| Message |
|
|
Normal ca o sa dai, asta e "de la sine inteles"
... 2 poze fara pretentii, ca sa te pregatesti sufleteste  ...
... scuzati calitatea lor, sunt facute doar in scop documentar...
|
 |
|
|
Testul de apa din seara asta:
- pH - 8.1
- KH - 9.8
- NO2 - nedetectabili
- NO3 - 10
Altele:
- Capacul din plasa (plastic, ochiuri patrate, latura de 1 cm)... mi-a ramas disponibila o bucata de 70*50 cm, spuneti-mi daca aveti nevoie!
- nea' Caisa (pagurul) a "naparlit"... la ce interval de timp se intampla asta?
- melcii se plimba de mama focului prin bazin... ies afara si intra in nisip, dupa niste reguli intelese doar de ei.
- mi-a scapat mancare (mixtura) peste zoanthusi... mananca de rup

|
 |
|
|
Am sa fiu foarte atent la acest topic  ... nu ma pricep la fitingaraie, da' stiu ca pot sa enervez oamenii... asa ca sunt aici  .
|
 |
|
|
Peskaroosh wrote:"prenotari" se fac ? din ponta asta as vrea sa cumpar si eu cativa puiuti din care sa se aleaga o pereche , sper la fel de reusita precum Rita&Carlos .
Bai, ma leshi?  ... puii lu' Carlos nu se vand...da' se dau cado'  . Deci DA, daca vrei, am sa-ti dau cativa pui.
PS: Data trecuta m-am rugat de voi sa veniti sa luati din puii aia... m-am milogit pe la petshopuri
|
 |
|
|
|
Asa, asa... baga mare, domnu' Adrian!
|
 |
|
|
|
Da, in perioada lor de reproducere se coloreaza foarte intens... daca sunt hraniti corespunzator, daca lumina acvariului este corect aleasa, daca fotograful balanseaza bine culorile, ei bine, atunci pestii pot arata in acest fel.
Nu e pacaleala, am avut si eu perioade in care au fost rosii ca sangele (cauta pe paginile din urma).
|
 |
|
|
Salut,
Acvariul tau este micut... pe masura ce il vei umple cu pesti, riscul sa patesti fro' "boacana" creste exponential.
Este evident ca sfatul nostru ar fi sa nu suprapopulezi bazinul (stim ca tentatia e mare, dar mai stim si ca tie ti se par putini pestii dinauntru  ).
Daca totusi nu te poti abtine, ei bine, mai poti sa pui inauntru 3 platy rosii (1 mascul + 2 femele). Sunt pasnici si pot coabita linistiti cu restul pestilor tai.
Si molly si platy iti vor face pui (cu o frecventa aproape lunara), deci numarul lor va creste.
|
 |
|
|
Nu m-am invrednicit sa fac poze... algele verzi au disparut tot asa cum au si aparut, adica din senin  ... apa inca nu e limpede de tot, insa am facut progrese
- puii au "iesit la zbor" ieri dimineata (ponta depusa pe 24 martie)
- parintii ii ingrijesc cu deosebita atentie,
- Carlos si Rita au mai crescut (Carlos e undeva pe la 20 cm lungime) si s-au ingrosat in greaban... mananca "din palma".
|
 |
|
|
|
Cam la asta ma gandeam cand ziceam de background care sa mascheze fire si tevi...
|
 |
|
|
|
Hmm...
|
 |
|
|
|
Ma dispera cum se vad firele alea si toate acareturile... in mod normal, la un bazin obisnuit, nu as avea asemenea nemultumiri (asta e, trebuie sa fie acolo), DAR la un bazin ca asta tare as vrea sa reusim sa mascam eficient toate cacaturile.
|
 |
|
|
|
Ref. chiller si amplasarea lui in dulap:
- nu se poate pune pe o polita, fara sa aiba usa care sa il acopere?
- cum ar veni, sa stea sub acvariu... "la vedere".
- partea cu usi sa inceapa de sub el, doar in portiunea unde e sumpul.
Cam asa ceva ...
|
 |
|
|
Iti dai seama ca toate astea nu valoreaza nimic fara poze... nu-i asa?
|
 |
|
|
DA!
- varianta de 105 litri imi pare mai "proportionata"... mai "clasica", mai "cuminte".
- varianta "inalta" este totusi mai spectaculoasa, vizualizez cu ochii mintii  un perete de stanca pe care urca, spre lumina, soiuri diverse de corali.
- peretele din spate il "vad" acoperit cu background... si nu, nu ma gandesc la un simplu autocolant!  . Pietre lipite direct pe geamul vertical si, intre ele, turnata spuma poliuretanica (acoperita cu nisip).
- nu inteleg partea cu overflowu' si cu returul... e "bean" sau e "clasic"?
- capacul trebuie facut mai "larg" decat gura de vizitare  , iar in jurul acesteiea se pot monta ledurile...
- este de studiat aspectul legat de distanta mica dintre apa si leduri: ma gandesc la caldura degajata... ma gandesc la "explozia de alge" din zona aceea.
- este remarcabila intentia de a nu avea in bazin niciun "acaret tehnic"!... imi pun intrebarea fireasca: "Cum 'reaku scapam si de pompe? Cum facem sa nu se vada" ... e clar ca 2 pompe mari, ale caror cabluri de alimentare urca spre suprafata apei, arata aiurea intr-un bazin "aparent fara tehnica".
|
 |
|
|
@r_o_n_i: Multumesc de oferta, am sa profit de ea!... Dragose, daca n-ai apucat sa vorbesti cu nentoo Claude, retine ideea... daca deja lucrurile-s in miscare, nu e nici o problema.
@mosu: Bah, unde vezi tu culoarea aia albastra?
|
 |
|
|
Foarte frumos, domnule!
Ai si mana, si ochi!... si multa rabdare  ... BRAVO!
|
 |
|
|
Care 6? Ca pe unul dintre ei nu l-am mai recuperat de la mosu din bazin... asa ca n-am decat unul singur  ... merg pe ideea ca iau 4 ca sa raman cu 2
|
 |
|
|
Cetatene, ia-mi si mie fro' 3-4 melci nassarius (daca e loc in pungile lu' matale)... daca nu, nu e bai
|
 |
|
|
|
Tinem pumnii!
|
 |
|
|
Adrian_ wrote:... La el o sa inceapa distractia abia cand o sa creasca semnificativ incarcarea biologica.
Mda, asta e clar un pericol pe care o sa incerc sa-l evit cu maaaare eleganta  .
Asta inseamna un crevete (Florica) de Paste... un Amphiprion ocellaris (clown) peste o alta saptamana si apoi, dupa o perioada de observatii si teste, inca un peste (as vrea un Grama loreto). Si aici ma voi opri.
- 5-6 melci
- 1 pagur
- 1 crevete cleaner
- 2 pesti
E mult pentru bazinul meu?
Ce parere aveti?
In alta ordine de idei, am testat apa:
- Nitriti (NO2) - nedetectabili
- Nitrati (NO3) - 10
Nu am mai facut si restul testelor, deoarece ma interesa doar evolutia tandemului nitriti-nitrati.
|
 |
|
|