| Message |
|
|
mc sesmar, ma gandesc acum, ca , punctul focar, (roca de lava) nu va mai avea un efect prea pronuntat... deoarece, pana acum aveam ca punct focar dreapta L aromatica, si in stanga piatra, dar acuma am inlocuit alternanthera cu Stelata si L cuba.. nu voi mai avea un punct focar pronuntat in dreapta... am sa bag niste lemne in dreapta ca sa fie punctul mai pronuntat,
Ca update:
Fertilizare:
pps-clasic redus de la 3 mll la 2 mll
de maine voi mari 1,5 mll profito (pana acum 1mll zi)
in continuare schema a1 de la dennerle
Apariatie Fuzz, la inceput
Am sa adaug maine Egerie densa + cativa amano strimp + 2 Otocinclus vestitus, pentru combaterea fuzului.
lumina 8 ore zi.
Urticularia mea nu merge, am ajuns la concluzia ca nu-i place duritatea de 10 . inca o mai las, dar pe langa ea am bagat glossostigma.
Riccia mea face cu ochiul
am sa vin maine cu ceva poze de ansamblu
pana la urma m-am inselat nu am didiplis, am rotala najenshan, creste de rupe
Poze pesti:
Microrasboras G , cred ca asta e un mascul

|
 |
|
|
|
pune niste poze te rog, ma tot bate un gand sa aduc un paianjen in casa... nu ca as fi foarte interesat sa-l cumpar, dar eu sunt curios cum arata casa, poate si alti useri la fel , care ar fi interesati sa cumpere
|
 |
|
|
|
vai scuza-ma, e sambata intelege-ma ca am servit un paharel, am impartit un calcul, Am vrut sa zic sa bagi 1 mll la 80 l apa (imi cer scuze)
|
 |
|
|
|
semi plantat, foloseste pps 1 mll la maxim 20 lapa
|
 |
|
|
Val wrote:Aha... PPS-Pro...
E o buna metoda pentru inceput. Ai grija totusi. Adapteaza doza aia recomandata de ei in functie de plantele tale. De numarul lor de viteza lor de crestere de iluminare etc.
Spor!
dupa cum zice val, si cum faci tu , inseamna ca ai un acvariu super plantat la maxim, asa e ? ca daca nu e si normal sa-ti creasca algele
|
 |
|
|
|
uite ca si la mine a aparut fuzz, dupa ce am curatat filtrul adica circa 2 luni de zile, si o modificare de lumina la pranz+ am marit doza de fertilizare pps-clasic cu +1mll, au aparut, eu incerc sa bag 5 amano shrimp si egeria densa, + diminuez portia zilnica de pps. Daca observ schimbari te anunt.
Cat despre cum fertilizezi tu pss, mi se pare foarte mult. eu pana acum puneam 1mll la 90l apa, si de cand am inceput cu 1mll la 60 l apa, a fost prea mult, acvariul nu este inca foarte bine plantat, dar am incercat si am esuat
|
 |
|
|
astazi am vazut acvariul LIVE :jumpers: e super :bravo2:
Astept sa vad cum ne prezinti acvariul cu noile specii de plante 
|
 |
|
|
|
Donez Alternanthera Ilicina Reyneki + Nucus
|
 |
|
|
Scuzati Admini , dar nu fac goana de posturi, Ceea ce incerc sa fac este Un jurnal cap coada al acvariului meu, Cu toate modificarile produse. Astfel va rog sa criticati toate actiunile mele, sa stiu daca fac bine sau nu.
Sfaturile sunt binevenite.
Tot ce fac este din cap si ochi, dar totusi se poate ca sa si gresesc.
Up-date, Rock's (volcanic rock-Made in , Sfanta Ana Lake Romania) in coltul din stanga, Centru si Departat
Ce parere aveti ?
Pe viitor altermamthera va fi inlocuita , nucus scoasa si ma gandesc la niste radacini micute de vie
|
 |
|
|
|
Inchis, controlerul pare a fi la peste 90 % ok. sonda mea e dusa.
Ok. Inchis de Val. Pentru re-deschidere puteti da un pm unui administrator.
|
 |
|
|
|
eu il hraneam cu kironomus si tubi
|
 |
|
|
|
eu cred ca inteleg de ce va bana userul daca cineva va avea planta faronului, Dupa mine, a fost cea mai dificila planta de intretinut, iar daca o persoana va reusi sa o creascam practic a descoperit secretul care il detine @Porcu, iar daca se imtapla asta, ii poate fi egal, nu doar prin citite, ci prin experienta si intretinerea acvariului cu ochii, la o adica daca ajungi sa realizezi tot ce se intampla si sa combati cu ochiii inainte de a se intampla ceva, e clar ca ai trecut un prag in ale acvaristicii
|
 |
|
|
mult succes cu pestele cutit  nu era mai bine daca tineai doar un singur exemplar? din cate stiu nu se impaca 2. cat despre conditii, la mine a murit , desi avea tot ce ii trebuie, locuri de ascunzis + ca nu era stresat de nici-un peste.
tu nu ai locuri unde sa se ascunda, fai ceva , altfel va muri. Prefera locuri foarte umbrite si unde se simte teritorial . lumina puternica dute la deces, fiind un peste semi-orb, etc altele le mai citesti tu pe google
|
 |
|
|
ziua 25, am produs un mic dezechilibru cu pauza de pranz, provacand un pic de fuzz aglae, dar am tinut din scurt cu 80 mll h2o2 la 100 l apa, Astazi schimb apa 30 %
se observa ca plantele mele incep sa nu mai aibe distanta internodala mare, si incep sa prinda culoare, Singura schimbare care am facut-o a fost eliminarea provizorie a fertilizarii cu easylife carbon
un update la pesti + 15 microrasboras galaxy
|
 |
|
|
da,,, fluvalis am avut eu  bine ca nu mi-a mers ca nu stiam de advertisment, oricum nu se mai gaseste acuma in iasi, cand am luat-o era din carrefour zona Bularga
|
 |
|
|
|
eu am avut planta, pot sa zic ca pentru mine este o planta cu nivel super Omega grad de dificultate, atata timp cat toate imi mergeau bine , ma refer si la cuba, asta s-a topit
|
 |
|
|
|
de cand nu ai mai schimbat solutia ?
poti totusi verifica cu o2 in apa, dar asta ar putea duce la un dezechilibru, cel mai bine lasa o noapte un filtru la suprafata apei sa faca multe valuri sa oxigeneze,astfel scoti co2 si vezi daca indica la fel
|
 |
|
|
test permanent co2 jbl  eu ma impac de minune, mai ales ca indica 24/24 cantitatea de co2 dizolvata in apa
|
 |
|
|
|
depinde de cat zahar ai pus. sau depinde cate bule lasi, asta tu singura ai sa vezi cat te va tine
|
 |
|
|
|
eu de la inceput , nu am stiut prea multe despre acel aparat, dar am zis sa te ajut cu ce pot.Tu practic, ai un recipient de firma, asemanator cu o sticla de co2 de 2 l.
Cum sticla nu ar avea nevoie de curent, nu inteleg scopul folosiri in acel aparat care il ai tu (posibil totusi sa fie un incalzitor de are nevoie de curent)
acuma cu inchisul co2 noaptea ai 2 variante:
*ori lasi co2 sa intre in acv fara a s edizvolva, dar asa ai pierde co2
*ori lasi co2 cam 1bula la 3-5 secunde, asta tu trebuie sa o calculezi, deoarece e in functie de cata drojdie ai pus, cu cat mai mult cu atat presiune mai mare. tu trebuie sa te gandesti cat sa lasi deschis incat sa nu devina racheta recipientul
|
 |
|
|