mananca in consecinta

- deci tre' sa ai pestii cam de aceleasi dimensiuni, daca vrei sa creasca uniform.
- separa-i cu grilaj si da-le de mancare separat...
Multumim de cafea si de gazduire!
Salut!

Imi place "bizonul", se vede ca e un peste cu personalitate... vezi ca am vazut la gg (George, magazinul Reef.ro - in Pantelimon) un exemplar de flowerhorn la fel de mare ca al tau... poate e femela, poate te intereseaza informatia.
Dragos, nu trebuie sa incerci combinatii de WB pentru ca aparatele nu-s gandite sa fotografieze la lumina de leduri...

- tu trebuie sa ii spui aparatului ca "albul e alb", adica sa-l inveti sa creeze paleta de culoare plecand de la o informatie data.
- incearca intai asa cum ti-a zis Lucian (lukaboy).
- daca nu esti multumit de rezultat, mai poti sa pui in acvariu o farfurioara alba si sa calibrezi aparatul pe acea suprafata.

In teorie, te apropii cu obiectivul si incadrezi suprafata "alba" pana cand pe ecran nu ai decat "alb"... setezi manual WB-ul acolo. In felul acesta, aparatul "stie" ca ceea ce se vede pe ecran este culoarea "alba" si isi construieste celelalte culori plecand de la acea informatie.
La saracia mea de Panasonic LX5 setarea asta se face din 2 miscari de buton...
Zoanthusii aia din piatra vie au o culoare portocalie la lumina blanda a lunii (moonlight)... asa este si ala pe care l-am descoperit eu, pe una din bucatile de piatra primite de la tine.

- cu aparatul foto... ai incercat sa reglezi white balance?... sa-i spui ca albu' e alb?
- iepure de mare, zici?
- ce-ti face anemona?
Deja sunteti prea "sofisticati" pentru mine ... poze, schite, planuri?... ceva de vazut?
AdrianS wrote:... Eu ii bagam un fitil lui Dragos, Joi vine in Nord si ne vedem
Il mai invat si eu cate ceva despre acvaristica ) sau el pe mine

Mare atentie la lectiile alea de acvaristica! Vine Pastele si tre' sa fim cu ficatu' la cote maxime de sanatate, da?
AdrianS wrote:... azi e marti numai maine nu'i poimaine si ne vedem )

De fapt, corect este "Numa' maine nu-i poimaine, iar poimaine, raspoimaine!"
Si da, azi e marti dupa luni de zile iar poimaine o sa fie joi dupa Miercurea-Ciuc... hai bah Dragose, baga pozele alea odata... nu vezi ca poporul sufera?
Aha, merci de pont!... stai ca-l stresez acu'

Rezolvat problema cu ajutorul lui Dragos... thanks, berea e la rece deja!
Domnilor, am nevoie de putina poxilina, sau poxipol (sau cum 'reaku se cheama substanta aia care se amesteca si se face ca o plastilina)... am la mosu cateva bucati de roca pe care stau lipiti niste polipi. Ei bine, as vrea sa le prind de decorul meu, iar pozitia dorita nu poate fi obtinuta prin lipirea cu super-glue gel.
1) Eu as merge totusi pe o varianta de bazin care sa aiba latimea cel putin egala cu inaltimea... ba, daca ma gandesc bine, l-as face chiar mai lat oleaca.

- obligatoriu as face background pe peretele din spate... m-as chinui sa ascund in background si 2 pompe mici.
- daca bazinul este generos in latime, atunci si backgroundul poate fi construit "din belsug", in asa fel incat sa "aiba un relief consistent"... ca rezultat, putem elimina mare parte din structura de "piatra vie" care ar trebui sa ocupe bazinul.

2) As face dulapul cu o compartimentare pe verticala, astfel incat sa avem 2 etaje acolo:

- etajul 1 (partea de sus) - prevazut cu usa - in spatele ei se ascunde sumpul si toate acareturile.
- parterul (partea de jos) - de tip "open space", fara usa, fara spate - in care sa stea chillerul.

In aceste conditii, chillerul va sta practic intr-un spatiu deschis, insa va fi situat sub acvariu.

Eu am avut un melc si un pagur inca de la inceput... si au rezistat eroic, la niste valori ale parametrilor apei care erau de-a dreptu' nasoale

- eu cred ca poti baga un pagur si niste melci...
- poti sa maresti durata iluminarii... eu am ajuns sa tin lumina aprinsa, acum, 9 ore/zi (la 50% din intensitate)... si nu am alge.
koala wrote:... Am observat, seara (la lumina lanternei), niste oratanii care se plimba prin crapaturile pietrelor... arata ca niste miriapozi, se misca repede, au cam 3-4 mm lungime si multe picioare (sunt de culoare inchisa). Astea de unde 'reaku au picat? Si ce sunt?

Ei bine, orataniile astea sunt din ce in ce mai multe si mai "obraznice" ... misuna prin crapaturile pietrelor si se fugaresc intre ele. Am surprins una, plecata intr-o expeditie de cucerire, pe langa geamul acvariului. Mie mi se par a fi Amphipodes, voi ce ziceti?

image

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: