[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 17L pentru doi pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut, am un coleg care vrea un acvariu mic (a identificat ceva la 17L care corespunde constrangerilor spatiale) cu doi pesti in el.
M-a rugat sa-l ajut, din pacate nu vrea sa se complice cu apa sarata.

Intrebarea principala: ce pesti ? Pot face un biotop cu doi pesti si ceva creveti? Pot folosi scoici de rau la filtrarea acvariului?

A doua intrebare: cum pot da valoare vizuala acvariului?
Nu as vrea sa-i pun nici pietris colorat si nici poduri si alte porcarii macabre in acvariu. As alege atat pentru substrat cat si pentru eventuale decoratii solutii naturale (pietris inert si pietre la fel de inerte).M-ar interesa niste plante care sa necesite doar lumina, fara dozat de CO2.

A treia intrebare: medii de filtrare. Sper sa-l conving macar de o canistra Eheim Classic; daca nu, voi merge pe un Fluval AquaClear20 - filtru cascada de 380lph.

Multumesc anticipat pentru sugestii.

[Avatar]

IP:

microrasbora cam toate speciile, psudomugil gertrudae, guppy, betta, corydoras pitici gen habrosus.. si in functie de marimea acvariului poate si ceva neoni.

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu recomand killifish. Indeplinesc cerintele colegului tau!
Daca are feizbuc, pune-l sa ia legatura cu cei de la BKA : https://m.facebook.com/British-Killifish-Association-137595686289476/, cu cei de aici: https://m.facebook.com/groups/624980607517543, sau cu George Funkner https://m.facebook.com/george.funkner?fref=nf

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2017 15:10:31

Mama prostilor e mereu gravida!
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca si vietuitoare as pune: 6-8 RCS + 2 microrasbora (rasbora mosquito sau rasbora galaxy). Mai mult de 2 pesti de nano n-as pune. Merg si cativa melci.
Ca si decor as pune: o radacina mica cu ceva moss pe ea, o piatra cu Anubias nana, o planta stem 'easy' (Ludwigia sau Rotala sau Hygrophila sau Elodea).
Ca si substrat poti pune un pietris mai mic + 1-2 bile fertilizante pe langa radacina plantei stem.
Ca si filtrare poti sa iei un filtur hang on. Ar trebui intr-o ora sa plimbe cam de 6 ori capacitatea acvariului, deci putin peste 100 lph. In filtru se poate renunta la o bucata de burete si completa cu 'sera siporax mini'.

[Nano cu albinute] [Old tree]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce recomandati pesti de card pentru un acvariu minuscul??

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

opincarul wrote:De ce recomandati pesti de card pentru un acvariu minuscul??

+1

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Pestii mici sunt pesti de cird. Daca pui acolo 4 Boraras sau 2 Galaxy, este doar daca vrei sa chinui bietii pestisori.
In 20 de litri eu nu-mi permit decit creveti si melci. In 17 litri brut din care scazi decorurile, substratul chiar si plantele,
cu ce mai ramii : 12-13 litri util eventual?! Sfatuieste-ti prietenul sa ia un nano de 30 de litri si atunci avem alta afacere.
In 30 de litri cred ca ar merge 7-8 Boraras, daca le asigura o vegetatie abundenta in spate. In fundal ar merge o radacina
si o perdea de Tripartita. Pe laterale, mie mi-a mers bine Helferi (chiar foarte bine). Citeva pietre dispre radacina catre
prim-plan si un spatiu cu pietris in fata unde sa hraneasca pestii si crevetii. Un Anubias Pinto, pe o alta latura ar da bine.
Eu cam asa am aranjat un nano de 20 de litri si cred ca arata bine.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/07/2017 16:24:18

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
sclau89
Member
[Avatar]

IP:

Killi eu am numai Aphyosemion Striatum, sunt primii mei killi deci nu stiu multe despre ceilalti, dar astia desi sunt mici, au nevoie de spatiu, sunt incredibili de energici si vioi. In 17 eu ca si pesti, doar betta as pune, aratai cateva specimene mai deosebite, si ma indoiesc ca nu o sa ii placa. Si acvariile pt betta pot fi aranjate sa arate bine, cu plante ,pietre, etc.
Si la filtre cascada ,mai ales cand se mai adauga si siporax sau ceva,la 22l am de 600l/h si e ok. Se poate micsora debitul, dar nu e atat de puternic curentul ca si la un extern sau intern, din cauza modului cum e sai zic out-ul, panta pe unde curge in acvariu, care e lata, nu e doar un tub.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2017 16:52:36

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si eu recomand killifish. Sint extrem de frumosi si sint pesti Putin pretentiosi. Si marimea ii recomanda la un spatiu de asta.
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Si eu recomand killifish. Sint extrem de frumosi si sint pesti Putin pretentiosi. Si marimea ii recomanda la un spatiu de asta.

Si nu doar marimea. Stilul de viata al unor killi africani ii face perfecti pentru tinut intr-un acvariu mic, in conditiile in care filtrarea e inexistenta, iar plantele putrezesc in ochiul lor de apa (e deja celebru faptul ca unele specimene isi traiesc viata intr-o urma de elefant, plina cu apa).

Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma uitam si eu la un moment dat la killifish.
Pana am vazut ca multi dintre ei sunt anuali.
Si in plus nu prea gasesti sa-i cumperi.
De obicei se gasesc icre deshidratate de cumparat si trebuie sa te ocupi de cresterea lor.
Mi se pare ca necesita ceva mai multa atentie din punctul asta de vedere.
Nu cred ca sunt pentru un incepator.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2017 19:44:14

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu am 4 guppy intr-un nanocube de 10 litri de vreo juma de an.
plus creveti.
toata lumea bine.
am pus niste mini siporax in filtru.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Problema nu este ca nu mor ci cit de bine se simt acolo. Daca sunt rezistenti, ei traiesc, supravietuiesc, dar in ce conditii?!
Nu vreau sa critic sau sa ofensez pe nimeni dar credeam ca una dintre valorile impartasite de toti membrii forumului este,
inainte de frumusetea unui acvariu, bunastarea vietatilor, oricare ar fi ele : pesti, creveti, melci, chiar si plante!
Asadar, cred ca trebuie sa gindim din perspectiva unui minim confort biotopic ( daca pot sa ma exprim asa) asigurat vietatilor.

[Email]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

opincarul wrote:
Gabi C wrote:Si eu recomand killifish. Sint extrem de frumosi si sint pesti Putin pretentiosi. Si marimea ii recomanda la un spatiu de asta.

Si nu doar marimea. Stilul de viata al unor killi africani ii face perfecti pentru tinut intr-un acvariu mic, in conditiile in care filtrarea e inexistenta, iar plantele putrezesc in ochiul lor de apa (e deja celebru faptul ca unele specimene isi traiesc viata intr-o urma de elefant, plina cu apa).

Eu daca nu as avea creveti cred ca nu ar lipsi pestii astia din nici un scape al meu.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si eu as spune killie sau betta, un lemn(radacina si niste microssorum prins pe el, pe jos doar nisip cu granulatie mica pana in 2,5, eventual ceva plante plutitoare mici

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2017 20:25:51

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Am retinut asa:
- ideal acvariu mai mare
- killifish sau betta
- microrasbora cu creveti
De plante si cioata, mai vad dupa ce cercetez putin la magazin.

Oricum, banuiesc ca dau drumul la ciclat si apoi am timp sa definitivez livestock.

[Avatar]

IP:

Silviu Man wrote:Problema nu este ca nu mor ci cit de bine se simt acolo. Daca sunt rezistenti, ei traiesc, supravietuiesc, dar in ce conditii?!
Nu vreau sa critic sau sa ofensez pe nimeni dar credeam ca una dintre valorile impartasite de toti membrii forumului este,
inainte de frumusetea unui acvariu, bunastarea vietatilor, oricare ar fi ele : pesti, creveti, melci, chiar si plante!
Asadar, cred ca trebuie sa gindim din perspectiva unui minim confort biotopic ( daca pot sa ma exprim asa) asigurat vietatilor.

pai, sunt de acord cu tine, dar trebuie sa nu uitam ca unii acvaristi au mai multa experienta decat altii si ca in orice alta activitate, lucrurile pe care nu le poate face un incepator s-ar putea sa le poata face unul mai experimentat

uite de ex. endlerii mei au cam 2 cm, deci conform regulii aleia vechi cu 1 litru de apa per 1 cm de peste, 4 guppy in 10 litri ar fi ok

nu zic ca e ideal, zic doar ca se poate si zic asta nu pentru ca e regula de mai sus ci pentru ca au crescut semnificativ de cand i-am luat si pentru ca ii vad in fiecare zi, ii vad cum se misca, cum mananca, cum interactioneaza unii cu altii si cu mine samd

ei, si pe baza acestor observatii plus pe baza celor 10 ani de acvaristica pe care ii implinesc anul asta, pot sa-ti garantez ca cei 4 endleri ai mei se simt foarte bine in acvariul de 10 litri plantat la greu si cu siporax in filtru.
pe perioada concediului i-am mutat in acvariul de acasa, tocmai ca sa nu-i las singuri

sa nu uitam ca la petshop sau la crescatorie pestii stau mult, mult mai inghesuiti.

important e sa le oferi o apa buna, hrana si spatiu sa inoate cat de cat (nu as pune un scalar in 10 litri, desigur)

altfel, e greu de cuantificat cu cat ar fi mai fericit/ cu cat s-ar simti mai bine un guppy intr-un acvariu de 100 de litri fata acelasi guppy intr-un acvariu de 10 litri.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/07/2017 09:19:37

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si eu sint deacord cu asta legat de numarul de pesti intr un bazin. Mai acum ceva ani aveam un acvariu de 54 litri in care tineam in jur de 12 platy maturi. Exagerat de mult dupa teorie . Schimbam saptaminal cam 40 % din apa , le dadeam hrana de caitate iar pestii se simteau foarte bine - vioi , sanatosi . I am tinut 2 ani fara sa am nici un deces sau boala in rindul lor .
Antecume
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, si eu cred ca regulile alea cu dimensionarea acvariului pot fi incalcate.
Dar in acest caz este foarte importanta filtrarea biologica.
Fara o filtrare adecvata sansele sa se ajunga la o intoxicatie cu amoniac/nitriti sunt mari.

um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am decis sa mergem la magazine sa vedem acvarii si pesti inainte sa cumparam orice.

In magazin o sa ma asigur ca mai ascultam cateva pareri despre dimensiunea ideala a acvariului, sunt sigur ca nu va fi mai putin de 30L.

Va tin la curent.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: