[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Cu africani sau americani nu vei avea prea des apa cristal

Toti am vbit de acel filtru "new hydra sistem" dar niciunul nu am indraznit^^
Lasa,nu lua betta acum ca o sa rupa puii aia in o singura zi. Alga maro e semn de maturizare a acvariului,nu e invaziva. Mai stergi din cand in cand manual,no problem
Decoratiunile se curata cel mai bine aruncandu.le,in special daca sunt taioase sau ce pot zgaria pestii
Inteleg...recomand cumpararea unui termometru normal,astea cu banda sunt...cum le vezi ca sunt )) trebuia sa mai astepti cu asaugarea pestilor,acum trebuie schimburi de apa...nu imi prea plac decorurile alea,pot ramane pesti blocati,se pot zgaria si infecta,etc
Principala problema e apa plata,in niciun caz apa plata nu e mai buna ca cea de la robinet. A2a problema grava este ciclarea,ce nu a avut loc,impreuna cu apa plata = dezastru
Nu il schimbi...il clatesti in apa din acvariu odata pe an sau ceva de genu '))
Recomand din tot sufletul a nu lua pesti din petshop,pt a nu avea dezastre de lunga durata in acvariu. Tranzitul foarte des de pesti din petshopuri,fac ca si cei sanatosi sa se imbolnaveasca de la cei care au fost bolnavi acolo,datorita bacteriilor depuse in substrat(daca au) ,in filtre,etc. Daca vrei sa risti (am facut.o si eu de.a lungul timpului,am mers la risc,totul ok,pana am patit.o si mi.am distrus pe toti ceilalti), asigura.te totusi ca sunt adusi recent,altfel o poti patii grav,chiar daca pestii nu prezinta semne de boala caci au sistemul imunitar puternic,poti aduce cu ei vreun microb ce se va instala la tine si va ataca pe viitor pestii ce ii vei pune de.a lungul timpului,vei avea mereu mortalitati subite,fara a sti de fapt motivul. Sfatul meu e sa te interesezi de cineva de.acolo de la tine de ceva pesti si pana acvariul tau se va mai maturiza,dau cei de la nevertebrate drumul la transporturi,asa ca vei putea lua de.acolo mai sigur. Ape limpezi si pestisori sanatosi^^
Nu pune nimic,lasa chimia apei sa isi faca treaba
Arata super,bravo pt "marirea" facuta,teste ia orice in afara de Jbl6in1,am inteles ca nu ar fi precise. Cel galben e labidochromis caeruleus,restul nu cunosc.
Salut sj bine ai venit.Vrem poze,pt a vedea ce ai facut bine,ce ai facut rau si cu ce te putem ajuta
Ai grija cu scazuru si crescutu temperaturii,sa nu faca ich
Iti traduc eu pe scurt: pana nu ai 2500 euro(minim) si o persoana care sa iti zica exact ce etape trebuie sa parcurgi de la amenajarea acvariului,startare pana la populare,nici nu te gandii la marin. Incepator fiind,o faci multe greseli,la unele la care nici nu te vei gandii vreodata,multe dintre ele super prostesti,pt ca nu vei avea constiinta necesara a "cam ce trebuie facut dupa fiecare pas". Obisnuieste.te cu ideea ca iti place acvaristica,axeaza.te pe dulce si vezi pe nevertebrate,google sau unde vrei tu tot felul de specii de pesti,vezi ce.ti place,lasa greselile si esecurile in acvaristica sa iti creeze experienta pt ca sunt mult mai usor de remediat in dulce decat in sarat si cu totii avem evenimente neplacute pe tot parcursul activitatii in acest domeniu,iti garantez ca macar la acest subiect toti de pe acest forum vor fi de acord cu mine. Simte.te bine,relaxeaza.te si citeste. Citeste. Tot ce prinzi,in special de pe acest forum. Ape limpezi ^^

P.s.: asta e varianta scurta. Cea lunga este sa iti deschizi portofelul
Rabdare,rabdare,nu merge intotdeauna cum si cand vrem noi,mai ales daca avem raport de o femela cu un mascul
Ce se mai aude despre ei ?
Intr-adevar,apa cu salinitate mare uzeaza piese grav(stiu de la ceasul meu )
si aceste exlicatii fiind date,intreb si eu ceva,desi nu ma gandesc deloc in viata asta la un marin : De ce pe filtrele externe scrie ca pot fi folosite si la marine si la apa dulce ? e ca si faza cu "uite un filtru extern dar e plin de bureti in loc de material filtrant,ala ti-l iei singur" ?pe scurt,chestie de comert cu jumatate minciuna jumatate adevar?
Grija mare la mirciulica,poate si.a evoluat gusturile si spre alte specii in afara de vivipari
Mie personal nu imi ppace fundalul alb,desi am vazut baieti cu aquascapeuri cu fundal alb reusite...poate ot ca nu sunt cu aquascapeurile,de.aia nu.mi place albul...personal recomand negrul,dar depinde de gusturi

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: