| Message |
|
|
|
trebuie sa te gindesti ca, dotarile bazinului sunt insuficiente pentru ce ai vrea sa faci.In primul rind trebuie sa iti achizitionezi un filtru cu capacitate mai mare,de preferinta unul extern.In general filtrele si iluminarea care vin la pachet cu bazinul iti asigura doar minimul necesar.Daca ai o incarcatura biologica mai mare filtru nu face fata iar bazinul nu v-a fi ciclat si nici chimia apei stabila....daca vrei si plante,vei avea nevoie de aproximativ 0,5 W/litru de apa.. asta in functie de nevoile plantelor
Deci pe linga costurile bazinului mai pune ceva in plus pentru filtrare,iluminare si instalatie de CO2
De recomandat sa nu achizitionezi inainte sa intrebi aici pe forum despre ceea ce ai de gand sa cumperi... nu de alta dar ai sanse sa patesti ca mine.. bani aruncati pe fereastra cum s-ar spune.. adica am cumparat si apoi sa aflu ca nu e bun pentru nevoile mele...
|
 |
|
|
|
la un bazin de 450 l un sun sun de 6 l e mic probabil e sun sun 302....eu am 2 sun sun 402b su filtrul intern din dotare in care am bagat inca 5l medii bio si am impresia ca e insuficienta..
scalarii nu s-ai dat la guppy?.. se mai intampla si asta..
|
 |
|
|
|
in primul rind avem nevoie de detaliile tehnice a bazinului adica dotari,filtrare,capacitatea bazinului,schimburi de apa,prepararea apei pentru schimb,hrana,populatie si ar fi de mare ajutor si niste poze
|
 |
|
|
|
mihai... deschide un alt topic pe numele tau cu prezentarea .aici la "despre noi" nu "poluam" postul colegului
|
 |
|
|
|
aha.. oricum... nu ma asteptam sa iasa asa fain...ai zis ca trebuie sa incepi gradinaritul...eu unul l-as mai lasasa se dezvolte putin si aranjamentul l-as lasa undeva la nivelul asta asa cum e acum imi place la nebunie...bine cu mici retusuri
|
 |
|
|
|
waaaw.. suuper bazinul ...totusi nu crezi ca ar arata bine sa bagi buste crengi subtiri,incarligate in usa de la constructie?parca prea e curata usa pentru peisajul care il are
pentru inelul de hranire,eu am folosit,si am vazut asta de mult la un var de al meu,am folosit polisturen
sorbul de la filtru nu e cam sus?..parerea mea e ca ar fi bine ceva mai jos,mi se pare ca ar fi cam la jumatatea ciolo
anei de apa..sau e doar un efect vizuzl?
|
 |
|
|
|
Gabi... se spune ca exista 2 categorii de soferi..1- SOFERI
2- soferi de asfalt
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:In primul rind, felicitari pentru acvariu. Arata minunat si mai cu seama din jocul de lumina.
In al doilea rind, incearca sa te incarci cu multa rabdare cind te gindesti la pregatirea copiilor.
Poti sa iti imaginezi ca eu platesc ore de pregatire la un student care, dupa 4 ore de seminar,
isi descarca manualele in limba engleza ... ca sa inteleaga cite ceva? Asta e! Doamne'ajuta
sa-l vad trecut de barierele invatamintului romanesc si il trimit afara, sa invete si ceva ce
poate sa-i foloseasca mai tirziu. Acum regeret enorm ca nu am luat aceasta decizie de la inceput.
Silviu.. nu regreta... lasa-l sa faca studiile in ro.. ca nu sunt recunoscute peste tot...asta e singura problema.. in rest...la invatamant...materie predata in scoala,suntem peste ei cu mult..iti dau exemplu stupefiant...am un prieten care a venit acum 2 ani in Franta cu familia...este inginer automatizari... are un baiat cu o problema psihica.. ceva cu concentrarea...nu e ceva sa se vada si fizic... era la scoala ajutatoare ,in clasa a 4-a.Cind l-a inscris la scoala,in Franta,a dat o examinare sa vada nivelul... a intrat tot in clasa a 4-a la o scoala normala,,, cand la noi era pentru o scoala ajutatoare(pentru handicapati )cum se spunesi mai am inca vreo 2 exemple .. dar nu are rost sa il trimiti...
|
 |
|
|
|
mi se pare ca deja e prea mult.. ce filtrare ai si ce mai ai prin bazin.. ornamente plaante filtru etc
ornameltele ,filtru intern daca ai, substratul... reduc din volumul bazinului.. si pestii eu necesitatile lor ca volum de apa pentru o dezvoltare buna si fara stres
|
 |
|
|
|
Doamne ajuta.... sa iasa.. iti scurteaza mult timpul...
|
 |
|
|
|
aaa nu ma intelege gresit.. nu iti spun sa nu o faci...chiar sunt curios,daca cineva cu experienta o face si ai reuseste atunci...e super
|
 |
|
|
|
mersi pentru sfat...normal,e si logic ce spui.. deocamdata ma chinui cu plante easy... ce sa spun de corali care sunt mult mai pretentiosi...iar aici, apa e foarte proasta si pentru pesti de apa dulce..e nevoie de o investitie consistenta pentru a incepe cu corali..
|
 |
|
|
|
si asta vrei sa experimentezi?daca merge sa pui creveti dupa 3 zile si sa faci ciclarea cucrevetii in bazin si schimburi de apa..?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
da.. normal...numai ca nu prea sunt magazine in zona.. poate celelalte au dar sunt cam departe.. la periferie..cel tarziu miercurea viitore am si melcii
|
 |
|
|
|
eu nu stiu care e treaba cu filtrele acestea,inca nu am utilizat ca sa pot sa ma pronunt.. ceea ce stiu cla este ca, scadera debitului se produce datorita colmatarii madiilor filtrante sau incarcarea furtunelor.Eu am 2 sun sun 402 b de care sunt multumit
Problema cu lipirea capacului sau furtunele,fiind greu sa le desfaci, eu, parerea mea e ca se datoreaza vaselinei pe care o utilizati..Nu stiu cati dintre voi ati facut pene de cauciuc la masina,sa inlocuiti voi camera sau cauciucul...Si la cauciuc se pune vaselina ,si pe janta,pe zonele de contact intre cauciuc si janta.. aceasta are 2 proprietati.. astupa mici pori intre cauciuc si janta dar se si lipeste datorita presiuni exercitate de aierul din cauciuc..Deci eu cred, si mi se pare logic ca cei care folosesc vaselina la capacul canistrei,la ribineti unde umbla odata sau de 2 ori pe an, sa se lipeasca...si capacul si furtunele pe robineti sunt presate
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
sincer ,Silviu,nu as incerca....si sa mor daca ma gandesc sa incerc vreodata... am o experienta prin care nu vreau sa mai trec...Chestia asta cu ciclarea in 4 zile sau hai o saptamana...mi se pare ca si cum i-ai spune unei femei insarcinate ca daca ia ,,, pilulele astea, naste la 3 luni un copil sanatos...pe bune...
nu cred ca cineva a gasit solutia sa faca lucrul mai repede si mai bine ca natura...
eu ma gandesc ca daca faci incercarea....sa nu dai peste cap altceva la biotop.. cu solutiile care le bagi...
daca tot incerci,si daca exista o problema asa cum ai spus... mai bine restartezi tot
|
 |
|
|
|
pe linga faza cu GSA -ul .. care tu mi-ai spus-o Silviu....bine si mai sunt si alti colegi care mi-au dat informatii foarte necesare despre combaterea GSA....deocamdata nu fac nimic decit sa o indepartez din cand in cand mecanic,cat se poate sa nu ranesc planta.. am gasit un al 2 magazin care vinde pesti.. are si un bazin cu corali... dar nu mi se pare prea ingrijite bazinele.. si culmea...nici aoci nu gasesc melci.. v-a trebui sa imi comand vreo 3 sau 4
tratament pentru alge.. nu prea imi vine sa bag in apa..si asa .. abea am reusit sa adug bazinul sa o stabilitate cat de cat...
scuze of topicul...
de aceaa te-am intrebat timisoru.. sa vad daca ai gasit o solutie...eu am lumina slaba ..120W la 400l si tot apare GSA-ul... daca pun 180W... in 3 saptamani plantele sunt negre tinand cont ca nu fertilizez deloc
Din cate am mai citit se pare ca solutia cea mai buna si mai eficace sunt melcii...ma refer la GSA
|
 |
|
|