[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Notat, iti dau PM daca nu vine maine omul, desi parea foarte hotarat. Multumesc de urare, sarbatori fericite si tie!
Rezervate pana maine
Donez 8 zebre albastre, roz si steliste in Bucuresti. Predarea se face in zona Cora Pantelimon. Contact 0730884765
Multumesc. In partea dreapta mai sunt doi pui din anubiasul mare, dar nu se vad de buturuga. Ii astept sa creasca.

Cam care e distanta optima dintre plantele de suprafata si sursa de lumina?
Mici modificari pe care le-am facut in ultimu' timp. Am mai adaugat anubiasi si plante de suprafata si am renuntat la microsorum care arata cam ciuruit.
image
Urmarea a fost ca dupa ce am introdus plante, mi-a aparut si un biofilm incapatanat de care nu reusesc sa scap. Am montat un skimmer de suprafata pe in-ul filtrului extern, dar nu e prea eficient. E posibil sa dozez prea mult fertilizant?

Dupa ce am renuntat la carasi si am mutat zebrele in alt acvariu primesc remarci de genu': "E dragut, da' pesti nu bagi?" in conditiile in care AqAdvizor imi spune ca bazinul e 94% populat. Ar mai merge si niste neoni rosii?
Melcisorii si-au gasit casuta. Se poate inchide, multumesc.
Scalarii mei cred ca sunt de vita nobila. Se hranesc numai cu caviar. O fi bine?
Depun cory trilineatus ca nebunii, din doua in doua zile, iar scalarii stiu! Se tin dupa cory si culeg toate ouale depuse. Iar ca sa fie siguri ca n-au ratat vreunul, verifica fiecare frunzulita in parte de doua ori. Nu-s prosti deloc.
Am reusit si eu sa sa gasesc 9 icre, pe care le-am pus in alt acvariu. Au eclozat 5 si au murit toti puiutii cam la o saptamana... cred ca de foame. Le-am pus tetra discus faramitata pana la stadiul de faina si galbenus de ou fiert, se pare fara succes. O sa mai fac o tentativa de a obtine puiuti, dupa ce gasesc o cultura de banana worms, am inteles ca ar fi suficient de mici pentru orice alevin.
dinu wrote:siporax(acesta trebuie sa fie de calitate, ce gasesti in magazine nu prea este).

Eu n-am inteles-o pe asta. Sera Siporax este un produs, acelasi peste tot. Care este diferenta de calitate dintre Sera Siporax si Sera Siporax?
ScorpyGFX wrote:..oare sa fie din cauza melcilor care acum nu mai sunt?

N-are treaba sula cu prefectura. In febra ta de a curata filtrul si acvariul foarte bine, n-ai facut decat sa-l deciclezi. Iar carbunele din filtru ar trebui folosit pentru inlaturarea chimicalelor ramase in urma unui tratament, nu pentru filtrarea propriu-zisa.
Daca ai mai rasfoit forumul, probabil ai observat ca se cer detalii despre bazin/volum, filtrare/filtru/medii, populare, vechimea setupului, de fiecare data cand cineva cere ajutor. Informatiile respective sunt necesare, daca vrei sa primesti sfaturi pertinente.

L.E. Cand spui ca ai schimbat apa, asta inseamna ca ai schimbat-o pe toata odata?
Donez 3 melci pomacea mari, doi maro cu dungi si unul galben in Bucuresti. Predare in zona Pantelimon/Cora. Contact PM.
Multumesc frumos pentru clarificare!
Vai, si ce mi-am spart capul sa inteleg ce nu le convine. Ceea ce m-a indus in eroare a fost un cory care nu s-a decolorat deloc, deci i-am considerat pe toti ceilalti "defecti".
N-am stiut la ce subiect se incadreaza asa ca postez aici.
Cory mei panda sunt palizi de cand ii am. Isi pierd culoarea neagra de pe aripioara dorsala. Am crezut ca ceva nu e in regula cu apa, desi testele arata ok. Acum doua zile dadeau semne ca vor sa depuna, asa ca i-am mutat intr-un bazin pe ei singuri, cu apa din acvariul comunitar. Bazinul nu are substrat, iar fundul este negru. Cory s-au colorat in cam doua ore de la mutare, negrul de pe ei este acum foarte intens. In bazinul mare am substrat din pietris deschis la culoare. Este posibil sa fie influntata culoarea pestilor de culoarea substratului? Faptul ca sunt palizi sa fie un soi de camuflare si nu un semn de stres?

Editat de stefanp: Am mutat topicul la categoria "Pesti de apa dulce" -> "General info", se potriveste mai bine aici.
dandumitru wrote:Oare cei care au folosit piatra ponce, au folosit si Matrix...

Faye wrote:cei care au folosit piatra ponce se plang ca spre deosebire de Matrix....

Raspunsul e chiar acolo. Era o comparatie intre cele doua medii, facuta de cineva care le-a folosit pe ambele si a ales sa renunte la piatra ponce din cauza rapiditatii cu care se macina. Repet, e informatie la mana a doua, nu experienta proprie. Ce am eu prin filtre, siporax si matrix, daca se macina, nu e sesizabil.
Nicu Balica wrote:
eu personal iti sugerez sa achizitionezi piatra ponce care este acelasi produs cu cele de mai sus insa nu asa de scump (15lei/litru cred) dar nu asa frumos ambalat....

In teorie este acelasi lucru, in practica, cei care au folosit piatra ponce se plang ca spre deosebire de Matrix, se macina si elibereaza praf in masa apei.
Tot din citite, nu din experienta proprie.
Intre timp am gasit mai multe oua, iar parte din ele au eclozat deja, intr-un bazin in care le-am mutat, sa stea singure.

Alecs wrote:.. Incearca, de curiozitate....

Incearca de curiozitate sa cumperi 15 acvarii, 15 filtre, 15 medii de filtrare diferite, teste, microscoape si alti draci, dupa care sa vina unu' sa-ti dea la cap ca nu i-ai servit informatia pe tava la timp. Sa vezi ce-ti vine cheful sa migrezi pe forumuri straine.
Eu zic ca fiecare face ce vrea cu timpul si portofelul propriu, iar topicul ar trebui inchis doar la cererea initiatorului.
Acvariul este neciclat. Citeste articolul asta despre ciclare: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

P.S. Eu as fi scris cu caractere si mai mari!
Cory trilineatus au decis acum 2 zile sa depuna. Dar n-au facut-o si ei cum vad pe la alti colegi, sa umple geamurile de oua, ci le-au ascuns cum au putut ei mai bine, pe sub frunze. N-am reusit sa localizez decat 2 oua, pe care le-am colectat cu tot cu frunze si le-am pus intr-un mincioc, fara sa le scot din apa. Le-am lasat in bazin, dar sunt izolate, ceilalti pesti nu pot ajunge la ele. Daca au depus si pe substrat, nicio sansa sa le vad.
Astazi vad ca au luat-o de la capat. Am mai vanat inca 2 oua + frunze.
Nu stiu ce sa fac. Sa mut ouale intr-un alt bazin, sau le las in mincioc? E normal sa depuna din 2 in 2 zile? E vorba despre aceeasi femela.
Maine ar fi trebuit sa schimb apa si sa aspir substratul. E indicat, sau mai aman?
O sa fiu bunica!!(sper)

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: