| Message |
|
|
@Roni: Hmm, deci daca din aia e, atunci nu am  ... bucatica de coral care creste la mine este din ceea ce mosu numeste "pufoshenia"... habar nu am cum se numeste.
|
 |
|
|
Dragule, bun venit (ca sa zic asa, dupa ce deja am mai tot vorbit  )!
Fii atent cu bazinul ala care a stat uscat pe balcon!... as zice sa-i faci intai un test, undeva pe-afara... siliconul se usuca si isi pierde calitatile, daca bazinul e tinut uscat o perioada mai mare de timp.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Coralul din a treia poza e unu' din ala de care tu ai zis ca nu vrei, este un SPS - milka.
O zi buna,
Dragos
Aha, asta e ca in bancu' ala cu:
"Tanara, blonda, frumoasa, studii superioare, dimensiuni de manechin... vand cap-tractor!"
On topic: Am intrebat pentru ca si eu am o bucatica de asa ceva in acvariu... mi-a zis mosu sa o pun acolo si sa vad daca "se prinde" (a fost printre primii corali pe care i-am adus). S-a prins si creste usurel... e tot asa, o "pufoshenie"  .
|
 |
|
|
|
Foarte misto, imi plac!
Coralul din a 3-a poza, ala "pufos", ce este?
|
 |
|
|
|
Felicitari, ai 4 femele!
|
 |
|
|
Ei, asta vroiam sa aud!
- Baga iute linkul ala cu cartusul suplimentar... nu se poate monta pe returul unei canistre?
- Ma gandesc sa incropesc un reactor de antiphos pe care sa-l inserez pe circuitul de retur al canistrelor... sau, sa cumpar un alt filtru extern mai mic, pe care sa-l folosesc doar pentru carbune si antiphos (canistrele mari sa le las pline doar cu matrix).
|
 |
|
|
ionutlatcan wrote:Mai bine faci unul din sticla ultraclara pe dimensiunile dorite si pe asta il dai cuiva care agreeaza marginile rotunjite...
Ma tenteaza ideea lui Dan (cu Edge-ul ala modificat), asa ca oricum am de gand sa-l inlocuiesc...
... si n-am gasit o metoda sa curat perfect colturile rotunde  .
@Iulian: Ma bate gandul sa maschez lipiturile cu ceva cornier mic, negru, de pvc ...
|
 |
|
|
|
Da, stiu si eu metoda asta... o sa incerc, sa vad ce-mi iese (cand a fost nevoie sa acopar doar o latura, am reusit). Acum trebuie sa acopar 2 laturi.
merci,
|
 |
|
|
Dragule,
- Cat de mult fosfat poate sa acumuleze o bucata de polistiren tencuita cu un strat (destul de subtire) de ciment+nisip?
- Cat de mult timp poate sa dureze pana cand fundalul acela "se curata"?
- Imi place cum arata acvariul cu background, asa ca sunt dispus sa cumpar 1-2 kg de antiphos lunar... si mai mult, daca trebuie.
- Crezi, sincer, ca nu se poate "lupta" cu fosfatii?
... dupa ce amenajez bazinul (cu pietre si nisip) o sa am timp berechet sa fac toate testele si toate incercarile de pe lume... nu ma grabeste nimeni, asa ca va fi un bun exemplu de "lupta omului contra naturii vitrege"  .
* Am testat apa cu tester Hanna (mosu): 0.18 - valoare mare
* Am bagat (ieri) o cantitate de 400 gr. antiphos ...
* Maine iau o proba de apa si facem iar testul... o sa vedem unde stam si cum decurge treaba...
|
 |
|
|
|
Pentru ca mi-e teama de felul in care voi reusi sa-l lipesc...
|
 |
|
|
Ca sa zic asa, niste poze ar fi de mare ajutor  ...
|
 |
|
|
|
Da, vreau... ia-l la tine, te rog!
|
 |
|
|
|
In urma discutiilor purtate cu mai multa lume, am decis ca Paracanthurus hepatus este out of the question.
Raman in cursa:
1) Perechea de clowni: Amphiprion clarkii - 2 pesti
2) Chirurgii: Zebrasoma flavescens & xanthurum - 2 pesti?... poate 3 pesti?
3) Flame angel: Centropyge loricula - 1 peste
4) 1-2 exemplare de pomacanthus (depinde ce specii gasesc)
Ar merge si 2-3 guvizi din aia care "mananca" nisipul?
|
 |
|
|
|
Doresc sa va cer un sfat:
- vreau sa "intorc" acvariul, adica sa pun partea cu colturile rotunde in spate (nu mai suport felul in care se vede acvariul prin colturile alea).
- pentru asta trebuie sa scot totul afara si sa dezlipesc colantul albastru de pe latura care va deveni "fata acvariului"... si tre' sa "tencuiesc" cu silicon negru laturile care vor forma "spatele".
Intrebare:
- Se va decicla acvariul?... voi pastra toata apa scoasa.
PS: Mihai, pestii aia sunt extrem de teritoriali si nu prea accepta (in bazine mici) inca un colocatar de aceeasi specie...
|
 |
|
|
|
Gabriel, te rog sa-mi spui si mie cum ai facut peretele ala negru:
- ce silicon ai folosit?
- cum l-ai intins?
Vreau sa "vopsesc" in negru 2 laturi ale bazinului mic si mi-e ca o sa iasa aiurea cu autocolant.
merci,
|
 |
|
|
Domnii mei,
Dupa cum bine stiti, incerc sa pun pe picioare bazinul cel mare:
- 2 metri lungime - 550 litri (volum brut)
- am fundal de polistiren + ciment... care fundal, acolo ramane, indiferent cati fosfati are in el (asta o spun in mod special pentru prietenii mei Gabriel si Dragos  )!
- am pietre mari, uscate, din care voi incerca sa incropesc un decor cat mai "sucar"... voi face poze.
- am comandat skimmer (debit apa = 1200 l/h, debit aer = 650 l/h)
- am comandat 2 pompe koralia (debit = 5200 l/h)
- am un sac de nisip.
Nelamuriri:
- Cum realizez eu ciclarea cat mai bine si mai eficient?
- Pun bacterii, sau nu?
- Daca DA... de care bacterii? De unde?
- Filtrarea se face prin canistre cu Matrix, carbune si antiphos... bag si carbune si antiphos de la inceput?
- Alte sfaturi, pareri si idei?
|
 |
|
|
|
Domnilor, eu ma stiu cum sunt... dintotdeauna mi-au placut pestii, nu plantele! De aceea, majoritatea pestilor pe care i-am crescut au fost cichlidae.
Ca atare, nici acum nu ma voi da in vant dupa corali si nu vreau sa transform bazinul intr-o gradina frumos colorata (e chestie de optica personala).
... vad acolo niste GSP, intins peste tot... niste palythoa si zoanthus... ceva xenia si ciupercute colorate (discosoma). Atat!
In rest?
Pietroaie si pesti...
|
 |
|
|
|
- Nedorind sa tin corali, ma doare la bascheti de "rasarit" si de "apus".
- Ideea mea este sa plec dimineata cu lumina albastra... pe la pranz sa aprind si lumina alba... apoi, seara, sa le sting in ordine inversa.
|
 |
|
|
Sa-ti traiasca!
Pestele ala nu are cum sa sara, deoarece Mihai are plasa deasupra bazinului... nu-i asa, Mihai?
|
 |
|
|
Pai lumina e deja stabilita cu Dorin... leduri... albe + albastre... moonlight... circuite separate pe culoare, cu prize programabile...
PS: Da' la fundal nu renunt!
|
 |
|
|