[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Peste o saptamina-doua voi mai avea trei-patru tufe de Alternanthera mini si citeva fire de Lila. Plus moss Taxiphyllum barberi si 3-4 tufe de MC.
Daca mai sunt amatori, rog PM. Daca sunt "trecatori" prin Birlad, sa ma sune cu doua zile inainte, si recoltam impreuna. Fac un semi-reset la
" What Dreams may Come", il aduc la o forma mai apropiata de cea initiala, dupa ce m-au "injurat" citiva colegi
atache2000 wrote:Da au ajuns foarte repede (nici 24 de ore ) si sunt superbe multumesc inca o data.

dandumitru wrote:
teddy2k wrote:Mai interesant ar fi sa introduci doar CO2, fara sa schimbi alt parametru. Cred ca ar da semne de carente si asa.

Dimpotriva !
Ar fi un plus, de doua ori cate un plus.
Primul plus este pentru o asimilare mai buna a nutrientilor de ordin organic.
Al doilea plus este pentru................ va rog pe oricare dintre voi sa spuneti care ar putea fi !

Formarea rezervelor energetice necesare fotosintezei (faza nefotodependenta).

atache2000 wrote:Multumesc Silviu pentru plante si pentru efortul de a le expedia in alta localitate.

Au ajuns bine, sunt OK?
Cum se spunea inainte, prin autobuz : avansez inainte!
Prima serie de radacini, curatate si pregatite pentru a doua repriza de ... baita!

image
Hop si eu ...

image

image image

image image

image
Daca ai o valurire destul de puternica a apei, acesta se aereaza suficient.
O alta solutie (si utila si mai estetica) este un skimmer, care face o aerare a apei cit doua spraybar-uri la un loc.
Parca ii vad ... inotind cu spatele la peretii acvariului ... just in case!
Gabi C wrote:De cite pareri ai avea nevoie sa te convingi ca nu e folositor?

+1

Vin si eu miine cu poze ca azi a fost zi scurta la birou ... am plecat pe fuga!
Salut! Anubias se planteaza pe lemn sau pietre, e bine sa ai in vedere cind le iei. Daca iti doresti neoni sa stii ca sunt pesti de cird care se simt bine in grupuri de minim 7.
Filtrul il oresti inainte sa aspiri, nu mai devreme ca nu are rost. Daca nu ai plante, lumina mai mult de 6 ore pe zi nu cred ca merita sa stea aprinsa. Chiar si la inceput,
dupa plantare, tot cu 6 ore e bine sa incepi, apoi cresti treptat pina la 8 ore.

O nebunie!
Succes! Sper ca nu ii vei face un reset prea sever, arata foarte bine.
dandumitru wrote:
Ultimul aranjament este cel mai proportionat si daca ai mai pune un varf de piatra sau o cracuta peste partea dreapta ar fi si mai bine.
Lemnul de vita de vie nu se incadreaza in peisaj, trebuie sa tii cont ca este bine sa ai texturi asemanatoare pentru hardscape.
Este OK !
Transpus in bazin s-ar putea sa sufere modificari majore.

Multumesc pentru sfaturi. Lemnul acela e pentru suport, nu se va vedea. Cind amenajez bazinul, voi folosi saculeti cu pietris mic si Manado,
imi va oferi alte posibilitati, evident. Am multe radacini, frumoase, contorsionate, .. dar sunt blocate sub gheata, afara, intr-o cada. Oricum,
planuiesc sa le fixez pe pietre, piatra cu piatra, dupa un plan. Apoi le cladesc si pe aliniez. In final plantez.
Bogo wrote:Nu se mai vede piatra neagra
Fain aranjamentul, mie unul imi place. Cand bagi si plantele o sa fie

Multumesc! Cum spuneam, plantarea va fi dominata de Fissidens, Anubias si Bucephalandre.
Cred ca ma apropii de o varianta finala ... Ce parere aveti?

image

image image

image image

image image

image
Cind postezi, copii link-ul din Youtube si il incadrezi cu particula "Youtube", butonul din bara de istrumente, de sus.
Arata bine.

Multumesc, Gabi. Piatra neagra va fi destul de mascata de nisip. Nu stiu inca, ma gindesc ... Poate revin la ideea initiala, cu un monolit.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: