Message |
|
eu am 4 guppy intr-un nanocube de 10 litri de vreo juma de an.
plus creveti.
toata lumea bine.
am pus niste mini siporax in filtru.
|
 |
|
am cumparat si eu acu vreo 2 luni filtrarea aia cu 3 stadii de la wts online, cea din linkul de mai sus, pe care o are si Lucian etc
am montat-o pentru apa de baut
acum si mai recent mi-am cumparat un TDS metru si un PH metru pentru acvariu si evident ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa testez comparativ apa de la robinet versus apa de la robinet filtrata prin acest sistem de la wts online
rezultate:
- TDS cu vreo 10 ppm mai mare decat la robinet
- PH cu 0.1 sub apa de la robinet
practic mie imi rezulta ca filtrarea asta e degeaba, asa ca vreau sa va intreb daca voi ati testat si ati obtinut alte rezultate sau daca ati dus apa filtrata la un laborator sa vedeti ce si cum
as duce-o eu pe a mea la un laborator, daca poate recomanda cineva unul si nu costa o caruta de bani
ar fi foarte neplacut ca rezultatele mele sa fie corecte, ca eu chiar beau apa filtrata de cand am instalat sistemul.
|
 |
|
parerea mea ca la un nano melcii asasini la inceput sunt indispensabili, pentru ca altfel populatia de melci creste si pune stapanire pe tot acvariul
iar daca la un acvariu mare nu sunt atat de deranjanti, in schimb un nano napadit de melci pe sticla arata rau tare, dupa parerea mea.
am avut si nano cu melci si acum am fara melci si mi se pare ca arata de 100 de ori mai bine fix din cauza asta.
|
 |
|
man, eu nu stiu ce e ala releu decat vag teoretic, honestly  )
hai ca am descoperit la intrerupatorul asta, firele maro si negru deschid circuitul/ opresc pompa cand plutitorul e in jos.
albastru si maro fac invers cand e jos.
|
 |
|
am primit plutitorul de la Dedeman (comanda online)
pe el scrie asa: 10(4)A-250V si habar nu am ce inseamna.
de asemenea, nu are manual de instalare, deci nu stiu cum sa-l leg.
are 3 fire: maro, albastru si negru.
presupun ca poate sa inchida sau sa deschida in aceeasi pozitie, deci inseamna ca exista o combinatie de 2 fire care sa inchida cand plutitorul e jos si una care sa deschida circuitul.
eu am nevoie sa deschida circuitul cand e jos.
o sa fac incercari, dar habar nu am daca nu cumva pot sa fac scurt daca nu leg bine firele.... presupun ca nu, avand in vedere ca interupatorul se pune pe un singur fir....
orice ajutor e apreciat, merci
edit: hai ca am gasit manualul, acum il citesc
http://www.matic.it/eng/prodotti/0-4/132-MicrostartI.html?langId=1
edit 2: nu scrie care fir e care, mama lor de italieni
|
 |
|
aha, deci intrerupatorul e in plutitor si se inchide sau deschide in functie de daca e orizontal sau vertical
ingenios, merci, o sa ma duc la dedeman
|
 |
|
am vazut, merci, pare promitator doar ca din poze nu inteleg cum functioneaza
dar voi face o vizita la Dedeman
|
 |
|
multam, o sa ma uit
@Antecume: o fi mai simplu, dar eu am deja o pompa, iar una cu plutitor am vazut ca e destul de scumpa, peste 100 eur
|
 |
|
Salut
am nevoie de un senzor de nivel care sa intrerupa un circuit electric de 220V atunci cand nivelul apei scade sub nivelul setat (deci invers decat se foloseste la acvarii)
vreau sa-l folosesc la o instalatie de irigare cu pompa si am nevoie de el pentru ca atunci cand apa din rezervor scade, pompa, care e pusa pe un timer, sa nu mai functioneze ca sa nu se arda.
am cautat pe net dar nu am gasit si m-am gandit poate stiti voi
multam
H
|
 |
|
difuzoarele in general nu se recomanda la bomba pentru ca ele au nevoie de o presiune constanta de 2-3 bari, presiune pe care bomba nu o poate furniza (sau ma rog, o poate furniza dar cu risc sa crape ceva pe la imbinari)
cel mai simplu e sa folosesti un reactor flipper de la dennerle - eu le-am descoperit recent si sunt f incantat de ele.
si bomba cu drojdie de la ei e foarte buna, a tinut exact 1 luna, cat scrie pe cutie, cu un debit relativ constant.
|
 |
|
a, ok, atunci m-am pacalit cu substratul, din poze seamana f bine  )
|
 |
|
nicu.laita wrote:Aseara am dat drumul la un test. Am luat alte pietre DragonStone (8-9 bucati) din cele nefolosite (tot lotul de pietre a fost cumparat acun 3 ani, cam 10kg in total), le-am pus intr-o galeata cu 8 litri de apa. Am pus si un filtru intern sa miste apa in galeata.
Dimineata, dupa 8-9 ore nu era nici o schimbare in parametrii apei (acelasi Kh si Gh ca aseara).
O sa repet testele deseara, dupa ce ajung acasa.
pai da, dar tu in acvariu injectezi CO2, deci ai aciditate mai mare decat la retea, asa ca testul tau cu pietrele in galeata nu e relevant.
cred ca cel mai simplu e sa pui niste otet pe pietrele alea.
am scris si intr-un post anterior: se poate ca duritatea sa creasca la inceput si de la substratul JBL Manado (dar apoi se stabilizeaza)
vezi de ex aici
http://www.shrimpnow.com/forum/showthread.php/8332-JBL-Manado-soil
sau pune si niste manado in galeata aia
|
 |
|
este un filtru cu rasini schimbatoare de ioni, adica inlocuieste ionii de calciu si magneziu cu alti ioni, cel mai probabil de sodiu
adica iese saramura pe partea ailalta  )
nu cred ca e bun pt acvariu
in orice caz, acest tip de filtru NU face acelasi lucru ca un osmozor - osmozorul elimina sarurile de Ca si Mg, asta doar le inlocuieste
eu zic sa stai linistit cu duritatea, acvariul e nou si la inceput creste un pic, dar dupa aia ar trebui sa se stabilizeze
si oricum, duritatea e acceptabila, chiar si asa crescuta
|
 |
|
cel mai probabil pietrele sau chiar Manado.
dar nu mi-as face griji, in definitiv de ce te intereseaza atat de mult duritatea?
|
 |
|
Exist o pata de maro :-))
In stanga sub microsorum, sunt niste crypts maro dar nu se vad, o sa le fac mai multa lumina
Nu pot eu sa fac ce face Marian si nici nu am timp, ce vedeti e un acvariu in care investesc 20 de min pe saptamana, schimb apa si curat geamul. Mie imi place ca apa-i clara si e verde si aerisit.
|
 |
|
Folosesc vechile mele atomizoare de la Up!Aqua pe care le-am curatat si daca te uiti atent se observa ca bulele alea mici din poza sunt de la ele.
@Silviu Man: ei nici chiar asa :-)
|
 |
|
wow!
de senzatie!
|
 |
|
|
 |
|
sau au murit si au putrezit sau au fost mancati.
|
 |
|
in primul rand ma indoiesc ca exista substrat care sa nu se niveleze in timp daca e lasat de capul lui, ca astea-s legile fizicii (si nu e de la pesti, e de la curentii de apa)
ca sa mentii o panta trebuie sa o ajuti... in primul rand fundul trebuie sa fie inaltat (pietre sau ceva material care sa nu pluteasca) si apoi e nevoie de tot felul de separatoare ca sa nu ti-o ia la vale.
in al doilea rand, substratul inert, fiind inert, nu are absolut nici un fel de influenta asupra plantelor si acvariului in general, ca altfel nu i-ar zice "inert".
bine, trebuie sa nu fie nici prea fin nici prea mare, dar in rest poti sa iei fix ce-ti place si/ sau ce-ti permite bugetul.
|
 |
|