[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Fosfati separat nu adaug, nu am.

Atunci mai lasa un pic plantele sa se adapteze, sa "se prinda" ca sa zic asa si pe urma mai creste doza din fertilizantul actual.

Ancamarketing wrote:
E aproape imposibil sa i scot si sa i tratez separat. Am peste 45 pesti si sa i prind printre plante e groaznic.

Ramane in cazul asta varianta temperaturii crescute.
Dar retine, daca mergi doar pe temperatura, tine-o ridicata macar o saptamana.
Parazitul asta are mai multe faze de dezvoltare. Unul este cel din "pielea" pestelui. De acolo cade pe substrat, iar aici se va multiplica in mai multi chisti. Cu alte cuvinte, chiar daca in 2,3 zile vor disparea de pe pesti bobitele alea albe, nu inseamna ca ai scapat de ei.
Cat despre plante, nu-ti fa mari griji, pentru o saptamana si ceva, vor rezista la temperatura ridicata.

Mai ai varianta unui tratament cu medicamente din comert (JBL Punktol, Sera Costapur si altele).
Aici risti sa deciclezi partial bazinul.
Eu as merge pe temperatura, precum spuneam mai sus. Daca in cateva zile nu vezi semne de imbunatatire, poti sa te gandesti la un tratament medicamentos.
Imi plac pozele, cu ce le-ai facut?

Inclinata vad ca s-a decolorat un pic, dar nu e bai, asa face si la mine dupa replantare, probabil pana cand isi reface radacinile.
Ancamarketing wrote:
Am adus doi discusi noi - un BT si un WD

Sa-ti traiasca!

Ancamarketing wrote:
Plantele se dezvolta f frumos de cand adaug si 25 ml/zi Vimi all in one.

E prea rapid sa poti emite o concluzie, inca.
Plantele au o perioada dupa mutarea in alt acvariu, in care merg "din inertie" sa zicem.
Bine, faptul ca fertilizezi, cu siguranta le ajuta sa treaca mai usor prin perioada de adaptare

Ancamarketing wrote:
Am GSA pe plante, initial pe echinodorus acum si pe cryptocorine si se extinde si la celelalte. Ce sa fac?

Inseamna ca nu adaugi suficienti fosfati.
Ai putea sa incerci sa cresti doza de fertilizare actuala, problema e ca fiind all in one, adaugi si din restul, inclusiv nitrati.
O alta varianta e sa adaugi doar fosfati separat.

Ancamarketing wrote:
Azi cand cascam ochii prin acvariu am vazut ca TOTI pestii au gris. Am crescut temperatura la 30 grade (o scazusem de vreo luna la 28) si cam atat. Sa pun si sare sau nu?

Nu baga sare in bazin.
Lasa temperatura la 30-31 grade Celsius. (si va trebui sa stea asa vreo doua saptamani, ca sa distrugi toate stadiile parazitului, inclusiv cele din substrat, chiar daca pestii vor fi curati)
Daca nu observi nicio modificare in bine pana pe la inceputul saptamanii care bine, gandeste-te sa ii separi intr-un bazin pentru tratament.
Eu am facut la un moment dat cu niste neoni, bai intr-o oala, de 20-30 de minute, in apa cu sare. Dupa care ii intorceam in acvariul mare. Si am mai repetat de cateva ori procedura. (bineinteles in acvariu temperatura era crescuta)
Cu discusii insa nu cred ca poti face lucrul asta ....
Frumusei acesti julii, sa-ti traiasca!
Cum mai merge domnu' bazinul?
Despre beneficiile teoretice au pus colegii un link mai sus.

Din experienta mea: http://acvablog.ro/ro/twinstar-part-ii/
Uite aici am scris despre experienta mea cu twinstar: http://acvablog.ro/ro/twinstar-part-ii/
M.Mihai wrote:R
La fertilizarea am inceput cu Dennerle Perfect Plant System Set E15 FerActiv, S7 VitaMix ?i V30 Complete, dar am schimbat recent cu NPK Booste si Scaper's Green

Si ai observat vreo diferenta?

Acvariul e frumusel, mie imi place.
Bineinteles n-ar strica sa incerci niste tufe in spate, dar mai ales una in stanga, in colt.
Sunt bune si astea; oricum e un plus
In ceea ce priveste debitul, poti observa dupa curentii de apa din bazin.
Desi, practic, la iesire debitul e mai mic decat 500 lph (asta e debitul pompei din capul filtrului, functionand singurica).

In ceea ce priveste materialul filtrant, cu cat mai mult, cu atat mai bine

Eu la acvariul vechi, de 124 (sau 128) de litri, am avut un filtru Eheim 2224 (si un filtru intern), dupa care am inlocuit filtrul intern cu un JBL e701.
Acum la acvariul de 270 litri (brut) am un JBL e1501 (1400 lph si 8 litri material filtrant din cei 12 ai canistrei) si un Eheim Professionel 3 600 (1250 lph si 6 litri material filtrant din cei 9.2 litri ai canistrei). Bine, la amandoua am restrictionat debitul din clapeta.

LE: Teoretic, filtrarea biologica optima se face la un debit mai mic (200-300 lph, zic din amintiri), deci din punctul asta de vedere probabil stai bine (avand practic mai putin de 500 lph). Dar facem un compromis, ca sa asiguram si o circulatie buna a apei si folosim un debit mai mare.
Pai baga si celalalt eheim in functiune.
De ce sa-l tii degeaba?
Stefan1979 wrote:
Din pacate, gazonul nu ar avea o soarta buna sistemul de co2 a fost primul echipament vandut in perioada critica de anul trecut.

Hmm, incercarea moarte n-are
Ce volum pentru material filtrant are?
Subscriu celor care spun ca acvariul arata bine.
Sunt curios cum ar da anubiasul acolo unde zice Laurentiu sa-l pui. Desi rezonez si cu ideea lui Porcu...s-ar putea sa fie cam maricel.
Dar nu te costa nimic sa-l muti, doar ca sa vedem cum ii sade acolo.

Locul ala de care zice Laurentiu intr-adevar trebuie umplut.

In rest, ii mai trebuie ceva timp, sa mai creasca plantele, sa poti face niste tufe.
Te-ai gandit si la un gazon in partea stanga?
Physa marmorata

Dar de ce te temi asa de ei?
Atat timp cat nu ai o invazie mare, sunt chiar benefici.
Iar ca sa nu ai o invazie mare, ai grija la curatenie si la detritusul din acvariu.

Uite un articol despre melci comunitari in acvariu si unul despre specii de melci comunitari.
Pune-l pe youtube si pe urma link-ul aici.
Salut si bine ai venit pe forum!
Poti deschide un jurnal aici, unde vom discuta si despre viitoarele schimbari in bazin
Salutare si bine ai venit pe forum!
Nu te sfii sa deschizi un topic cu acvariul tau
alex24 wrote:curentii de apa sunt destul de puternici ,misca frunzele plantelor pe toata lungimea acvariului

Poti sa faci un filmulet sa vedem?

alex24 wrote:
nu stiu cat de putina mancare as trebui sa le dau , ca saracii cand ma vad pe langa acvariu se lipesc de geam )

Asta e evident, ei cersesc, da' trebuie sa fii "puternic" si sa rezisti tentatiei
Eu le dau o data pe zi, cat sa manance in 1,2 minute.
Nu baga apa dupa 3 zile, mai lasa-l inca o saptamana sa zicem, chiar daca e un acvariu micut.
Pune o poza sa vedem bulele respective.

LE: Trage o fuga si la "Despre noi".

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: