[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Frumos! Da’ fundalu’ ... unde e fundalu’?

Am iPhone 8s (parca asa ii zice)! L-am “mostenit” de la fiumiu! In plus, mi l-a dat Telekomu’ gratis, deh! ... daca e ceva gratis pe lumea asta.
dan.pavelescu wrote:Aquabasis e activ 6 luni, maxim 1 an. Daca iti faci planuri pe termen lung, dupa 6-7 luni trebuie sa incepi sa suplimentezi cu bile fertilizante.

Dar asta in functie de alti factori - ce plante o sa ai, cate, daca plantele isi trag fertilizantii prin frunze sau prin sistemul de radacini, daca obisnuiesti sa plantezi/replantezi des, etc.

Din punctul meu de vedere e ok sa ai un substrat fertil, dar nu e musai. Mult mai importanta mi se pare fertilizarea in masa apei, combinata cu CO2 si o iluminare corespunzatoare.

+1

Plantele stem nu au nevoie de substrat fertil (ajuta, dar nu e indispensabil). Eu am Limnofila care a crescut bine plutind in apa, legata de o piatra! Daca vrei gazon, si asa, Marsilea si Eleocharis merg perfect pe nisip “chior”.
1-2 cm de substrat fertil. Peste el, minimum 4 cm de substrat de plantare, pentru sigilarea buna a celul fertil.
Mie mi-a mers foarte bine cu doua : DeponitMix si Tropica Plant Growth.
rodoselada wrote:Pai dece nu ai spus as bre' de maine esti liber.

Gabi C wrote:Hai cu ala nou odata , nu mai pierde vremea !

Pai nu pierd eu vremea, ma cam pierde ea pe mine ...
Am nevoie de citeva zile libere si nu am de unde sa le iau!
Da' vine el si timpul ala ...
dan.pavelescu wrote:Forma si pozitia mainii stangi.. priceless

Te referi la distanta fata de corp care sugereazaaa ... ce sugereaza ea?
dan.pavelescu wrote:

Hopa, s-a trezit boieru' ...
Un nou locatar al Wabi Kusa ...

A fost prima figurina pe care i-am cunparat-o baiatului meu, cind avea cam 4 ani (cam cu 18 ani in urma).
Atit de mult i-a placut ca l-a purtat peste tot cu el : in baia, in patut, in masina, ... Se si vede pe ea ca a trecut prin multe.
Asadar, va prezint, cu dedicatie speciala pentru "cel caruia nu-i pomenim numele" ...

... From Batmania, with love!

image

image image

image image

PS Cine se simte cu musca pe caciula, sa ridice doua deste sus si sa dea o bere ... pardon, o parere!
Arata bine, bine! Sa-l vedem la maturitate, probabil va fi splendid!
Artur wrote:Arata fain acest incubator o adevarata jungla

Ca de obicei, poza nu arata totul...
O ultima poza a acvariului care va fi desfiintat ca sa lase loc celui nou.
Acum este pe post de ... incubator de plante! Este primul meu acvariu si imi vine greu sa ma despart de el.
Imi place sa-l numasc "acvariul-scoala" pentru ca m-a ajutat sa inteleg toate alea, la inceput.
Poate ca il voi folosi pe post de incubator pentru plante ... inca nu stiu. Dupa mai bine de doi ani, parca nu-mi vine sa-l dau.

image
Hop si eu.

image

image image

image image

image image
Ideea cu poza era alta. Daca ai suficient spatiu in jur, pina unde poti duce tubulatura, cum poti proteja echipamentele.
Asadar, unde este amplasata groapa. Eu as incerca sa fac un sump la iaz, intr-o latura a acestuia. Nu stiu daca s-a mai facut dar
pina la urma este acelasi principiu ca si in cazul acvariilor, cred.
Porcu wrote:
Gabi C wrote:Din plictiseala am inceput sa ii cronometrez si eu pe astia de aici dupa cit timp pleaca dupa ce s-a facut verde. Dureaza intre 2si 4 secunde pina pleaca prima masina .....

Niste bosorogi blegi si fara reflexe , trebuie sa fie deja in miscare la culoarea portocalie .

Numai sa nu apara altii, mai smecheri, din coada culorii verzi, din partea cealalta, cum patesc eu in fiecare dimineata!
Frumos! La mine Limnophila si-a schimbat toate frunzele; acum sunt mai inguste dar mai carnoase. Postez si eu mai tirziu.
Da, supravietuiesc insa este posibila o usoara deciclare temporara.
paradoxx wrote:O veche zicala de.a noastra:"o poza face cat o mie de cuvinte",deci avem nevoie de poze

Idem!
cr1st1an wrote:Si eu care ma bucurasem...
Pot sa ii ajut cu ceva?
Ca doar nu trebuie sa habiteze in apa tulbure.

Ti-am scris mai sus ce poti face.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: