[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Silviu Man wrote:Ce anume folosesti pentru declorinare?

biotopol de la gbl
Bucura-te cat mai ai timp... nu e tarziu sa apara un Han,Jedy sau Wader
Foarte fain nano....gazonul ala .. sau ce e....nu se intinde peste tot,ramane in tufe?

cu dropsy ... e greu... tratament indelungat,cu sanse putine de vindecare .Chiar daca se vindeca,nu se stie daca mai traieste mult ,tratamentul indelungat ,slabeste pestele.. unuldin colegii nostrii a avunt un caras cu dropsy,la vindecat dar cam dupa o luna s-a curatat.Si eu am avut o problema cu un caras, nu dropsy,a sarit din bazin si pe partea care a stat pe gresies-a infectat...un finroth si.. nu mai stiu cum ai spune....tot asa tratament indelungat,o luna si jumatate.. dupa ce am intrerupt tratamentul,isi revenise,vioi,la 2 saptamani s-a curatat
am poastat asta,nu pentru ca as sti ceva.. pe parea cu lumina sunt nul....mi s-a parut interesant ca se utiliza 3 culori in primul rind si in al 2-lea reglajul intensitatii...da pretul e foarte mare dar poate cineva care se pricepe bine... fura vreo idee..
faptul ca utiliza 3 culori ,ma atras ,...pentru ca tipul era cameraman,nu avea nici o treaba cu acvaristica si m-am gandit ca ,cu panoul asta el poate sa scoata o lumina cat mai apropiata de cea naturala...banuiesc ca pentru asta are 3 culori si cum mai toti cei care vor plantate cauta un sistem de iluminare cat mai apropiat...am zis sa postez..
eu .. de cand folosesc declorinatorul....plantele merg tot mai rau... bine.. nu pot sa dau vine pa el 100%dar cind ai plante ,sunt unele metale pe care declorinatorul le dizolva si cred totusi ca ai nevoie de ele...indiferent de plante... eu am easysi nu mare varietate dar au probleme de colorit....
sa revin.. eu nu mai folosesc de 1 saptamana nici declorinator si nici apa statuta... am un prefiltru sun sun,pe care l-am umplut cu carbuna activ.Cuplez furtunul de intrare la teava de la retea si autul direct in bazin...dupa ce fac schimbul,demontez furtunul cu prefiltrul si asta e
Carbunele activ elimina clorul din apa...
Atentie cu pestii de apa calda.. apa trebuie incalzita,intr-un fel sau altul.....norocul meu.. am pesti de apa rece
Zilele trecute, am vazut la un cameraman un panou de leduri interesant...cu rtegulator de intensitate a luminii si 3 tipuri de leduri pe panou.. cel putin asa am vazut eu... albastre alb rece si galben sau portocaliu dfar batea ceva in genul becuriloor de pe unii stalpi de iluminat stradal.. nu acelea albe..ca acelea galbene.. mi s-a parut interesant... Omul nu avea timp de vorba asa ca mi-a dat numele producatorului ALADIN .Chestia ca sunt ale drac de scumpe.Am cautat pe net si am gasit asta

https://innport.eu/fr/panneaux-souples/105-aladdin-ams-fl60dkit.html

Poate cineva este interesat sau .....de ce nu comentarii..

Acel domn a spus ca ar exista si mai mici dar....eu nu am gasit inca
da asta asa e el sau... imi da impresia ca are inotatoarele varza..
Ai filtru in bolul ala?.. nu prea cred...
trebuie sa schimbi apa mai des... un 30% la 3 zile cu apa lasata la declorinat 24 h,intr-un vas cu gura larga
nicare nu ai da prea multa....cit sa manance in 2 min... max 2 ori pe zi... nu te gandi ca moare de foama..trebuie sa ai cat mai putina mancare pe fundul bolului...
Si...mai bine renunta la bolul ala,poti achizitiona un bazin nano de 10,20l pentru el si un filtru intern....pentru el e suficient si ai v-a fi mult mai bine
nu stiu eu cu ciclidae-le dar din cite spun colegii sunt ca si carasii... intr-un fel.. fac multa mizerie.. adica mananca mult si kaka mult... asta inseamna o productie mare de amoniac...
Spun asta pentru ca e o problema de filtrare...un filtru intern la un bazin de 350 l e negru sub unghie.. adica insuficient...el nu poate face fata la productia de amoniac pe care o ai
In primul rand trbuie sa achizitionezi un filtru extern..o canistra...sunt multe tipuri.. asta depinde si de disponibilitatile tale financiare, sau,si mai bine ar fi sa iti faci un sump
pentru ca ai filtrare insuficienta si incarcatura bio mare,bazinul tau nu va fi ciclat si nici stabil,bacteriile neputind face fata la productia de amoniac care o aisi asta aduce multe probleme...
pina faci rost de in extern.daca nu ai disponibilitati financiare pentru un enheim sau un jbl ,tetra, care sunt apreciate in acvaristica ,poti achizitiona si alte modele, de ex sun sun... eu am 2 sun sun 403b la un bazin de 400 l plus internul...am 7 carasi,5 ancistrus si un plecco...toti astia fac mizerie multa si e nevoie de o filtrare biologica pe masura
deci poti achizitiona un sun sun pe care sa il umplii cu medii bio,si filtrul intern poti sa scoti din bureti,sa lasi numai pe in un burete restul cu medii boinu stiu daca v-a fi deajuns cu un sun sun 403...nu stiu cum e cu ciclidae dar e sigur ca ai nevoie de filtrare bio
In general,e indicat sa ai,un volum de filtrare bio, intre 5 si 10% din volumul bazinului...nu exista filtrare prea multa... exista doar insuficienta... cu cit mai multe medii de filtrare, ca volum, cu atat mai bine pentru animalute
in al 2-lea rand.. mi se pare ca ai prea multi pesti,28 de pesti in 350l.. vine aproximativ 11 l apa /peste.. mi se pare putin.. deci aici.. rog colegii sa spuna mai multe.. cei care au experienta cu ciclidae-le...

PS.un bazin care e cuparat cu tot cu accesorii,filtrarea si iluminarea,nu voer asigura decat minimul necesar pentru bazinul respectiv
era sa uit/...fa schimburi mai dese de apa pina iti rezolvi filtrarea...asa vei tine,cit de cit, sub control amoniacul,nitritii si nitratii....din punctul meu de vedere,er fi bine maxim la 3 zile un schimb de apa,apa lasata la declorinat 24h intr-un vas cu gura larga,sau sa cuplezi un filtru cu carbon activ la retea,ca sa iei apa direct declorinata
schimbul de apa cam 30% din volumul bazinului la 3 zile.. daca nu mai mult

hai sa nu mai poluam topicul colegului... are nevoie de indrumari si il bagam in ceata...o sa ma uit pe niste poze sa vad ce reflectoare am ca am aruncat curiile si nu mai stiu...stiu ca sunt de 60W...o sa deschid in alta parte subiectul asta sau.. chiar la mine la bazinul de 400 l

scuze colegu
l-ai scutit de suferinta.. normal nu e o boala care sa infecteze bazinul dar pentru siguranta...
caldura degajata... nu stiu ce sa zic dar nu cred ca se ridica peste 40 G celsius.. dupa 2 ore de functionare poti pune mana pe sticla de la reflector

pai si cam care ar fi calculul pentru lampile led? ledul are lumina mai puternica sau mai slaba? ca .. draq eu zic ca am 300W dar se pare ca nu e valoarea reala..
la minre anubiasul a devenit tufe....si am inteles ca nu e prea bine sau are nevoie de spatiu mai ales ca am avut prb cu gsa.. as vrea sa pun citeva intr-un alt bazin de 20 litri si sa vad daca pot sa revigorez citeva...de aceea ma interesa si inmultirea...si probabil am sa bag ceva melci pentru gsa Neritina,spiral horn

exista cumva riscul ca , daca tai un rizom sa moara amandoi?
scuze... 3Paradox a avut carasi si a avut acea problema cu dropsy
la minre anubiasul a devenit tufe....si am inteles ca nu e prea bine sau are nevoie de spatiu mai ales ca am avut prb cu gsa.. as vrea sa pun citeva intr-un alt bazin de 20 litri si sa vad daca pot sa revigorez citeva...de aceea ma interesa si inmultirea...
exista cumva riscul ca , daca tai un rizom sa moara amandoi?
tousi... cred ca e si de la solutia de declorinare...o lunga perioada nu am folosit asa ceva.lasand doar apa la declorinat 24 h,de vreo 8-10 luni folosesc si solutia de declorinare,am inteles ca ar fi indicata pentru ca dizolva si metale grele dar....pina sa folosesc solutia,nu am avut probleme cu culoarea frunzelor.Dupa ce am inceput sa folosesc constant ,incet incet,tot mai multe frunze noi rasareau tot mai decolorate... ultima care am vazut-o era chiar alba...
Am impresia ca ori cantitatea de solutie de declorinare e prea mare pentru apa de aici si v-a trebui sa reduc cantitatea ori sa nu mia utilizez declorinant si voi utiliza un carbune activ...am un prefiltru sun sun 602 in care am sa bag carbune activ,am 2 litri deocamdata,saptamana asta mai cumpaer inca 2 sa fiu sigur ca il umplu si am sa folosec apa tratata doar cu carbune activ..
salutare

Imi cer scuze daca e o chestiune banala dar....no.. ca la inceput,trebuie sa invatam..
In primul rand, m-ar interesa ce am nevoie la un bazin ca sa tin numai cateva plante...sa le reabilitez sa spun asa.. fara pesti sau ....poate cu spiral horn ceva pentru alge
am nevoie de filtrare,de pompa de aer,de apa declorinata etc....de lumina .. nu se pune discutia.. mentionez ca sunt plante easy
A doua intrebare despre anubias....se poate ca dintr-o floare de anubias sa faci 2? si daca da cum se procedeaza?
cel mai simplu, ai plante cu cerinte medii,ar trebui sa ai macar 0,5W/litru...sa alegi intre lampa led sau neoane.. asta e alegerea cam dificila..eu am luat 5 proiectoare de 60W.. dar caut sa fac un artificiu si inca nu am gasit o solutie palpabila...proiectoarele au lumina alba rece...avantajul proiectoarelor e ca ocupa putin spatiu... eu u le folosesc pe toate odata,am cateva plante easy cu crestere lenta... folosesc doar 180W
mersi koala mersi teddy... chiar vroiam sa intreb si eu de spre declorinarea cu carbunele activ... ai venit la fix cu subiectul...
in legatura cu neonul... #ancistrus sau #liv.. nu mai stiu exactcare din ei, a avut o problema cu un caras care a avut dropsi... a facut relatari amanuntite pe acvarii de vis... l-a vindecat... sa zici asa... dar e un tratament de lunga durata si slabeste pestele...al lui nu a reusit sa supravietuieasca dupa tratament decat o luna.. era prea slabit...si eu am avut un caras, primul care l-am pierdut, pentru ca a sarit din bazin iar pe partea care a stat pe gresie ,in 2 ore a aparut un puf alb,a inceput sa asi piarda inotatoarele pe acea parte si solzii... la fel,, tratament , o luna jumate.. dupa 2 saptamani dupa ce am oprit tratamentul a cedat, dar isi revenise.,de aceea am intrerupt tratamentul

tratament cu Bactopur 3 zile,fara lumina ,si pompa de aer.. eu o tineam la max si cit mai steril bazinul. dupa cele 3 zile,primul schimb de apa 50% utilizare carbune activ,a 2 zi inca un schimb de 50%urmatoarea zi se reia tratamentul
nu mai stiu exact... parca jumatate de pastila la 20 l.. Eu foloseam pastile
si da .. din cate am citit..nu pre au sanse sa scape,se zice ca ai cedeaza organele pe rand
am vazut pe amazon...5 E si ceva,....Ludwigia sp. Mini 'Super Red' Live Aquarium Freshwater Plants Rare Repens Rubin...
by New
$5.49 $
nu stiu cum cumperi din romania dar e un sit care da indicatii cum sa faci cumparaturi pe amazon, din romania

http://lansare.info/2017/01/04/cum-sa-cumperi-produse-de-pe-amazon-in-romania/

ai vazut planta asta?.. imi pare ca s-ar potrivi de minune la tine si nu pare mare
Bucephalandra Green Wavy (Loose Rhizome)

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: