Scapa si de scoici. Procesul lor de inmultire presupune ca gazda branhiile pestilor. Insa nu toate larvele parasesc zona de fixare.
In absenta carasului sau a altor pesti care barboteaza substratul, iti recomand Eleocharis Pusilla Mini. Nu are cerinte prea mari si acopera bine substratul.
Ca sa le dau satisfactie colegilor carora nu le place prea mult rosu ... si ca sa fac curatenia de primavara, am golit casuta si urmeaza replantarea.
Scuze pentru impuritatile din apa, sunt poze luate imediat dupa schimbul de apa. Revin miine cu poze de calitate mai buna.
Crevetii au cerinte diferite pentru a se putea inmulti. Unii o fac bine la o duritate a apei mai mica, altii prefera o duritate mai mare. Si pH-ul este important, unii prefera unul mai acid altii peste 7, chiar alcalin. De regula sunt inmultiti in acvarii diferite. RCS si Sakura se inmultesc usor, ceilalri msi greu. Intra pe sectiunea de nevertebrate si vezi acolo, sunt mai multe topic-uri interesante.
Buna Stefania si bine ai venit!
Daca neonii sunt hraniti si ai suficiente plante in care sa stea crevetii, nu sunt probleme. Crevetii aia mari si gri cred ca sunt Amano. Nu prea se lasa ciuguliti, mai curind ataca si ei.
Cred ca usor-usor ma apropii de varianta finala. Multumesc colegilor care m-au sfatuit/criticat/invatat in legatura cu aranjamentul,
atit aici cit si prin PM. La sfatul majoritatii am renuntat la spatiul central nisipos si la arcade, desi argumentul ca "nu arata bine in
poze pentru concursuri" nu a fost cel hotaritor, stiti opinia mea legata de participarea la concursuri. Asadar, in cele din urma cred
ca pozele de mai jos arata ca se apropie de ceea ce ne asteptam sa fie.
Cu permisiunea voastra, va invit sa urmarim inca o data filmuletul de mai jos.
Este foarte bine explicat pentru ce si cit anume utilizeaza plantele C din CO2, care este relatia intre lumina si RuBisCo
cum se initiaza si cum este intretinut procesul fotosintetic si cum/de unde incepe biosinteza substantelor de tip self.
De o luna spun ca intru pe ultima suta ... da' de data asta e pe bune. Dupa sarbatori cred ca voi fi in masura
sa va prezint Dawn of Life. Am adus si acvariul de la Alexandru plus un bonus de trei ... Bonsai. Bonsai-ii sunt
la apa, iata acvariul si lampa.
In cazul meu nu se aplica. Fotosinteza a fost examen de treapta in clasa a X-a (1984), cred ca subiectul 1.
Al doilea subiect, daca imi amintesc bine, a fost geotropismul la plante iar al treilea a fost legat de structura si functiile radacinii.
In prezent ma mai uit (ca sa imi amintesc de una-alta) intr-un tratat despre "Fiziologia frunzei". Asta e, ma mai lasa memoria!
Daca imi permiteti, RuBisCo este o enzima care nu se consuma in procesul activarii ADP si NADP iar activitatea ei este conditionata de lumina si apoi de CO2. Planta isi va lua C din CO2 cit ii trbuie si in limita rezervelor energetice necesare biosintezei. Mineralele vin apoi, ca factor limitativ.