[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
cr1st1an wrote:Da, dupa cum am mai zis, acvariul este pentru fetita mea iar castelul e in conceptul ei un fel de confort sporit (ca doar nu o sa lase pestisorii sa doarma pe afara). Daca o prinde microbul, (si eu voi fi mai experimentat) atunci o sa ma gandesc si la un acvariu mai mare, filtrul extern, etc.
Referitor la ciclarea apei, oare unde am gresit? Am bagat sanitarii prea repede, trebuia sa astept mai mult? De ce mai trebuie sa astept 3 saptamani? Atat ar trebui sa dureze ciclarea in mod normal?
Cum ma sfatuiti, sa iau in curand ceilalti pestii sau sa ma astept.
Dupa cum am scris mai sus, am luat doar sanitarii: 9 in total.
4 Albino Corydoras si 5 pe care nu mai retin cum ii cheama (sunt utili pentru curatarea sticlei acavriului). Oare nu sunt prea multi pentru acvariul meu?

Ciclarea este un termen generic care deriva din ciclul azotului. In filtru si substrat se dezvolta treptat o colonie de bacterii care elimina amoniacul si respectiv nitritii, produsi ai descompunerii materiei organice. Acum aceasta este la nivel minim dar va creste odata cu adaugarea de pesti si hranirea acestora. Colegii te-au sfatuit sa citesti despre ciclare si filtrare biologica, acolo gasesti detalii (cauta in sectiunea "Apa"). In plus, filtrul intern va deveni o problema, in timp.
cr1st1an wrote:Pai ar face bine sa reziste acum ca s-a limpezit apa.

Gresit! Otocinclus are nevoie de alceva decit apa limpede. In apa aceea limpede se chinuie.
Sa speram ca iti apare mai repede algele maro, specifice ciclarii (desi e mai greu cu schimburile dese de apa)
sa aiba si ei ceva sa manince.
Otocinclus ... cred ca vad bine, nu seamana cu SAE, nu vad bine pe poza.
Daca sunt Oto, au toate sansele sa dispara in urmatoarele citeva zile.
Scuze, dar asta e! Daca sunt foarte norocosi si rezistenti, poate supravietuiesc.
Cum inca nu ai alge in acvariu, incearca sa-i ajuti cu citeva rondele de castravete,
oparite si fixate cu scobitori pe fundul acvariului. Sunt si tablete speciale pentru ei.

PS Daca acvariul este doar pentru copil, lasa castelul acolo unde e, nu te va judeca nimeni pentru asta. Mai tirziu poti sa-l inlocuiesti, ca sa se bucure si pestii de un mediu mai prietenos! Mai tirziu poate inlocuiesti si filtrul ala intern cu ceva extern, mult mai eficient.
Nu ai alta solutie decit ciclarea “din mers”. Daca asta te consoleaza, nu esti primul care pateste acest lucru. Asadar, schimb de apa de 30% din trei in trei zile, timp de trei saptamini. Periodic testezi nitritii. Daca ii tii sub 0,1 ... merge, la limita dar merge. Apa trebuie pregatita din timp, hranesti pestii cu moderatir (fix cit pot ei minca la o masa). O data pe saptamina ar fi indicat o aditie de Filter Medium. Dupa trei saptamini poti rari schimbul de apa pina la 25% pe saptamina.
Cozmastie wrote:Ce sa spun...felicitari.E chiar uimitor pentru 9 minute si jumatate,Guinness book sau ceva?;))))

Am facut ce-am putut cu ce am avut la indemina. Resturi de la alte proiecte ...
Salutare!
Am avut masa mare in familie. Ca de obicei, am facut turul acvariilor si ... am primit si o provocare : o Wabi Kusa in 10 minute.
Am acceptat. Fratele meu a cronometrat si ... in 9 min si 34 s a iesit asta :

image image

image image

image image
Am Red Sakura in acvariul de 400 de litri. Din 10 exemplare primite de la Seba, acum am peste 100 dupa 6 luni. Folosesc apa de OI la schimburi de 25% pe saptamina. Am pH intre 6,8 si 7, gH 6, temperatura setata la 23 de grade (prin termofiltru). Tot aici am Amano, care merg bine. Am avut insa 20 de Red si Black Cristal care au disparut in mai putin de doua luni. In acvariul de 45 de litri am toate natiile adunate (un pachet primit tot de la Seba) in apa cu parametri asemanatori. Se inmultesc in draci RCS, Sakura, Rili, ... Din 10 Cristal Black au ramas 5 dupa 6 luni insa nu se inmultesc si pace. Habar nu am ce concluzii sa trag, vorba colegilor care au postat mai sus.
Manado e un substrat dificil, pentru ca este usor si se raspindeste peste tot. Daca tii in continuare sa cresti gazon, un substrat universal este mai bun. Eu cresc HC si Pussila pe Tropica Soil foarte bine. Insa prioritare sunt lumina si CO2, cum scrie mai sus, altfel muncesti degeaba.
La mine e taman invers: apa de fintina este foarte moale. Pacat ca are continut ridicat de nitrati. Insa tot ajuta: spal toate alea sub jet de apa fara grija!
Gabi C wrote:Arata foarte sanatos bazinul .

Este cel mai curat acvariu pe care il am. Si toate aditiile sunt la minim : lumina, CO2, fertilizare, filtrare. Culmea e ca peste 6 luni am avut CO2 la clopot (Tropica 60)?! Cred ca startarea a contat mult : Tropica 90 days app!
adrian09 wrote:suuper...
vezi ca brostile manca copaci

Nuuuuu! Asta maninca alge. Nu vezi expresia de multumire de pe fata lui?
Antecume wrote:Nice... Vezi ca ai o broasca dupa copac.

La pretul acela ... cred ca merita si pusa in rezerva!
Hydrocotyle Verticilata. Si mie imi place mult. Si cind te gindesti ca initial nu am vrut-o ... si s-a bagat sefa pe fir ... ca e cea mai frumoasa!
A venit primavara si in coltul meu verde!

image

image image

image image
Adevarul ca chiar ma intrebam ce e cu linistea asta !!!
Ca de obicei, votez cu "guralivul".
Hop si eu.
Am pierdut o Ludwigia ... in rest pare sa mearga bine. Multe din frunzele vechi au cazut si se formeaza frunze noi.
Sunt destul de diferite fata de cele emerse, mai ales la Higrophyla si Limnophila.

image image

image image

image image

image image
Vin si eu mai pe seara! Acuma car pietroaie prin curte, ca vine Glicina acusi si n-are culcus pregatit!
Foarte bine facut! Felicitari! Si mie imi place in mod deosebit carare.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: