| Message |
|
|
Sa inteleg ca nu vrei intaritoare deloc sau nu vrei transversale?
Sa stii ca cele de jur-imprejur cum le am si eu sunt ok...nici nu le simti prezenta
|
 |
|
|
|
Frumoase dimensiunile. Cat despre sticla eu zic ca nu e nevoie de 15mm. E indeajuns 12mm. Eu am avut bazin de 170x65x55 cu sticla de 12mm si nu a fost nici o problema...
|
 |
|
|
Da da foarte fain arata
|
 |
|
|
|
Auzi....hai sa o luam sistematic:
Cand ai facut ultima data un rand complet de teste?
Ce rezultate ai avut?
Tu bagi asa dupa ureche nu stiu cat phosguard, nu stiu cat NOPOX...asa niciodata nu o sa stabilizezi acvariul ala...
|
 |
|
|
Acum ca ai auzit de fete ti-ai inghitit limba?
Sa stii ca nu te musca, numa' daca vrei
|
 |
|
|
|
Iti place sa faci treburile pe jumatate.
Pune mana pe o periuta de dinti, prelungeste-i coada cu ceva si curata si geamul din spatele pietrelor. Tie iti place cum arata?
Si pe nisip ce ai, arata ca naiba? Pompa de valuri trebuie curatata sistematic sa nu mai ajunga in halul in care a fost. La cat timp o cureti?
Geamurile le cureti zilnic cum ti-a spus Pavelescu?
Ca sa ai un acvariu ok trebuie sa ii dedici ceva timp zilnic/saptamanal...trebuie sa faci si lucruri concrete de mentenanta. Nu e deajuns sa stai si sa citesti/postezi pe forumuri.
Esti dispus sa acorzi acest timp pentru acvariu?
Raspunde-ti singur la intrebarile de mai sus, nu e nevoie sa raspunzi aici sau sa te justifici si cand vei avea raspunsurile vei stii macar ce iti doresti!
|
 |
|
|
elven wrote:si ventilatoarele puse corect si de calitate iti scad temperatura lejer cu 1-2 grade...testat de mine
Pai pe asta ma bazez: am 4 ventilatoare, doua baga aer, doua scot si daca racesc aerul in camera aia e...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Si legat de temperatura apei din pacate sub nici o forma nu pot sa o tin la 25°C
Nu am chiller si nici loc pentru unul, asa ca mai repede ma indrept spre 27°C. Singurul mod de racire e aerul conditionat de deasupra bazinului...
|
 |
|
|
elven wrote:
CatalinBarbu wrote:Chestia ciudata la mine cu cyano este ca atunci cand am avut fosfatul la valori foarte mari nu am avut si a aparut acum vreo 2 saptamani. Nu pare sa dea inapoi dar nici nu se extinde...plm.
pai daca cyano consuma nutrientii normal ca la teste iti apare ca nu prea ai nutrienti
Posibil...nu stiu...
Mai fac zilele astea un rand de teste sa vad ce si cum.
|
 |
|
|
CristiC wrote:Eu as merge in continuare cu antifosfatul. Schimba-l regulat chiar daca testul arata un nivel scazut, si vezi cum reactioneaza ciano in perioada urmatoare.
Nitratul cat e?
Phoshuard am in permanenta. Am scazut cantitatea de la 400 ml la 300 ml. Oricum eu zic ca e destul. Il schimb la doua saptamani si sper eu sa nu imi lipseasca din sump.
NO3 la ultima masuratoare era 2.5
Posibil sa nu am in zona aia o circulatie asa buna.
Ma mai joc cu pompele sa vad...
Si inca o intrebare: nisipul cu ce sa il aspir? Cu furtun din ala mic de oxigen sau merge si cu aspirator din ala de la Eheim?
|
 |
|
|
|
Chestia ciudata la mine cu cyano este ca atunci cand am avut fosfatul la valori foarte mari nu am avut si a aparut acum vreo 2 saptamani. Nu pare sa dea inapoi dar nici nu se extinde...plm.
|
 |
|
|
|
Si mai am cateva intrebari: am 26°C in apa. E bine...e mult? Daca o mentin asa e ok?
|
 |
|
|
Si cam asa rata bazinul
PS: Si reflexia mea sexy in fundal
|
 |
|
|
Cam asa arata ciano la mine
|
 |
|
|
|
Mda...am si ceva ciano si nu stiu cum sa scap de ea.
Revin cu poze.
|
 |
|
|
Eu zic ca o duc bine SPS-ii mei
|
 |
|
|
Mie imi place, arata bine
|
 |
|
|
Cred ca la piatra nu sunt facute calculele bine. De 600 ron iti iei aprox 20 kg de piatra moarta. Mie la un bazin aproape pe jumatate cat al tau mi-a intrat 25 kg.
Capacul iarasi o sa fie mai mult zic eu.
Si pe langa astea sa mai pui la socoteala inca 20% din valoarea totala ca si cost neprevazut...o sa apara crede-ma
|
 |
|
|
|
Eu cred ca in primul rand trebuie sa intelegi ca nu tot ce zboara se mananca.
Tu daca vezi ca X a facut ceva, gata, maine si tu vrei, si tu iti faci, si daca nu iti faci la acvariul asta, sigur o sa iti faci la ala de la viitoarea casa, sau daca nu la ala de la cabinet, dar cred ca totusi la asta actual...
Trebuie sa filtrezi un pic informatiile ca daca nu nu ajungi nicaieri
Si macar de ai sparge banii nu mi-ar fii ciuda, dar nici nu faci nimic...numai vorbe...
Eu zic inainte sa iti mai doresti sa faci ceva sa te gandesti de trei ori inainte...
PS: Scuze ca ma bag, pana acum am urmarit asa din exterior, dar nu mai resist...
|
 |
|
|