[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
baaaa.. iara cobesti?......ai spun lui Koala sa iti tina un loc in autobus
nuuu.. inca nici un semn ca si-ar schimba culoarea
ce fain... multa culoare....ce imi place...si lateralul ala e de efct.. culoarea care iti lipsea din bazin..
aaaa.. nu.. ma gandeam ca vrei plante... daca nu.... nu conteaza lumina..
pentru racirea apei se folosesc ventilatoare de la surse de PC sau de la racitoarele de la procesor,montate pe capacul bazinului..la bazine mai mici se pun cite 3 sau patru in functie de cat trebuie sa raceasca...la 3 ventilatiare.. unul pentru a scoate aerul afara si 2 pentru a introduce...eu am 3 exact in felul asta .. numai ca sunt sigur ca la vara nu o sa mai faca fata.. In vara asta am avut noroc ca faceam schimburi de apa la 3 zile si nu apuca sa se incalzeasca asa tare
eu unul nu te sfatuiesc sa treci pe led... nu ca nu ar fii bun... nu sunt in masura sa spun care din sisteme e mai bun dar din cele citite si discutate pe forum,deocamdata neonul ar avea avantaj pentru tipul de lumina pe care il degaja...ar fi mai pe placul plantelor.L a led ... combinatii multe...si cred ca e destul de scump..

Daca vrei un bazin plantat cat de cat sau plantat bine,eu te sfatuiesc sa investesti intr-un sistem CO2 de care ai cu siguranta mai multa nevoie.. Lumina o poti suplimenta daca e nevoie..oricum din cate se discuta , se pare ca 0,5W/l e suficient..
sefuu eu toi-am luat apararea..... \
coleegii,ce aveti mai cu pestii lu' sefu...sau va ofticati ca si pestii lui s-au aliniat standardelor UE?
si eu ma citit ca 1 W ar fi idealul...dar din topicurile colegilor,si ce am mai gasit prin alte forumuri,se pare ca si 0.5W este suficient.restul este reteta de fertilizare si aditia
Si eu ma simt in ceata cu asta,mi-am bagat la bazin de 400l,300Wsi se pare ca nu era nevoie..dar asta e.. noroc ca am facut iluminarea pe 2 instalatii.. una de 180W si una de 120W..si nu sunt obligat sa folosesc toti cei 300 W

Silviu Man wrote:OK, un verde dominant ! Nu stiu ce sa zic, cred ca mi-ar fi trebuit alt fel de pietre, care sa faca o usoara diferenta, nu crezi ?

nu cred ca ar fi nevoie de alte pietre... petrele vinete,albastrii ,se gasesc in multe zone montane unde e si mult verde crud
waw
bine.. asta a fost o experient.. nu am continuat.. la filtrarea mec nu stiu daca stau bine...
La cele doua sun sun am la sorb,in cos bagat burete pe care il spal la 2 zile,in canistre nu mai am decit perlon intre pompa si mediile filtrante,si la asta intern am ceva mai multa filtrare mec...am bagat burete in locul unde era incalzitorul si pe lateralul camerei de filtrare,unde comunica cu camera incalzitorului, am ous perlon... asta e filtrare amecanica pe care o am.La fel,perlonul de la intern la 4 zile il spal
mersi.. in seara asta ma pun sa citesc..
unul din carasii aia colorati cu coada in trei,a devenit auriu,nu mai are asa multe pete maro cum avea,,celalalt a ramas la fel,subunkins si blak moor nu s-au schimbat si la fel.. nimic schimbat.. aaa ba da..
schimburi de apa saptamana,nu mai fac la 3 zile
am facut saptamana trecuta o experienta,am facut schimbul de apa la 2 saptamani,30% dar intre timp am completat de 3 ori cite 30 l
inainte de schimb aveam NO2=0,NO3 38ml/l timand cont ca la retea apa are NO3=28 ml/l.Mros normal in schimb culoarea ,o tenta maronie..poate si de la depunerile de pe geamuri..
animalutele nu au dat nici un semn ciudat de comportament si nici macar sa vad o coada putin crapata.. cum vedeam inainte daca nu faceam schimbul la max 4 zile,nu exista sa nu apara un pestisot cu coada sau o dorsala cu despicata...
acum nimic...
cred ca abia acum port spune ca am bazinul ciclat si filtrarea se pare ca duce deocamdata
Bine,inainte sa fac experimentul,cred ca sunt 2 luni de cand am redus cantitatea de hrana...nu prea mult,tot de 2 ori pe zi dar e mai putina
daca e sa ma uit la cata mizerie fac...cred ca as putea sa mai reduc inca.. dar eu zic ca e bine ,atata timp cat nu apar schimbari in chimia apei si in comportamentul locatarilor
am mai citit pe forumuri , si aici in fr,unii se plangeau ca au devenit aurii...dar nu am auzit de gri...si poate ca acea culoare gri de care spune,e pentru ca nu e un negru negru,, are o tenta foarte slaba spre maroniu (asa mi se pare mie) si pare pufos,e culoare mata nu lucioasa...si acel puf ,mai da in reflexie spre alb..deschide culoarea negrului.. poate ca de acest gri e vorba
aaa cu hranaaaa... sunt bataiosi... ei sunt singurii certareti cind e vb de mancare..(ma refer doar la bazinul meu)..cind nu mai apuca bulinele pana s acada s, se apuca de subtrat baietii.. si se cam ingesuiesc unii pe altii.. astia negri incep sa dea cu nasul in ei...nici subunkins nici ala rosu nu prea il baga in seama,pleaca ei asa ca sunt educati in stil francez poate "fii Gentil"dar citeodata se agita degeaba,nici macar nu ai clinteste pe astia si nici nu ai baga in seama

mai Silviu.. ma dai de gol aici cind ma gandeam ca pot si eu sa fabric un paradox...
in seara asta o sa pun niste poze.. sa vedeti ce negri sunt..cred ca astia i-a combinat cu pigmentul de la africanii astia din paris...astia au pigmentul foarte puternic....Nu ai vazut ca daca se combina o ealba cu un negru.. piciul tot negru e?

paradoxx wrote: de aia si intrebai pe Artur,deoarece stiu ca multi "Black moor" sunt asa doar in primele 4-5 luni,pe urma incep sa devina pestisorii aurii din poveste
....

nenea paradox... se intimpla paradoxul...BLAK MOOR ai mei nu si-au schimbat culoarea si nici nu dau semne ca s-ar gandi la asta
super..
sunt foare faine..fertilizezi cu ceva plantele exterioare?
bine ai venit printre noi.. virusatii..
In primul rand,in general, filtrele si iluminarea acvariilor care vin cu dotari in pret, sun insuficiente.. eu ti-as recomanda un filtru exterior hang-on.. cu capacitate mai mare de filtrare... filtrul pe care il ai este un filtru mecanic,ca elemente filtrante are un burete si poate carbune activ.Ai nevoie de un filtru in care sa pui si medii filtrante bio... inele ceramice,siporax .lava vulcanica,matrix... si filtrul si mediile bio care le poti achizitiona sunt infunctie si de bugetul pe care il ai.
Bazinul tau sigur nu este ciclat,avind filtrarea insuficienta, e greu de spus daca o sa se cicleze...ar trebui sa te orientesi dupa un filtru pentru bazine mai mari decat al tau.. de ex unul care sa fie recomandat pentru bazine intre 60-100l lsi sa fie extern.. pentru ca v-a avea un volum mai mare si iti v-a ocupa din spatiu in bazin..
cu plantele de plastic....eu zic sa renunti la ele si ofera pestilor un mediu natural.. pietre, radacini,mopani si plante naturale.. sunt destule plante fara mari pretentii cum ar fii anubias,valisneria ,mos...sunt multe
o femela la 7 masculi... e terorizata rau saraca.. normal e un mascul la 3 femelear trebui sa o schimbi...
cu mancarea sa ai forte mare grija.. la cantitatea de mancare pe care o administrezi.. sa nu dai mai mult decat sa manance in 2 min...ai putea sa le reduci portia putin sub aceste 2 min... pentru ca mancarea care se depune pe substrat plus dejectiile animalutelor,v-or sporii productia de amoniac si asta e foarte periculos pentru pesti.Neavind o filtrare buna ,cu medii bio, se poate sa se ridice nivelul de amoniac foarte repede...Citeste despre ciclare,ca sa intelegi mai bine ceea ce spun..Ce spun cei de la petshop,e vrajeala.Ciclarea,dezvoltarea si maturizarea coloniilor de bacterii este un ciclu natural pe care nu putem sa il grabim.. acesta dureaza cam 4-5 saptamani,dupa care ar trebui sa incepem sa introducem pesti in bazin.
. Filtrare insuficienta,pesti,nu multi dar nici putini.sfatul meu e sa faci schimburi de apa mai dese..adica la 3 zile 30% din volumul bazinului cu apa lasata 24 h la declorinat intr-un vas cu gura larga si in momentul schimbului sa fie la temperatura apei din bazin.Diferentele de temperatura provoaca socuri termice
pentru gradina folosesti lumina naturala?
scuze #silviu,ca te-am facut sa repeti despre gazon.. am reluat topicul de mai sus si am vazut ca ai raspuns si unui coleg... tot despre gazon..oricum mersi

daca ai scoate dopurile de la recipiente... am edea si noi ai bine culoarea solutiei

tre sa carcotesc si io ceva.. nu numai voi..

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: