[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Aaaaaaaaaaaaaaaaa,gata,acum e de inteles !!! :d Acum intelegem,ne bucuram atat de mult ca este in acea vaza si nu in bol,femeile si pestii nu se inteleg deloc(nici macar in viata reala).
Stai linistit,arata bine si daca faci si schimburile de apa corecte,nu vei avea nevoie de filtru la acest betta. Mai bine strange bani si convinge.o pt un acvariu,explica.i si faza cu senzorii,cum ca o duce rau pestele si ca "1 milion,2 acolo" merita si el. Ceea ce nu stie inca este ca acel milion se va transforma chiar in 1 milion ron cand e vba de acvaristica^^
Superbitate ! contrastul de culori al substratului pe langa pietrele alea si voalul betannului...."manifiq"!!
Deci(fara deci,dar cu deci):
-pt ca materialele filtrante sa nu se colmateze(aglomerarea cu rahatei/mancare/impuritati mari acopera/astupa porii materialului filtrant,acolo unde bacteriile "bune" trebuie a se depozita pt a isi face treaba") se recomanda un filtru intern asezat cat sa valureasca cat mai mult din apa din acvariu,dar intr.atat incat sa nu deranjeze pestii-de obicei pe africani nu ii deranjeaza valurile,chiar dimpotriva- acel filtru intern transforma particulele mari in particule mai mici pt a nu colmata cum ziceam mai sus materialul filtrant. Totusi,in timp orice material filtrant se va "inneca",iar cand se va intampla,primele semne vor fi ori scaderea calitatii apei,ori debitul filtrului,ori ambele. Se scoate siporaxul sau dupa caz matrix-ul si se clateste in apa scoasa DIN ACVARIU,nu de la robinet pt a nu se distruge coloniile de bacterii.

La categoria vietuitoarelor marine,preturile sunt total de inteles,ba chiar de multe ori pretul este sub limita la cat ar trebui cu adevarat platit pt un exemplar luat din viata oceanica,din motive lesne de inteles si anume:
-pestii oceanici se inmultesc ffff greu in captivitate,aproape deloc(putini sunt cei care reusesc)
-imagineaza.ti ca la cat de sensibili sunt,trebuie ca cel ce ii preia trebuie sa le asigure confort la mii de kilometrii,chestie pt care trebuie buget(atat pt apa sa ramana rece cat si filtre,pompe,sare,etc)
- cu cat mai rar pestele,cu atat mai scump,insa sa tinem cont si de adancimea apei sau distantele fata de tarm de la care poate fi procurat,unii pesti pot fi f greu de gasit/prins

Cat despre tehnica pt a intretine un acvariu marin,pretul isi are temei si NU isi are in acelasi timp,depinde despre ce efhipamente sau resurse vbim (filtre,skimere,lampi,sarea ce teebuie adaugata etx). Nu vreau sa intru in detalii,insa parerea mea este ca deocamdata,in acvariu nu se putea imita nici la jumatate viata marina,deoarece noi le adaugam doar valuri,nutrienti si apa de o oarecare calitate,pe cand pestii au nevoie si de un anumit nivel de presiune a apei,anumite schimbari climatice si altele de care nici nu ne dam seama inca,din acest motiv anumite specii de pesti marini nu vor traii prea mult la noi in acvarii,sunt mereu predispusi la boli datorita sensibilitatii lor,iar eu personal nu cred ca voi detine vrreodata acvariu marin,din cel putin 2 motive: 1: -nu am destui bani; 2- eu vad viata oceanica ca ceva f instabil si sensibil,orice schimbare oricat de mica poate avea impact imens,astfel ca pestii de acolo sa ramana acolo (cu mici exceptii pt inmultirea speciilor)

Astea fiind spuse,daca vbim de o cheltuiala pt viata marina,pot spune ca ar trebui platit chiar de 10 ori mai milt pt a detine un asemenea acvariu,nu oricine merita a avea la indemana astfel de vietuitoare,dar DA,ptetul la echipamente poate fi uneori exagerat

Cat despre substratul jbl(daca te referi la Manado) iti spun ca este usor,poate fi rascolit imediat cand torni apa si daca nu esti atent iti dezgropi plantele de unde le ai puse. Daca vrei sa pui substrat doar in locurile unde ai plante,desi va fi foarte inestetic poti pune mini ghivece sau altceva improvizat in care sa plaantexi respdctivele plante,dar asa xum zicea si colegul mai sus,vei vrea poate si mai multe plante,nu poti umple acvariul cu ghivece,plus ca un substrat in acvariu poate avea si rol de filtrare intr.o oarecare masura,mai precis de stabilizare a bacteriilor bune.

Alte intrebari ? ^^ promit sa nu raspund tot eu
Da,de la frunzele de catappa apa se va face maronie,iar cu ceva lemne taninoase adaugate, se poate face f usor un black water.
@Berea si cristianene imi cer scuze ^^ ar exista acele "black knight" sau ceva de genul,filtre de stau deasupra acvariilor,dar inca o data,ma repet offtopic : nu recomand deloc pesti tinuti in vase cilindrice,distrug senzorii pestilor; ca sa explic asta pe scurt: pestii "gusta" mancarea din apa, formele obstacolelor si etc din jurul lor nu numai cu ochii,ci cu niste senzori pe bot,unde intr.un recipient rotund pestele nu mai stie unde,ce si cum. Si mai pe scurt,ar fi ceva gen ecolocatie la lilieci. Vezi ca pe aquariumprest.ro, au niste oferte la acvarii dragute pt betta. Sa nu fie mai mic de 10l

Later edit: ziceam de filtrele de acest gen
Nu recomand a tine perlonul sau alt tip de bureti in extern,se vor colmata si va trebui deschis filtrul mai des decat in mod normal,iar de aici apar problemele la garnituri,imbinari,bla bla bla. Daca tot ai bani matrix si umple.l doar xu matrix sau siporax(inele ceramice) si pune un burete pe in-ul(sorbul) filtrului. La faza cu pietrele,sunt de acord cu tine,una e sa le tii in mana si alta e sa vezi ce.ti aduce curierul. Anyway,frumoase achizitii,nu le invidiez pe ele ci portofelul tau ^^ ape limpezi si pestisori sanatosi
Da,e vba de senzorii lui care sunt zapaciti de vasele cilindrice
+1 Berea
De aceea,inclin inca o data la achizitionarea unuia mai mare,cu atat mai bine daca e second,arata bine si siliconul e inca moale; banii economisiti pt un sh pot achizitiona ceva tehnica noua
Eu tot as fi mers pe acvariul Sh,cu un capac facut de vreun coleg de pe forum,iar celelalte le.as fi luat eu noi: filtre,substrat,etc
250l o sa ti se para mic de indata ce il populezi,o sa incepi foarte curand sa te gandesti ca poate ar fi trebuit sa il iei pe cel de 500l ^^
Ma refeream la xbox ca alegere grabita^^ si da,1000l suna enorm cand ii spui,dar cand ii expui (ca acvariu)devine usor neincapator,sunt sigur ca orice acvarist are impresia ca acvariul lui e cam mic,ca mereu ar putea intretine un acvariu mai marisor.
Maab wrote:Ia.ti un PS4 ^^

am, e de aceeasi varsta cu acvariul, da nu vad legatura...sau incerci sa fi simpatic?

Eram doar glumet ^^ stiu prea bine ce inseamna alegeri in graba ^^
Maab wrote:Acusica se face anu' si ma gandesc cum ar fi sa am un acvariu mare Parca nu mai au loc plantele si vreau mai multe si mai diferite si mai mari si bagami-as

Ia.ti un PS4 ^^
Good luck,ape limpezi si pestisori sanatosi
Creveti plus melci ^^
Vor fi ok. Dureaza putin pana se acomodeaza. 2 zile maxim
Ma bag si eu daca tot suntem la categoria despre chestiile din apa:
Orasul in care m.am mutat,ar fi foarte laudat pt apa de la robinet,chiar se simte diferenta fata de cea din Constanta(OMG!!! )
Pt ca apa este foarte rece sunt inclinat in a face si eu schimburi mai rapide de apa,asta constand in a combina apa rece cu apa incalzita de la boiler. Intrebarea pe care o am eu(si ma gandesc ca si altii) este cat de SIGUR este acest lucru,oare boilerul meu Ariston are cupru prin el ?(nu as vrea sa imi omor melcii) Oare se mai acumuleaza rugina in boilerele astea asa cum se acumula in alea mai vechi ?

(Thereau,nu donezi si tu vreo pisica egipteana ? )
Da,nu lua pestii acum pt ca noi am mai vbit aici pe forum despre subiectul:" lasa ca pe viitor iau mai mare" si ori nu mai sunt bani,ori dispozitie,ori ambele...
Esti sigur totusi ca vrei africani ?
Ce alte filtre ai in paralel cu el ? Chiar sunt ENORM DE CURIOS de vrei cativa ani de acest tip de filtrare. Sa ne spui cum este
Wow ^^
Dar poti sa nu il spargi. Lasa.l langa tomberon eventual,va fi luat de o familie care au un copil poate,sau cine stie....?

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: