[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Pe alea groase cred ca da; pe cele micute nu.
Oricum, il poti tine micut si din foarfec.
Mie imi place ca e un moss compact, ca sa zic asa. Nu se duce in toate partile.

Peacock moss arata bine, ar fi o varianta buna.
Merge, merge
Cateva bucatele de HC parca nu dau bine pe piatra, mai ales aia din dreapta.
Sau asa mi se pare mie.
Si asta se poate rezolva, dar trebuie sa ai pe cineva sa scoata fundul si sa lipeasca alta bucata de sticla.

Sau, din cate stiu, poti lipi un alt fund peste, sau sub fundul actual.
Nu ma pricep insa prea bine pe partea asta, asa ca mai asteapta sfaturi si de la alti colegi.
Ai tuns, dar plantele sunt mai mari decat in poza anterioara
Niste flame moss?
Poti sa pui apa de la robinet, tratata cu o solutie gen biotopol (care sa scoata clorul).
Pui filtrul din acvariul vechi (care trebuie sa functioneze pe perioada schimbului) si niste mancare de pesti, ca sa aiba hrana bacteriile.
Poti adauga si niste bacterii din comert (am scris in topic aici de spre FB7 de la Dennerle).

Si ar trebui sa stabilizezi mai repede bazinul (desi asta nu inseamna ca va fi ciclat din prima zi).
Mie mi se pare foarte ok.
skija wrote:mi se pare absurd , o sa fie un curent de apa in el de o sa intoarca totul in acvariu .

Daca asta e singurul motiv, atunci nu cred ca e unul bun.
Din simplul motiv ca poti restrictiona debitul din clapete.

qwerty wrote:
Dar in raport cu volumul de material biologic trebuie sa ai si incarcatura biologica pe masura, ca altfel materialul biologic nu va fi populat cu bacterii ,"apartamentele" din material vor ramane goale, bacteriile nu se vor inmultii daca nu au ce "papa"

Just.
Dar in schimb ai un loc liber ce poate fi colonizat in cazul unui "accident" ca sa zic asa.
Gen, scapa cineva mancare asa "din suflet" , un peste mort ascuns printre plante si pe care nu il gasesti. Momente in care niste bacterii in plus care sa haleasca amoniacul ar fi foarte utile, dar n-au unde sa creasca.
Si cu toate astea, chiar si asa, eu cred ca nu prea poate fi vorba de spatiu necolonizat...atat timp cat am detritus in acvariu, ala e o sursa de amoniac, deci mancare pentru bacterii.
Tine-o sub observatie, vrem sa vedem bobocul inflorit
Pai ai zis maestru, iar eu sigur nu sunt unul

Bun, trecand peste, nu-i graba mare cu sonda.
Oricum ar fi, mai bine dureaza o luna, doua, trei in plus, dar iei una calumea.

Si sa nu ma uiti cu rotala aia sp. "pearl"
De asemenea niste plante ar mai merge adaugate, daca ai de unde
Ancamarketing wrote:
Azi vine maestrul Stefan

Care maestru? Banuiesc ca a mai fost cineva dupa ce am plecat eu
Altfel nu stiu despre cine vorbesti.

@Bobi: Asta ii ziceam si eu Ancai aseara.
Am doua sonde Dennerle de vreun an si jumatate, functioneaza impecabil si ceva imi spune ca le voi mai putea folosi ceva vreme.

Apropos, arata bine acvariul
qwerty wrote:Plantele incearca sa le tii intr-un recipient de plastic cu apa din bazin., sau chiar un butoi de 30 litri. Pui si canistra sa circule apa, o lampa si fertilizezi cate putin. Este pararea mea, nu stiu cum ar trebui facut, dar eu asa as incerca daca este vorba de 1 saptamana pana faci rost de bazin.

Mi se pare o varianta destul de ok.

Aceeasi intrebare, e fisurata sticla (are o crapatura)?
Din cate zici, curge pe la lipitura. Asta se poate rezolva, fara sa iei alt acvariu.
Sincer sa fiu, nu stiu.
Dar nu retin sa fi vazut scris pe sac sau pe site-ul Dennerle ca trebuie activat cu apa de la robinet ... nici nu vad de ce ar fi asa ...

Eu am folosit apa de la robinet, dar asta pentru ca am inceput un setup nou si am pus totul "curat" ca sa zic asa.
Pentru rosu incearca niste ludwigia repens rubin.
Sau mai micuta alternanthera reineckii mini.
Acvariul pare sa mearga bine.
Cum e apa tulbure? Ca mie nu mi se pare ...
Ce buruiana ai acolo? (nu muschiul)
Am fost tentat sa zic ca-i un soi de polygonum ...

Da' pestii?
Humbert wrote:Ref la GSA, parerea mea e ca poti sa cresti linistita doza de macro, nu prea are rost sa pui fosfat separat, ca nu e ca si cum ai determinat stiintific ca nitratul este perfect asa cum e acum si mai trebuie doar fosfat.

intr-adevar se zice ca GSA apare de la fosfat prea putin relativ la nitrat, dar asta nu inseamna ca nu mai ai voie sa cresti cantitatea de nitrat, raportul nitre ele se imbunatatesti si daca adaugi macro, nu numai daca adaugi fosfat.

Da, e o varianta si asta, care a fost de altfel punctata mai sus.

Apropos, tu acvariul ala il tii ascuns dom'le?
Nu vad nimic in jurnal
Face misto pozele telefonul tau

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: