[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Horatius wrote: Deci Caridina nu se gaseste...

Nu, cel putin eu nu stiu sa se gaseasca pentru moment in Bucuresti smilie
Horatius wrote:Salut!
Voi veni in Bucuresti peste vreo 2 saptamani asa ca as putea lua si de acolo, daca imi spuneti exact adresa magazinului.

Exista unii care seaman izbitor cu astia desi pe piata noastra au patruns sub denumirea de Atrax.
Pretul este de 60.000 pe bucata in piata Obor la Marius.
Daca ii vrei pentru consum de alge insa iti recomad hotarat Caridina care pentru moment nu se gasesc insa.
Atraxii mai mult au rol de sanitari.

Despre Atyopsis moluccens ...asa pe scurt din ce am observat eu.
Culori superbe, apa rece si bine oxigenata asta fiind problema, extrem de pasnici in ciuda marimii...utili curatatori
Diferenta mare este dupa parerea mea intre iulie si octombrie...ceea ce dovedeste mai degraba cat de mult face un background bine executat decat ce mari prefaceri au aparut in bazin.
Problema luminii cred ca ai rezolvat-o desi e evident ca ai avut oaresce necazuri -de exemplu la planta rosie..adica Alternanthera, dupa cum are frunze doar de la mijloc inseamna ca de acolo a inceput sa miste bine.
Imi place cum iti merge Marsilea ii prevad un viitor frumos si ceva sanse ar fi ca si Lilaeopsis-ul ala sa ajunga fro` data asa cum il intitulezi adica gazon...dar intradevar ai de asteptaaat cu el.
Zic si eu ca albu` nu strica deloc o radacina
Sincer si sper sa nu te superi ca iti spun asta eu as mai schimba multe dar as si pastra cateva. Chiar si ideea ta cu pestii mi se pare pozitiva. As fi un pic mai indraznet si as trece la plante care necesita mai multa bibileala cu tundere si/sau replantari periodice decat echinodorusii aia...frumosi dar de relativ banali.
Radacina sper ca stii ca o pui din plecare cu Java sau cu Microsorum pteropus 'Windeløv' si asta o sa-ti aduca si un verde inchis ce va contrasta in mod placut cu verdele mai crud deja prezent
Concluzia mea: esti pe calea cea buna...dar mai ai de asteptat fie sa creasca plantele ce tocmai incep sa mearga fie ca sa inlocuiesti anumite plante cu altele.
Spor la treaba si te mai astept cu o imagine peste ceva timp.
Mi se par educative pasajele astea succesive pe care le prezinti pentru oameni care sunt capabili sa accepte ca sfaturile date de oameni pe forum sunt utile. Tu esti o dovada ca ti-au folosit
Acuma ce sa zic una peste alta o mare realizare si o imagine de neuitat.
Pe mine nu ma deranjaza rosu mai degraba e deranjanta ideea cu radacina dar inteleg ca e rezolvata...
Da senzatia e de acvariu crud...inca nu am ce sa ma infig in el da nu stiu ce sa mai zic ...stiam ca l-ai ridicat mai de mult ?!?
Nymphaea aia pare de pilda cam cheala...da cand se face ea mare :brosu:
Bine dracu` ca nu m-a pus cinevca sa ghicesc ce-i de-a dreapta si de-a stanga tufei aleia de Micranthemum ca sa mor daca reuseam...ai dreptate cu poza..ce planta e aia...tenelus?
Mare ...frate faron...mare. Sa nu imi spui ca schimbi apa la galeata...ca ti se mai ridica un templu pe undeva prin Baia Mare
Nu pot inca sa-l judec ca pe un intreg...numa tu stii ce ai in cap sa scoti din el, dar ai zone ce ma fac sa ma simt prin reviste

Daca la acvariu ai luat coronitza la pesti cu greu te pot ierta. Ba chiar voi fi direct ...la pesti nu imi place nici mie dddaaa loc.

Nu ma bag in "stralucita" combinatie discus/scalari de care ti-au sarit toti in cap o sa fiu mai direct...pur si simplu nu imi place ce pesti ai pus acolo si pace.

Schimba-i ...schimba-i pe toti...si discusii aia: 2 d`un fel , unu de altu si inca unu ratacit si scalarii si lerii.
Toti impreuna imi dau senzatia dddaaa ne-am adunat din intamplare si findca nu aveam unde sa ne intalnim hai sa o punem de-o bericioaca in acvariu la Marele Farao` .
Cateva sute de neoni rosii, neritine, creveti, otto si sanatate.
Eu asa as gandii, da nu-i musai sa iti placa si tie...asa am eu idealu` in cap.
Imi plac acvariile mari cu o singura specie si langa care pun "muncitori la lucru": otto, ancistusi, melci, creveti...etc
Specia dddaaa baza la mine in acvariu au fost fie neoni rosii, fie scalari diamond, fie platy rosii romboizi...aprpos superbi fie draci mai stie si salahorii de rigoare de pppaaa langa ei.
aripel wrote: ps. eu zic sa facem o intalnire de duminica cu tema fotografierea acvariilor pentru ca sunt multe chestii de spus si e mai bine live..

Duminica il aduc pppaaa impricinat la intalnire
Allen_g30 wrote:
Sony DSC P -72? nu cumva P92?

NU din pacate e doar 72...am zis ca trebuie sa-mi schimb jucarica...si a mea are 3 ani
Leo2003 wrote:
Anubias wrote:
Cred ca te-ai referit la Hottonia inflata. Da, intr-adevar seamana cu elodeea.

Eu zic ca nu seamana una cu alta. Ma tem sa nu fie o confuzie.

Nu eu speram sa fie ASTA care seamana cu ASTA si care semana cu cea din parte stanga a POZEI ASTA ...da nu a fo` sa fie
Next time poate deh caut si eu un om care sa detina planta asta...Tonina si nu il gasesc. Speram ca el poate locuind in Finlanda o are accidental in acvariu...da vad bine ca nu e cazu`.
Allen_g30 wrote: "nenea Sandu", tre filtru de polarizare dom'le, deh, ca doar asa scapi de reflexii.

"nenea Sandu" are un Sony DSC P -72 (parca asta-i indicativu`)...filtrele aste de care vorbesti matale se potrivesc la jucaria respectiva.
Cat costa ele ca poate merita sa-mi i-au alt aparat
fr0ggy wrote: dupa 3 ani de zile am reusit si eu sa obtin si eu o poza de calitate buna la acvariu si din prima. (calitate buna din perspectiva unui olympus c120, vechi cam de 3 ani.)

oho ...chiar arata bine, felicitari
o sa incerc si eu sa pozez dupa schema asta
Totusi cu reflexiile alea din geam ce putem face? Cum am putea scapa de ele ...ca si eu am pierdut cateva poze reusite din acest motiv?
furnici wrote:cat de pui si cat de scump?

Sandu wrote:Detalii si comenzi numai pe PM

:o

Imi pare rau. Oricum inchid topicul caci toti cei 4 pui disponibili au fost vanduti/antamati, ca painea calda .
Eu nu o sa mai am, am renuntat la ea, caci mi-am facut damblaua iar acum ma pregatesc de alte plante...dar cunosc pe cineva care a preluat planta mama si va avea pui in curand
Cand o sa considere de cuvinta banuiesc ca o sa mai apara anunturi similare
Uite am mai gasit ceva aici, aici si aici . E drept doar unul din link-uri e in franceza...
Am vazut pe undeva ca are denumirea vulgara de pittbull...nu inteleg de ce caci am citit ca e harmless.
Imi pare rau in general incerc sa sfatuiesc lumea din experienta proprie...dar dupa cum iti spuneam nu cunosc pestele si nici nu am lucrat cu el. Totusi imi place mult cum arata.
Pe de alta parte nu am vazut nicaieri sa fie cotat ca mai bun "mancator de alge" ca otto-ul
Bafta si tine-ne la curent
Eu unu` sunt foarte interesat de comportamentul sau in acvariu...macar asa de amoru` artei caci altfel cinestie cand o sa ajunga si la noi
Dan_McTudor wrote:Exista asa ceva in Romania ?

Nu exista si nici nu am "lucrat" cu el.
Imi place...baga detalii cand te prinzi ce-i cu el.
Ai intrebat de neritina si de creveti?
Revin cu o intrebare...totusi sper ca nu vrei sa tii plantele astea cu carasii
Anubias wrote:
De fapt nu mi-e frica ca mananca neonii ceva mustati scalarilor (poate dimpotriva, sa nu-mi manance scalarii neonii). Insa daca zici ca nu o sa fie Hilton, atunci mai bine nu-i pun. Eventual daca ii pun in schimbul celor 3 xifo e bine atunci? Ma refer la o singura pereche de scalari..

Sincer si mie xifo` mi se pareau din alt film ...nu as putea sa iti dau musai o explicatie...da ma rog asa mi se parea mie. Nu e nici o regula care sa spuna cum ca xifo nu e compatibil cu scalarii

Anubias wrote: elodeea...Pe deasupra stau si in Finlanda, asa ca nu stiu daca te-ar fi ajutat daca le-as fi cunoscut
...scuza-ma din poza aia m-a dus gandul la o alta planta pe care nu am avut-o in veci si care nici nu exista in Romania...tocmai d`aia "bateam shaua" in Finlada...dar s-a dovedit ca poza-i poza si elodea-i elodee
razvan wrote: am vazut ca "pe afara" la neonii rosii le zice cardinal tetra, si poate de aici "confuzia"

...asta cam asa e , ce-i drept nici eu nu am facut declicul necesar a se declansa la momentul constientizarii locatiei lui Anubias (fost "VelociRaptor")
Probabil ca la asta s-a referit.
fishtecine wrote:Nu e nici o problema ca au stat scoase, vin duminica, precis.

Te-am notat
Anubias wrote:Salut,
Am un acvariu de 180 l (~150-160 l utili) si am asa:
- 12 cardinali
- 3 xifo
- 1 siamese
- multi melci mici si cativa mai rasariti

Daca asta e ultima imagine a acvariului tau...aia sunt neoni rosii.
Si cu asta a fost o discutie o data mai demult neoni cu scalari...tot cum ca neonii le-ar manaca "mustatile" da eu zic ca merge si ca 12 neoni cu trei xifo si cu cei 2 scalari nu e chiar o tragedie...da nici Hilton. Poate cand s-or gandii sa depuna scalarii sa mai ai nehte meciuri p`acolo
P.S. o rugaminte ...am o nelamurire vis-a-vis de o planta de la tine din acvariu. Ma refer la grupul de plante din stanga si de la cealalta piatra. Mai retii drept ce ti-au fost vandute?
fishtecine wrote: Eusteralis stellata

Daca faci abstractie de faptul ca stau de 10 zile scoase din bazin si bagate intr-o galeata findca m-a incurcat cineva pot sa-ti dau 6 fire de Eusteralis sp.
Iti garantez ca o sa ti se prinda ca la radacini stau bine.
Pretz moka, livrare la crashma din Obor - Primarie.
Rugaminte sa ma anunti sigur daca le vrei si ajungi
razvan wrote:in ea incerc si mai putin reusesc sa mentin si sa dezvolt "niste" lileopsis. o tin acolo, deoarece ce am "replantat" ni a mers, iar in casoleta este niste substrat de la mosu, cu care de fapt mi-a parvenit.

..ai `reaku cu substraturile voastre ca m-ati inebunit dddaaa cap
Ma rog asa ai o scuza...cum boschetu asta nu-i chiar pppaaa toate drumurile...merita sacrificul
MARELE ALB wrote: Si cordifoliusii mei au pete maronii pe cea mai tinara frunza cind e mica. Petele dispar pe masura ce creste frunza.

In timp ce la Echinodorus schlueteri 'Leopard' petele raman chiar daca mai putin evidentiate pe masura ce planta imbatraneste. Plus ca frunza e mai lata...lucru pe care-l vedem in poza...chiar si lo planta mai tanara ca asta a ta.

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: